aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 4-0: Την ταπείνωσε με νέα τεσσάρα και συνεχίζει το κυνήγι τίτλου (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 4-0: Την ταπείνωσε με νέα τεσσάρα και συνεχίζει το κυνήγι τίτλου (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το ντέρμπι «αιωνίων», φιλοδωρώντας με τεσσάρα (4-0) την Ομόνοια και πλησίασε στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο Πάφος FC, που αύριο θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τον Άρη.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ανώτεροι καθώς αξιοποίησαν και την αριθμητική υπεροχή τους για αποβολή του Λανγκ στο 23’, επικρατώντας για τέταρτη διαδοχική φορά της συμπολίτισσάς του. Μάλιστα, και οι προηγούμενες δύο ήταν με τεσσάρα (4-2 αμφότερες) Επίσης, «κόλλησε» έκτο συνεχόμενο τρίποντο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τις διαθέσεις του αναφορικά με το κυνήγι του τίτλου. Σκόρερ για τους νικητές οι Ντβάλ, Κβιλιτάια, Μαρκίνιος και Εφραίμ.

Από την πλευράς τους, οι πράσινοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, πλήρωσαν στον μέγιστο βαθμό τα λάθη τους και δέχτηκαν ταπεινωτική ήττα. Έτσι έχασαν πάλι πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τους προπορευόμενους, παραμένοντας στην έκτη θέση, 13 βαθμούς από την κορυφή. Μάλιστα, αν αναδείξει νικήτρια το ΑΕΛ-Ανόρθωση, που αρχίζει στις 19:00, το «τριφύλλι» θα υποχωρήσει, ενώ το ίδιο θα γίνει με ενδεχόμενη αυριανή νίκη της Νέας Σαλαμίνας επί του Ολυμπιακού.

Το ματς
Μετά πέρας του πρώτου δεκάλεπτου άρχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ και απείλησε σε πρώτη φάση με μεγάλη ευκαιρία του Σούσιτς (14’) και δύο εκτός περιοχής σουτ του Μπλουμ (20’, 22), ο οποίος αντικατέστησε τον -αποχωρήσαντα για τραυματισμό- Δώνη στο 12’.

Από το 23’ και μετά, όμως, όταν αποβλήθηκε ο Λανγκ από τον Χοσέ Μοντέρο για φάουλ στον Κβιλιτάια λίγο έξω από την περιοχή, οι γαλαζοκίτρινοι κυριάρχησαν πλήρως έως το τέλος του ημιχρόνου και πήραν το προβάδισμα στο 45’+1 μετά από στατική φάση.

Ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ, ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά-ασίστ και ο Ντβάλι με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ, ωστόσο μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από τον Χόρχε Βάθκεθ στο VAR).

Η Ομόνοια άρχισε το πρώτο ημίχρονο με την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Λέτσγιακς σούταρε και υποχρέωσε τον Μπέλετς σε δύσκολη απόκρουση στο 50’.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε και πάλι στον ΑΠΟΕΛ, που πέτυχε άλλα τρία γκολ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Αρχικά ο Κβιλιτάια πέτυχε το πρώτο γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα με κοντινό σουτ (60’) και στη συνέχεια ο Μαρκίνιος (67’) αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες όταν τον πάτησε απρόσεκτα ο Κούσουλος.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Εφραίμ, ο οποίος πέτυχε άλλο ένα γκολ σε ντέρμπι απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ο Κύπριος επιθετικός πήρε την ασίστ από τον Μπλουμ και με δυνατό εντός περιοχής σουτ σφράγισε το αποτέλεσμα στο δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς (58′ Σατσιάς), Ντβάλι, Κρέσπο, Γουίλερ, Δώνης (14′ Μπλουμ), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Μαρκίνιος (80′ Εντονγκαλά), Βιγιαφάνιες (80′ Ντάλσιο), Κβλιτάια (80′ Εφραίμ).

Ομόνοια (Γιανίκ Φερέρα): Ουζόχο, Ψάλτης (69′ Λοΐζου), Μίλετιτς, Λανγκ, Λέτσγιακς, Κασάμα (76′ Μπασιρού), Κούσουλος (69′ Χαραλάμπους), Μπέζους (46′ Παναγιώτου), Μπρούνο, Κακουλλής, Χούπερ (28′ Γιούστε).

Σκόρερ: Ντβάλι 45’+1, Κβιλιτάια 60′, Μαρκίνιος 68′ (πεν.), Εφραίμ 90’+2 / –

Κίτρινες: Γουίλερ, Κβιλιτάια / Ψάλτης, Μπέζους, Κούσουλος, Λέτσγιακς, Χαραλάμπους

Αποβολές: – / Λανγκ

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Μουνουέρα Μοντέρο Χοσέ Λουίς (Ισπανία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Φιγκερόα Βάθκεθ Χόρχε (Ισπανία).

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος.

Παρατηρητή: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Η «μάχη» της εξέδρας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

7′ Χωρίς φάσεις το ματς έως τώρα, οι δύο ομάδες προσπαθούν να επιβληθούν η μια της άλλης, χωρίς επιτυχία για την ώρα.

11′ Προσωρινή διακοπή για τραυματισμό του Δώνη.

12′ Άρχισε ξανά το ματς. Ο Δώνης θα γίνει αλλαγή, ετοιμάζεται ο Μπλουμ.

14′ Απίστευτη πάσα του Βιγιαφάνιες, έβγαλε μόνο τον Σούσιτς, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

14′ Έξω ο Δώνης, μέσα ο Μπλουμ.

20′ Σουτ του Μπλουμ, η μπάλα στην πλάτη του Λανγκ και κόρνερ.

22′ Εκτός περιοχής σουτ του Μπλουμ από δεξιά, η μπάλα πάνω από την εστία.

23′ Φάουλ του Λανγκ στον Κβιλιτάια εκτός περιοχής και κόκκινη. Η φάση άρχισε από κάθετη πάσα του Σαρφό, ο Γεωργιανός έφυγε στην αντεπίθεση και λίγο προτού μπει στην περιοχή του έκανε φάουλ ο Ούγγρος. Δείτε τη φάση της αποβολής.

25′ Ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πάνω από την εστία.

26′ Ετοιμάζεται ο Γιούστε για να πάρει τη θέση του Χούπερ.

27′ Ο Μαρκίνιος έκλεψε, έδωσε στον Κβιλιτάια, αυτός σούταρε απευθείας, η μπάλα στα χέρια του Ουζόχο.

28′ Ο Γιούστε στη θέση του Χούπερ.

30′ Εκτός περιοχής σουτ του Σαρφό, έτοιμος ο Ουζόχο.

32′ Ο Σαρφό εκτέλεσε κόρνερ, έδιωξε ο Οζούχο, η μπάλα όμως δεν απομακρύνθηκε και ο Σούσιτς με σουτ έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά.

42′ Πρώτη τελική της Ομόνοια με μακρινό και πολύ άστοχο σουτ.

45′ Τρία λεπτά καθυστέρηση.

45’+1 ΓΚΟΛ 1-0! Ακυρώνεται αρχικά γκολ του ΑΠΟΕΛ για οφσάιντ με τον Ντβάλι. Ελέγχεται η φάση από το VAR και τελικά μετρά. Ήταν ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Βιγιαφάνιες, ο Κβιλιτάια πήρε την κεφαλιά και ο Γεωργιανός με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

45’+4 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Δείτε τη φάση του γκολ σε βίντεο και τη φωτογραφία με τις γραμμές του VAR.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

50′ Η πρωτη φάση στο ματς για την Ομόνοια. Ο Λέτσγιακς σούταρε μετά από σέντρα του Ψάλτη, σπουδαία απόκρουση του Μπέλετς.

54′ Καλή κυκλοφορία του ΑΠΟΕΛ, ο Κβιλιτάια σούταρε εντός περιοχής από αριστερά, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία.

60′ ΓΚΟΛ 2-0! Ο Κβιλιτάια σκοράρει με σουτ για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ, ο Ντβάλι έπιασε την κεφαλιά, ο Μπλουμ σοπύταρε, ο Μίλετιτς απέκρουσε και ο Γεωργιανός από κοντά σούταρε στα δίχτυα.

67′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κούσουλος πάτησε απρόσεκτα τον Βιγιαφάνιες.

68′ ΓΚΟΛ 3-0! Ο Μαρκίνιος νίκησε τον Ουζόχο από τα 11 βήματα.

77′ Δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες από αριστερά.

78′ Διακοπή για τραυματισμό του Μαρκίνιος, που γίνεται αλλαγή.

84′ Ο Κακουλλής αστόχησε από κοντά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

86′ Ο Μπλουμ έβγαλε πολύ καλή μπαλιά, δεν πρόλαβε ο Εντνονγκαλά.

90′ Τέσσερα λεπτά καθυστέρηση.

90’+2 ΓΚΟΛ 4-0! Ο Εφραίμ με εντός περιοχής σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΑΠΟΕΛ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπλουμ.

Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ