aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μιλόγεβιτς Vs Μιλόγεβιτς

ΑΠΟΕΛ: Μιλόγεβιτς Vs Μιλόγεβιτς

Άρχισε λοιπόν η εποχή Βλάνταν Μιλόγιεβιτς στον ΑΠΟΕΛ, με το παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στον ΠΟ Αχυρώνα-Ονήσιλο. Η δεύτερη φορά που ο Σέρβος προπονητής αναλαμβάνει δύσκολο έργο στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού εφτά χρόνια προηγουμένως ανέλαβε την Ομόνοια αντικαθιστώντας τον Κώστα Καϊάφα.
Πάμε να θυμηθούμε τι έπραξε τότε με τους πράσινους της Λευκωσίας.

Στόχοι

Είχε ρόστερ που δεν τις επέτρεπε όνειρα για πρωτάθλημα. Το ζητούμενο όταν την ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2015 ήταν να τη βελτιώσει και να την οδηγήσει τουλάχιστον στην εξασφάλιση θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τι πέτυχε

Η ομάδα του «τριφυλλιού» παρουσίασε σημαντική βελτίωση στη συνέχεια, εξασφάλισε θέση στο Γιουρόπα Λιγκ τερματίζοντας τέταρτη, ενώ έφτασε στον τελικό κυπέλλου και ηττήθηκε 1-2 από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Πόσο καιρό έκανε να παρουσιάσει βελτίωση

Η αρχή δεν ήταν πολύ καλή. Μετά τη δύσκολη νίκη εις βάρος του Άρη (1-0), ακολούθησε 2-2 με το Παραλίμνι στο ΓΣΠ και ήττα 1-2 από την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Αρχικά υπήρχε αμφιβολία κατά πόσο ο μη καταξιωμένος τότε Μιλόγεβιτς μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.

Ωστόσο, ακολούθησε αήττητο εφτά παιχνιδιών με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, που έδωσαν την απάντηση.

Οι πράσινοι παρουσίασαν βάσει της τότε δυναμικότητάς τους καλό πρόσωπο και το διατήρησαν έως το τέλος με αξιοπρέπεια, δίχως ωστόσο να μπουν ποτέ στο κόλπο της μάχης του πρωταθλήματος. Άγγιξαν μάλιστα το κύπελλο, εντούτοις ηττήθηκαν στο Τσίρειο από τον Απόλλωνα.

Η κατάσταση του τότε στους πράσινους και σήμερα στους γαλαζοκίτρινους, παρουσιάζει ομοιότητες και διαφορές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δίχως αμφιβολία, το πέρασμά του από το «Ηλίας Πούλλος» μπορεί να εκληφθεί επιτυχημένο, τηρούμενων των αναλογιών.

Διαφορές του τότε και του τώρα

Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει πλούσιο ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που διαθέτουν ενδιαφέροντα βιογραφικά. Υπό αυτή την άποψη υπάρχει πλεονέκτημα σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό στην Ομόνοια προ εφταετίας.
Ωστόσο, πιο καλές επιλογές, πιο ψηλοί στόχοι. Οι γαλαζοκίτρινοι παλεύουν για επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Βρίσκονται μάλιστα σε μια περίοδο παρατεταμένων αποτυχιών, δίχως τίτλο από το 2019 και δίχως πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο από το 2020.

Οι απαιτήσεις είναι λοιπόν υψηλότερες και απομένει να φανεί εάν το δεύτερο πέρασμά του από τη χώρα μας θα κριθεί και στο τέλος επιτυχημένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ