aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Ο συγκυριακά «χαμένος» της υπόθεσης

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Ο συγκυριακά «χαμένος» της υπόθεσης

Πέρασαν 27 ημέρες από το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου, όταν η πυκνή ομίχλη υποχρέωσε τον Βασίλη Δημητρίου να διακόψει το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια στο 17ο λεπτό. Σήμερα στις 17:00 θα δοθεί η συνέχεια από το σημείο της διακοπής, με το ίδιο φύλλο αγώνα και με τις ίδιες ενδεκάδες, εκτός και αν κάποια ομάδα θα προχωρήσει σε αλλαγή που θα μετρήσει στις πέντε που δικαιούται.

Εμείς θα εξετάσουμε αν άλλαξε κάτι και τι σε κάθε έναν από τους «αιώνιους» αντίπαλους της Λευκωσίας. Συμπερασματικά, φαίνεται ότι οι γαλαζοκίτρινοι βγαίνουν περισσότερο χαμένοι από τη μετάθεση του παιχνιδιού περίπου ένα μήνα μετά, σε σχέση με τους πράσινους.

Παρακάτω η σύγκριση των δεδομένων και το αποτέλεσμά της:


ΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΑΠΟΕΛ
Πριν από τις 29 Νοεμβρίου: Προερχόταν από δύο ντέρμπι με νίκη 3-0 εις βάρος της ΑΕΛ και ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ στη Λάρνακα. Υπήρχε αισιόδοξο κλίμα και με ενδεχόμενο τρίποντο εις βάρος της Ομόνοιας θα έφτιαχνε δυναμική τίτλου. Θα μείωνε στους οκτώ της διαφορά και το πρόγραμμα τού έδινε το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορούσε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις πρώτες θέσεις.

Πριν από τις 26 Δεκεμβρίου: Με τέσσερις ισοπαλίες στη σειρά (ΑΕΚ 1-1, Πάφος 1-1, Ολυμπιακός 1-1, Απόλλων 1-1), έχει κοπάσει ο ενθουσιασμός και πλέον τίθεται σε αμφιβολία ακόμη και η είσοδος στην πρώτη εξάδα της β’ φάσης. Είναι 7ος στη βαθμολογία, 12 πόντους μακριά από το ρετιρέ και τέσσερις από την προνομιούχο 5η θέση.

Συμπέρασμα: Βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση σε σχέση με πώς ήταν πριν από το διακοπέν ντέρμπι.

ΟΜΟΝΟΙΑ
Πριν από τις 29 Νοεμβρίου: Με δύο συνεχόμενες νίκες (Εθνικός 2-0, Άρης 3-0) και με ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Καραμπάχ στο Κόνφερενς Λιγκ, το κλίμα είναι γίνει πιο αισιόδοξο για μείωση της απόστασης από τους προπορευόμενους. Βρισκόταν στο πλην εννιά από την κορυφή, αφού είχαν διεξαχθεί τα άλλα ματς της 11ης αγωνιστικής, και με νίκη θα μείωνε στους έξι βαθμούς.

Πριν από τις 26 Δεκεμβρίου: Η ήττα από τη Δόξα (1-2) ήταν πισωγύρισμα, αλλά το 1-0 εις βάρος της ΑΕΛ μεσοβδόμαδα έφερε ξανά τα χαμόγελα. Οι απώλειες που είχαν μάλιστα τελευταίως οι Απόλλων και ΑΕΚ, δίνουν την ευκαιρία να μειώσει στο πλην έξι από την κορυφή.

Συμπέρασμα: Είναι σε παρόμοια φάση από βαθμολογικής άποψης, όμως πλέον υπάρχει το κίνητρο να κλείσει τη χρονιά πιο κοντά στους πρωτοπόρους από ποτέ και δίχως να χρωστά άλλα εξ αναβολής παιχνίδια.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΑΠΟΕΛ: Σε σχέση με τότε έχασε τον Ανδρέα Καρώ, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση μηνίσκου. Άρα αρχίζει με τουλάχιστον με μία αλλαγή. Από εκεί και πέρα, δύο άλλοι ενδεκαδάτοι της 29ης Νοεμβρίου, οι Μάριους Λουντεμό και Τορνίκε Οκριασβίλι, αντιμετώπισαν προβλήματα και, παρά το ότι βρίσκονται στην αποστολή, δεν είναι σίγουρο ότι θα τους ρίξει στο ματς ο Σωφρόνης Αυγουστή. Επίσης, από πρόβλημα τραυματισμού ταλαιπωρήθηκε και ο Ντανίλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Από την Ομόνοια δεν αναφέρονται προβλήματα τραυματισμών αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο φύλλο αγώνα. Ο Ζιόρντι Γκόμεθ είναι πιο έτοιμος και, εκτός απροόπτου, θα είναι στον αγωνιστικό χώρο με την επανέναρξη του ματς στο 17ο λεπτό. Σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ κουβαλά περισσότερη κούραση λόγω του παιχνιδιού που έδωσε στα μέσα της εβδομάδας με την ΑΕΛ για το εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής. Αυτό, όμως, ίσχυε και πριν από το ντέρμπι στις 29 Νοεμβρίου, καθώς προερχόταν από το εκτός έδρας ματς με την Καραμπάχ.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Σε σχέση με τις 29 Νοεμβρίου, η συγκυρία ευνοεί σαφώς λιγότερο τον ΑΠΟΕΛ πριν από την αποψινή συνέχεια του ντέρμπι. Είναι πιο πιεσμένος, πιο αγχωμένος και με περισσότερα αγωνιστικά προβλήματα. Από την πλευρά της, θα έχει ασφαλώς και η Ομόνοια την πίεση της ευκαιρίας να πλησιάσει τους προπορευόμενους.

Τι θα σημαίνουν αυτά για την έκβαση του αποψινού παιχνιδιού; Θα το ξέρουμε λίγο πριν από τις 7:00 το απόγευμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ