aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Αυγουστή και Λένον στη σφαίρα της αμφισβήτησης

ΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Αυγουστή και Λένον στη σφαίρα της αμφισβήτησης

Φουντώνει η μουρμούρα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας για την ήττα αντιστοίχως από τον Άρη και τον Απόλλωνα και πολύ περισσότερο για την εμφάνισή τους. Όπως πάντα, τα περισσότερα πυρά δέχονται οι προπονητές, επομένως οι Σωφρόνης Αυγουστή και Νιλ Λένον… έχουν την τιμητική τους.

Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, καθώς έχουν μαζευτεί περισσότερα γι’ αυτόν. Πλέον, δεν χαίρει της καθολικής εκτίμησης στις τάξεις του κόσμου, όπως συνέβαινε προηγουμένως.

Παρά την αποδεδειγμένη συμβολή του στην αντεπίθεση της περασμένης σεζόν, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί ότι πέτυχε είναι την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ελάχιστο δηλαδή που είχε τεθεί ως στόχος:

Ο τρόπος που ήρθε η απώλεια (και) του δεύτερου εισιτηρίου του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν απέτυχε να οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο αποκλεισμός από την Τζουργκάρντεν με το βαρύ 0-3 στο πρώτο ματς.

Το στραβοπάτημα με την Πάφος FC στην πρεμιέρα.

Η ήττα από τον Άρη.

Κυρίως, η διαχείριση κάποιων παιχνιδιών, όπως η ρεβάνς με την Τζουργκάρντεν (3-2) μετά το 2-0 ή το ματς με τον Άρη.

Ο κλοιός αρχίζει να στενεύει λοιπόν για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να αναστρέψει το κλίμα.

Όσο για τον Λένον; Το μπάσιμο της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα δεν ικανοποιεί βαθμολογικά και εμφανισιακά, ενώ η βαριά ήττα από τη Σέριφ (0-3) την περασμένη Πέμπτη δημιούργησαν μαύρα σύννεφα.

Σε σχέση με τον Αυγουστή, πιστώνεται την επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου και της εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, έχει να διαχειριστεί την προσπάθεια εντός και εκτός συνόρων.

Εντούτοις, οι εμφανίσεις της ομάδας του με εξαίρεση τα παιχνίδια με τη Γάνδη είναι αποκαρδιωτικές. Πέραν του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ, οι πράσινοι παρουσιάζουν προβλήματα παντού. Στην άμυνα, στην επίθεση, στον ρυθμό.

Κόντρα στον Ακρίτα, που ειρήσθω εν παρόδω μέτρησε δύο ήττες στη συνέχεια και μάλιστα η τελευταία με τεσσάρα από την Πάφος FC, η ομάδα του ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Το ίδιο και με τη Σέριφ, ενώ το ψεσινό 1-2 από τον Απόλλωνα δύσκολα θα βρεθεί ένας να πει πως δεν απέδωσε αγωνιστική δικαιοσύνη.

Η γκρίνια είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη λοιπόν από τους Ομονοιάτες και η συνέχεια θα καταδείξει εάν θα την εξαλείψει ή εάν θα γιγαντωθεί επικίνδυνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ