aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 4-2: Γαλαζοκίτρινη boxing day σε ντέρμπι που τα είχε όλα! (vid)

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 4-2: Γαλαζοκίτρινη boxing day σε ντέρμπι που τα είχε όλα! (vid)

Κόντρα στα προβλήματά του, ο ΑΠΟΕΛ νίκησε για πρώτη φορά την Ομόνοια μετά από 2,5 χρόνια σε ματς πρωταθλήματος. Σε ντέρμπι που τα είχε όλα, το οποίο συνεχίστηκε από εκεί που διακόπηκε (17′) στις 29 Νοεμβρίου, επικράτησε 4-2 με πρωταγωνιστές του Κβιλιτάια και Σατσιά. Ο Γεωργιανός έδωσε ασίστ, κέρδισε πέναλτι και σκόραρε, ο Κύπριος σκόραρε και κέρδισε πέναλτι. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει όμως και στον ασταμάτητο Εντονγκαλά.

Έξι γκολ, δύο πέναλτι για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι ζήτησαν άλλο ένα (Χούμποτσαν 45’) και μία αμφιλεγόμενη κίτρινη στον Σαμπάλα (67’) για απρόσεκτα επικίνδυνο παίξιμο στον Λοΐζου, με τους πράσινους να φωνάζουν για κόκκινη. Επίσης, είχε ένταση ανάμεσα στους παίκτες και φωνές από τους πάγκους, με τον Σίμο Ταραπουλούζη να αποβάλλεται. Όπως καταλαβαίνετε, το VAR είχε πολλή δουλειά, ενώ το ντέρμπι θα έχει πολύ τρίτο ημίχρονο…

Όπως και να έχει, οι νικητές έφτασαν τους 20 βαθμούς, έπιασαν τους ηττημένους και τους προσπέρασαν στην έκτη θέση υπερέχοντας μετά το αποψινό αποτέλεσμα. Αμφότεροι οι «αιώνιοι» βρίσκονται εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή (Απόλλων).

Το ματς

Άρχισε δυνατά το ντέρμπι, αφού ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Λανγκ μόλις τέσσερα λεπτά από την επανέναρξή του. Στο 21’ ο Εντονγκαλά πάσαρε στον Θεοδώρου, ο οποίος σέντραρε συρτά και ο Ούγγρος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να αποκρούσει.

Η Ομόνοια στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι υποχώρησαν. Αποτέλεσμα ήταν να βιώσει δύσκολες στιγμές η περιοχή του Σκουφέτ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Παπουλή στο 33’. Ό,τι δεν μπόρεσε όμως ο Ελλαδίτης εκτός περιοχής, το πέτυχε από κοντά στο 39’ με κοντινό πλασέ, όταν οι Λέσγιακς, Γκόμεθ και Τζιωνής «έκρυψαν» την μπάλα, με τον τελευταίο να σερβίρει… γκολ στο πιάτο.

Στα επόμενα λεπτά έως το τέλος του ημιχρόνου, οι γαλαζοκίτρινοι βγήκαν από το καβούκι τους, το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο και δημιούργησαν προϋποθέσεις, που χαλούσαν στην τελική πάσα. Σίγουρα, όμως, αναμενόταν με ενδιαφέρον το δεύτερο ημίχρονο.

Και πράγματι! Το παιχνίδι άρχισε πάλι με γκολ του ΑΠΟΕΛ, αυτή τη φορά με σουτ του Σατσιά στο 47’, ενώ στο 59’ ο Κβιλιτάια στο 59’ αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος δύο λεπτά προηγουμένως για ανατροπή του από τον Χούμποτσαν. Με δύο τέρματα προβάδισμα, οι γαλαζοκίτρινοι είχαν το πάνω χέρι στο ματς.

Ωστόσο, όταν ο Λανγκ μείωσε με κεφαλιά στο 65’ έβαλε ξανά φωτιά στο παιχνίδι, που πήγε να χαλάσει σε ορισμένες περιπτώσεις για διαμαρτυρίες και αψιμαχίες. Αποκορύφωμα, όταν ο Δημητρίου δεν έδωσε κόκκινη στον Σαμπάλα για απρόσεκτο πάτημα στον Λοΐζου.

Ήρθε όμως η φάση της ανατροπής του Σατσιά από τον Ουζόχο, με τον Νατέλ να το αξιοποιεί στο 74’, για να γύρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Βινίσιους, Σαβιτς, Καρώ (17′ Θεοδώρου), Τσεπάκ, Λουντέμο (17′ Νταουσβίλι), Σατσιάς, Σαμπάλα (90+6′ Γουίλερ), Νατέλ (90+3′ Ντιαβαρά), Οκριασβίλι (17′ Εντογκαλά), Κβιλιτάια.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Σέχου (Ψάλτης 38′, Κίκο 76′), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λέτσγιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ (17′ Παναγιώτου), Λοΐζου (76′ Μποτεάκ), Τζιωνή, Παπουλής, Τσέποβιτς (46′ Κακουλλής).

Σκόρερ: Λανγκ (21′ αυτ.), Σατσιάς 47′, Κβιλιτάια 59′ (πεν.), Νατέλ 74′ (πεν.) / Παπουλής 39′, Λανγκ 65′

Κίτρινες: Εντονγκαλά, Θεοδώρου, Σαμπάλα, Σατσιάς, Νταουσβίλι / Γκόμεθ (3η), Παναγιώτου, Ουζόχο, Παπουλής, Χούμποτσαν. 

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Lopes Martins Tiago Bruno.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

29 Νοεμβρίου

1′ Άρχισε το ματς.

2′ Παράλληλη σέντρα από τον Κβιλιτάια, δεν βρέθηκε κάποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

4′ Αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ, ο Νατέλ έδωσε στον Οκριασβίλι, αυτός σούταρε και μπλόκαρε εύκολα ο Ουζόχο.

7′ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια. Οι Τζιωνής, Παπουλής και Λοΐζου συνεργάστηκαν στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε από κοντά και ο Σάβιτς έδιωξε στη γραμμή.

10′ Ο Παπουλής έφυγε στην αντεπίθεση και σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Καρώ και χάθηκε η ευκαιρία.

15′ Μετά το καλό μπάσιμο του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο πεντάλεπτο, η Ομόνοια ανέβηκε και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα επόμενα δέκα λεπτά.

16′ Πρώτη κίτρινη στο παιχνίδι. Τιμωρείται ο Γκόμεθ για φάουλ στον Οκριασβίλι με το χέρι στο πρόσωπο. Είναι η τρίτη για τον Ισπανό.

17′ Διακοπή στο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και η ορατότητα πολύ χαμηλή λόγω πυκνής ομίχλης στην περιοχή. Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά.


26 Δεκεμβρίου

17′ Επανήρχισε το ντέρμπι με εκτέλεση φάουλ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Σαμπάλα, από εκεί δηλαδή που διακόπηκε το ματς στις 29 Νοεμβρίου. 

20′ Χαμένη ευκαιρία με τον Λέσγιακς που δεν βρήκε την μπάλα και στη συνέχεια με γυριστό του Τζιωνή.

21′ ΓΚΟΛ 1-0! Αυτογκόλ ο Λανγκ. Ο Εντογκαλά πάσαρε στον Θεοδώρου, αυτός μπήκε στην περιοχή και σέντραρε συρτά, ο Ούγγρος έβαλε το πόδι για απόκρουση, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

27′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ και κεφαλιά του Σάβιτς, η μπάλα έσκασε κάτω και ζήτησαν γκολ οι πράσινοι, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε. Η φάση προφανώς εξετάστηκε από τον Τιάγκο Μαρτίνς (VAR) και δεν θεωρήθηκε ότι η γραμμή πέρασε τη γραμμή.

33′ Εκτός περιοχής σουτ του Παπουλή, η μπάλα στο δοκάρι! Ο Ελλαδίτης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, γύρισε και σούταρε απευθείας, αλλά στάθηκε άτυχος.

36′ Ο Σέχου δεν μπορεί να συνεχίσει και θα αντικατασταθεί από τον Ψάλτη.

39′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Παπουλής φέρνει το ματς στα ίσα. Οι Λέσγιακς, Γκόμεθ, Τζιωνής… έκρυψαν την μπάλα και ο Ελλαδίτης εκτέλεσε από κοντά με σουτ.

44′ Διαμαρτυρίες για χέρι στην περιοχή της Ομόνοιας, ο Δημητρίου λέει να συνεχιστεί το ματς. Σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Χούμποτσαν, όμως προφανώς κρίθηκε από τον Τιάγκο Μάρτινς (VAR) ότι δεν ήταν παράβαση.

45′ Μακρινό σουτ του Νταουσβίλι, η μπάλα στα χέρια του Ουζόχο.

45’+3 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

47′ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Σατσιάς νικά τον Ουζόχο με σουτ στο ύψος της περιοχής. Ο Εντονγκαλά άδειασε αντίπαλους και έφτασε στην περιοχή, πάσαρε στον Κβιλιτάια, ο οποίος κράτησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την έστρωσε στον Κύπριο μέσο.

50′ Ο Γκόμεθ δοκίμασε από τη μέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σκουφέτ.

53′ Σέντρα του Σαμπάλα, ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν πολύ άστοχη.

55′ Εξετάζεται αν υπάρχει παράβαση σε πέσιμο του Κβιλιτάια στην περιοχή μετά από διεκδίκηση με τον Χούμποτσαν.

55′ Πάει να δει το on field review o Δημητρίου.

56′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ. Όπως φάνηκε στην επαναληπτική προβολή, ο Χούμποτσαν βρίσκει τα πόδια του Κβιλιτάια.

59′ ΓΚΟΛ 3-1! Ο Κβιλιτάια νίκησε τον Ουζόχο από τα έντεκα βήματα.

63′ Ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και προσωρινή διακοπή.

65′ ΓΚΟΛ 3-2! Ο Λανγκ με κεφαλιά μειώνει. Ο Γκόμεθ εκτέλεσε φάουλ και ο Ούγγρος ανενόχλητος νίκησε τον Σκουφέτ.

67′ Πάει να δει το on field review για φάουλ του Σαμπάλα στον Λοΐζου. Υπάρχει πάτημα και το πιο πιθανό είναι ότι θα αποβληθεί ο Αργεντινός.

69′ Κίτρινη κάρτα στον Σαμπάλα. Αποβάλλεται ο Σίμος Ταραπουλούζης από τον πάγκο για έντονες διαμαρτυρίες.

72′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ για ανατροπή του Σατσιά στην περιοχή από τον Ουζόχο. Ο Εντονγκαλά έκλεψε από τον Ψάλτη, έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Σατσιά, αυτός σούταρε, ο Ουζόχο απέκρουσε, ο Κύπριος σηκώθηκε και ο Νιγηριανός τον ανέτρεψε.

74′ ΓΚΟΛ 4-2! Ο Νατέλ εκτέλεσε και νίκησε τον Ουζόχο.

84′ Φάουλ του Λέσγιακς ο Σκουφέτ ήταν στη σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα. 

90′ Εφτά λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος. 

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ