aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 3-0: Πρωτιά με επίδειξη ισχύος! (vid)

ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα 3-0: Πρωτιά με επίδειξη ισχύος! (vid)

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, ο ΑΠΟΕΛ έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος!

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή του Μάντζιεκ στο 22′), κέρδισε στο ΓΣΠ τη Νέα Σαλαμίνα 3-0 (Δώνης 35′, Κβιλιτάια 55′, Μακέντα 62′), δείχνοντας ότι συνέρχεται από τον πρόσφατο αποκλεισμό στο κύπελλο. Αντιθέτως, οι ερυθρόλευκοι που συμπλήρωσαν 1 μήνα χωρίς νίκη, παρά την προσπάθεια, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στην πρώτη 6άδα.

Οι γαλαζοκίτρινοι, μπήκαν τούτη τη φορά δυνατά στο ξεκίνημα και κατάφεραν να περιορίσουν την αντίπαλο σε δεύτερο ρόλο. Ηταν ιδιαίτερα δραστήριοι από τα δεξιά, εκεί όπου δέσποζε η φυσιογνωμία του Δώνη. Ο Ελλαδίτης έκανε, γενικά, πολύ καλό ματς στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από 1,5 μήνα. Ανοιξε το σκορ και είχε συμμετοχή στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Οι πρωτευουσιάνοι ήταν σε αδρές γραμμές καλύτεροι, με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο του β΄ημιχρόνου, φτάνοντας εν τέλει σε μία άνετη νίκη. Ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει με την Ομόνοια ως φιλοξενούμενος στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης, καθώς οι πράσινοι πήραν το εισιτήριο για την εξάδα, μετά τη νίκη των γαλαζοκιτρίνων.

Οι ερυθρόλευκοι, από την άλλη, επηρεάστηκαν αισθητά μετά την αποβολή του Μάντζιεκ. Σάστισαν και δεν κατάφεραν να δουν στα μάτια τον αντίπαλο, παρά το ανέβασμα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, διάστημα κατά το οποίο έχασαν δύο σημαντικές φάσεις για να φέρουν το ματς στα ίσα. Όταν δέχθηκαν το δεύτερο τέρμα, παραδόθηκαν…

Διατέθηκαν 5.723 εισιτήρια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς (75΄Τσεπάκ), Καρώ, Ντβάλι, Φεράρι, Κοσταντίνοφ (46΄Ντάλσιο), Σαρφό, Βιγιαφάνες, Δώνης (58΄Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (75΄Εντονγκαλά), Μακέντα (85΄Ηλία).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Μαλεκκίδης, Άδωνη, Ντάτκοβιτς (75′ Κατσικάς, Λέουκο, Μιγκελίτο, Τσίκο (80΄Τιάγκο), Μάντζιεκ, Καρλίτος, Μποτεάκ, Ντορεγκαράι (75′ Φράγκος).

Σκόρερ: Δώνης 35′, Κβιλιτάια 55′, Μακέντα 62′  / –

Κίτρινες: Κοσταντίνοφ, Δώνης / Τσίκο, Λέουκο

Αποβολές: – / Μάντζιεκ 22′

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Κορέια Γκουστάβο (Πορτογαλία)

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος

4ος: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Σάντος Βάσκο (Πορτογαλία)

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ