aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός 0-1: Στην πρεμιέρα του Σωφρόνη χτύπησαν «μαυροπούλια» (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός 0-1: Στην πρεμιέρα του Σωφρόνη χτύπησαν «μαυροπούλια» (vid)

Ηχηρό χτύπημα δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της ομάδας, από τα «μαυροπούλια» του Ολυμπιακού. Με σκόρερ τον Σάλι (27′), η ομάδα του Τακτακαλά επικράτησε με 1-0 των γαλαζοκιτρίνων στο «ΓΣΠ» ως τυπικά φιλοξενούμενη, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πρεμιέρα με το… αριστερό για τον Κύπριο τεχνικό, ο οποίος είδε την ομάδα του να μένει στο μηδέν και μοραία να γνωρίζει την ήττα, που την αφήνει χωρίς πόντο στον πυθμένα της βαθμολογίας, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και μετρώντας ισάριθμες ήττες. Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν αλλαγμένη σε σχέση με το ματς στην Πάφο, προς το καλύτερο, κάτι που ωστόσο δεν ήταν αρκετό…

«Ρέφαρε» την ήττα της πρεμιέρας ο Ολυμπιακός από τον Άρη, που πήρε το παρθενικό του τρίποντο με τον Γιώργο Πετράκη στην τεχνική ηγεσία, και ανέβηκε στους τρεις βαθμούς σε δύο ματς. Οι μαυροπράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στην πρώτη τελική προσπάθεια που δημιούργησαν, πέτυχαν το 1-0 και το διαφύλαξαν μέχρι τέλους.

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκε ο ΑΠΟΕΛ, με ενθουσιασμό και διάθεση να επιτεθεί. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους στο ξεκίνημα, αναγκάζοντας τους σε απανωτά λάθη. Χαρακτηριστικό του δυνατού ξεκινήματος των γαλαζοκιτρίνων είναι οι τέσσερις τελικές προσπάθειες που είχαν μέχρι το 13ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός που μέχρι τότε περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ανέβασε σταδιακά τον ρυθμό του και μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου, ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι.

Στο 27’ μάλιστα η ομάδα του Τακτακαλά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Σαρφό βρήκε ωραία τον Κυριάκου στα δεξιά, που σέντραρε στην περιοχή. Ο Σάλι νίκησε στον αέρα τον Τσεπάκ και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Σκουφέτ, βάζοντας μπροστά τη φιλοξενούμενη ομάδα στην πρώτη και τελευταία της τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος.

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων στη συνέχεια, ωστόσο αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία. Οι γαλαζοκίτρινοι στριφογύριζαν τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Μολ, χωρίς να καταφέρνουν με επιτυχία να βρουν διαδρόμους και να πατήσουν περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας έφτασε σε πολύ υψηλά ποσοστά υπέρ της ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ωστόσο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πρώτο μέρος, να πατήσει στην περιοχή του Μολ «γιγαντώθηκε» εξαιτίας της οπισθοχώρησης των μαυροπρασίνων και της πολύ καλής αμυντικής τους λειτουργίας.

Ο Κύπριος τεχνικός προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση από τον πάγκο και ρίσκαρε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα η ομάδα του Τακτακαλά ήταν αυτή που με τις αντεπιθέσεις της ήταν πιο επικίνδυνη. Το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 27’ από τον Σάλι έμεινε μέχρι τέλους…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεπάκ (67′ Θεοδώρου), Βινίσιους, Σάντος, Σαμπάλα, Νατέλ, Σόουζα, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι (36′ Μάγκλιτσα), Ντανίλο (78′ Ντονγκαλά), Κβιλιτάια.

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Κυριάκου, Σαμπίνια, Μποβέδα, Μανρίκε, Νάνι, Γκουστάβο (57′ Μουκτάρης), Σαρφό (86′ Χαραλάμπους), Πεχλιβάνης (72′ Κονφέ), Σάλι (86′ Ευτυχίδης), Μάντζης (72′ Γουίλσον).

Σκόρερ: – / Σάλι 27′

Κίτρινες: Σόουζα, Σάντος / Σάλι.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Σέντρα του Οκριασβίλι, ο Κβιλιτάια έκανε την κεφαλιά, μπλόκαρε ο Μολ.

2′ Δυνατό συρτό σουτ του Νατέλ, με δυσκολία απομάκρυνε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

5′ Κίτρινη κάρτα στον Σάλι, για φάουλ στον Τσεπάκ.

8′ Σουτ του Κβιλιατάια αδύνατο, μαζεύει ο Μολ.

13′ Κεφαλιά του Σάντος από πολύ καλή θέση στη μικρή περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οκριασβίλι, έφυγε άουτ η μπάλα.

25′ Ισορρόπησε το ματς ο Ολυμπιακός.

27′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Ολυμπιακός, στην πρώτη του τελική προσπάθεια, με κεφαλιά του Σάλι. Μετά από σέντρα του Κυριάκου, ο Καμερουνέζος νίκησε στον αέρα τον Τσεπάκ και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σάλι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, η φάση ελέγχθηκε από το VAR που αποφάσισε ότι δεν υπήρξε παράβαση και το γκολ μέτρησε κανονικά.


30′ Ατομική ενέργεια του Σαμπάλα που μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, δίπλα από το δοκάρι του Μολ έφυγε η μπάλα.

32′ Κίτρινη κάρτα στον Λούκας Σόουζα για φάουλ στον Μάντζη.

36′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Μάγκλιτσα στη θέση του τραυματία Οκριασβίλι.

41′ Στο έδαφος ο Μανρίκε, μετά από χτύπημα στο κεφάλι που δέχτηκε από το κεφάλι του Μάγκλιτσα σε μονομαχία.

44′ Πλασέ του Μάγκλιτσα από πλάγια θέση στην περιοχή, έξω η μπάλα.

45+1′ Μπήκε στην περιοχή από αριστερά ο Ντανίλο και από καλή θέση έκανε το σουτ, που έφυγε άουτ.

45+3′ Κεφαλιά του Σάντος μετά από εκτέλεση φάουλ του Νατέλ, μπλοκάρει εύκολα ο Μολ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

51′ Σουτ του Σόουζα λίγο έξω από την περιοχή, αδύνατο, έφυγε άουτ. Δεν ανησύχησε ο Μολ.

52′ Νέο σουτ του Σόουζα από το ίδιο περίπου σημείο, πολύ καλύτερο, για λίγο έξω η μπάλα. Προηγήθηκε σουτ του Νατέλ εντός περιοχής, που κόντραρε σε αμυντικό του Ολυμπιακού.

56′ Από καλή και λίγο πλάγια θέση στην περιοχή ο Νατέλ έκανε το σουτ, δίπλα από το δοκάρι του Μολ.

57′ Μουκτάρης αντί του Γκουστάβο.

66′ Κεφαλιά προς τα πίσω του Μανρίκε, μετά από σέντρα του Νατέλ και έξω η μπάλα. Λανθασμένα υπέδειξε άουτ ο βοηθός και όχι κόρνερ.

67′ Θεοδώρου στη θέση του Τσεπάκ.

71′ Από αριστερά μπήκε στην περιοχή ο Νατέλ και έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο Μολ.

72′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Κονφέ και Γουίλσον στις θέσεις των Πεχλιβάνη και Μάντζη.

73′ Μεγάλη ευκαιρία για τους μαυροπράσινους, με τον Σαρφό που έκανε το δυνατό σουτ, το έβγαλε ο Σκουφέτ. Ο Σάλι πήρε το ριμπάουντ και γύρισε στη μικρή περιοχή. Διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκαρίσμα τους Βινίσιους στον Γουίλσον οι ποδοσφαιριστές του Πετράκη.

78′ Ντονγκαλά στη θέση του Ντανίλο.

81′ Κίτρινη κάρτα στον Σάντος για φάουλ στον Γουίλσον.

83′ Σέντρα του Θεοδώρου από δεξιά, ο Κβιλιτάια έστειλε την μπάλα στον Μάγκλιτσα. Βγήκε και μάζεψε ο Μολ προλαβαίνοντας τον Κροάτη.

86′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Χαραλάμπους και Ευτυχίδης εντός, Σαρφό και Σάλι εκτός.

88′ Κεφαλιά του Βινίσιους από κόρνερ του Νατέλ, πολύ έξω.

90′ Έξι λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+3′ Εκτός περιοχής σουτ του Κυριάκου, άστοχο.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ