aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός 1-0: Ποδαρικό με το αριστερό του Ντάλσιο (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός 1-0: Ποδαρικό με το αριστερό του Ντάλσιο (vid)

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 1-0 του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ, σε παιχνίδι για την 17η αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με «χρυσό» σκόρερ τον Ντάλσιο στο 27’. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αφού δεν «σκότωσε» το παιχνίδι με δεύτερο τέρμα πήρε μια αγχωτική νίκη στο πρώτο παιχνίδι του 2023 και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία στη Λεμεσό με τον Άρη.

Στην πρώτη θέση με 40 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ, τρεις περισσότερους από ΑΕΚ και Πάφος FC που θα μονομαχήσουν την Τετάρτη (4/1) στην «Αρένα». Στην προτελευταία θέση με 9 βαθμούς παρέμεινε ο Ολυμπιακός. Οι μαυροπράσινοι ήταν αξιόμαχοι, αλλά δεν είχαν επιθετικές λύσεις για να διεκδικήσουν βαθμολογικό κέρδος.

To ματς

Επιθετικός μονόλογος του ΑΠΟΕΛ ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι έκλεισαν το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με ποσοστό κατοχής της μπάλας 67% και εφτά τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων τρεις στον στόχο, έναντι μόλις μίας ευκαιρίας (εκτός στόχου) του Ολυμπιακού.

Πάντως, οι μαυροπράσινοι ήταν πολύ καλά στημένοι ανασταλτικά και κράτησαν τους παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μακριά από την εστία του Μολ στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Στο 25’ του αγώνα ο Ντάλσιο έστειλε προειδοποιητική βολή με γυριστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα ελάχιστά έξω. Δύο λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 27’ ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα Μπισάουα έσπασε το ρόδι, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Ο Έσελινγκ απομάκρυνε λανθασμένα, ο Κβιλιτάια έγινε κάτοχος της μπάλας και έδωσε πάσα στον Σούσιτς, ο οποίος από δεξιά έκανε το γύρισμα στο ύψος της περιοχής και ο Ντάλσιο με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του Μολ. Στο 33’ η κεφαλιά του Κβιλιτάια πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελβετού τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε την ορμητικότητα του, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε τις λύσεις για να φθάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Μπέλετς. Το γεγονός πως μοναδική απειλή των μαυροπράσινων ήταν ένα μακρινό σουτ του Νάνι στο 75’ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Στο 89’ ο Έφραίμ από εξαιρετική θέση απέτυχε να πετύχει δεύτερο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ που έφθασε στο ζητούμενο χωρίς να εντυπωσιάσει.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Σατσιάς (87′ Μορέιρα), Σαρφό, Ντάλσιο, Ντονγκαλά (70′ Eφραίμ), Δώνης (79′ Νταουσβίλι), Κβιλιτάια.

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου (70′ Ψύχας), Μουκτάρης, Έσελινγκ, Μπάρντι, Ιωάννου, Χριστοδούλου (46′ Xέντρικς), Δόσης (80′ Ζευκής), Πεχλιβάνης (63′ Ευτυχίδης), Νάνι, Κορομά (63′ Σάλι).

Σκόρερ: Ντάλσιο 27′ / –

Κίτρινες: Σατσιάς / Πεχλιβάνης, Κορομά, Έσελινγκ, Ψύχας.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Ηράκλης Κωμοδρόμου.

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ