aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Γυρίζει η μπίλια για την ημερομηνία του ντέρμπι

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Γυρίζει η μπίλια για την ημερομηνία του ντέρμπι

Διανύουμε το τρίτο εικοσιτετράωρο μετά την διακοπή του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας λόγω μειωμένης ορατότητας απόρροια της πυκνής ομίχλης που «σκέπασε» πολλές περιοχές της Λευκωσίας το βράδυ της Δευτέρας (29/12) και ακόμα είναι στον «αέρα» η ημερομηνία συνέχισης της αναμέτρησης.

Παρά τις διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ΚΟΠ και τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους δεν κατέστη δυνατό να «κλειδώσει» κάποια ημερομηνία που θα άφηνε ικανοποιημένα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί ημερομηνία μέσα στο 2021.

Αρχικά έπεσαν στο τραπέζι οι ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, διάστημα κατά το οποίο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου και Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ήταν (και παραμένουν) τρεις πιθανές ημερομηνίες για να οριστεί το ντέρμπι, όμως υπάρχουν αντιρρήσεις καθώς η Ομόνοια θα δώσει στις 22 του μήνα τον εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας με την ΑΕΛ και εφόσον οριστεί τις επόμενες μέρες ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ξεκούρασης των παικτών της.

Προτάθηκε, επίσης, ο ορισμός του ντέρμπι «αιωνίων» την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο αγώνας Ομόνοια – ΑΕΚ για την 13η αγωνιστική που είναι ορισμένος την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου να μεταφερθεί μία ημέρα προηγουμένως. Οριστική απόφαση πολύ πιθανόν να παρθεί εντός της ημέρας με την Ομόνοια να θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση να έχει διαθέσιμους τους δύο Νιγηριανούς (Ουζόχο, Σέχου), άρα αποκλείεται ο Ιανουάριος του 2022 (λόγω Κόπα Άφρικα), με την ΚΟΠ να ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει ο αγώνας σε εκκρεμότητα μέχρι τον Φεβρουάριο και γι’ αυτό πρότεινε τις ημερομηνίες εντός Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ