aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Ομόνοια: Έγινε το αναμενόμενο...

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Έγινε το αναμενόμενο…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Λίγο ή πολύ ήταν αναμενόμενο πως, σ’ ένα ντέρμπι «αιωνίων» η υπόθεση πρόκριση θα κρινόταν στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι και αυτό επιβεβαιώθηκε. Το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) μπορεί να δίνει ισχνό προβάδισμα στην Ομόνοια λόγω του εκτός έδρας γκολ, όμως όπως φάνηκε χθες οι ισορροπίες είναι λεπτές και η ρεβάνς (στις 10 Μαρτίου) θα βγάλει νικητή, την ομάδα που θα προχωρήσει στους «4» του κυπέλλου.

Η εικόνα του αγώνα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τις ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές να ήταν περιορισμένες, ωστόσο είχε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι. Δύναμη, πάθος, πολλά τρεξίματα και πολλές προσωπικές μονομαχίες. Τα δύο γκολ επιτεύχθηκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Κλωναρίδη (51’) και η Ομόνοια απάντησε άμεσα με τον Τιάγκο (54’). Και τα δύο γκολ με κοντινά πλασέ.

Το γκολ που δέχθηκε η Ομόνοια ήταν το πρώτο στη φετινή σεζόν από τον ΑΠΟΕΛ αφού στα δύο ματς πρωταθλήματος επικράτησε με 3-0 και 1-0. Παράλληλα οι πράσινοι έδωσαν συνέχεια στο αήττητο σερί τους, φθάνοντας τα 17 ματς έχοντας απολογισμό 12 νίκες και 5 ισοπαλίες. Οι πράσινοι δεν ήταν τόσο καλοί όσο στο ματς πρωταθλήματος που προηγήθηκε και πάλι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Αντιθέτως, ο ΑΠΟΕΛ ήταν βελτιωμένος, είχε περισσότερη διάθεση και ήταν πιο ανταγωνιστικός.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, η Ομόνοια ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα είχε δύο καλές στιγμές με τους Γκόμεθ (10’) και Κούσουλο (11’). Ακολούθως, υπήρξε ένα μεγάλο νεκρό χρονικό διάστημα, αφού η επόμενη ευκαιρία καταγράφηκε στο 44’ και πάλι για την Ομόνοια, σ’ ένα φάουλ του Τιάγκο πάνω από την εστία. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να απειλήσει και μόλις στο 45’ είχε μια άστοχη κεφαλιά με τον Βινίσιους.

Η Ομόνοια άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τέσσερις αλλαγές, κάτι που όπως εξήγησε ο Μπεργκ μετά το ματς ήταν βάσει πλάνου. Έδειξε επηρεασμένη, με τον ΑΠΟΕΛ να βάζει πίεση και να κερδίζει την κατοχή, με την Ομόνοια να περιμένει τον αντίπαλό της. Αφού οι γαλαζοκίτρινοι προειδοποίησαν στο 50’ στο αμέσως επόμενο λεπτό προηγήθηκαν, μετά από λάθος στην αντίπαλη άμυνα το οποίο αξιοποίησε ο Κλωναρίδης. Στην αμέσως επόμενη φάση, στην αντίθετη πλευρά, η Ομόνοια ισοφάρισε με τον Τιάγκο, απόρροια ομαδικής προσπάθειας. Και πάλι από αριστερά με τον Λέσγιακς να δημιουργεί, τον Τζιωνή να μην μπορεί να νικήσει τον Ουζόχο και ο Βραζιλιάνος που καραδοκούσε με πλασέ σκόραρε.

Έγινε έλεγχος από το VAR και διαπιστώθηκε ότι ο Λέσγιακς στην αρχή της φάσης ήταν καλυμμένος. Μέχρι το τέλος και με τον ΑΠΟΕΛ να έχει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, χάθηκε από μια ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Αρχικά για τον ΑΠΟΕΛ σε κεφαλιά του Γκάρνερ (67’) και τον Φαμπιάνο να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και ακολούθως για την Ομόνοια με τον Λοΐζου (90’), μόνος από το σημείο του πέναλτι να κάνει το σουτ ψηλά έξω.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ