aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κάνει αρχή με εγχώριο «προϊόν»

ΑΠΟΕΛ: Κάνει αρχή με εγχώριο «προϊόν»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, «χτενίζει» την κυπριακή αγορά για ποδοσφαιριστές και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει στη διοίκηση τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις διπλές αναμετρήσεις με την Ανόρθωση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου (14/4 και 21/4 τα ματς), θα τα πει επισταμένως με τους ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ, χαράσσοντας από κοινού τα επόμενα βήμα που άπτονται του προγραμματισμού για τη σεζόν 2021-22.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, λοιπόν, κάνει αρχή από την ντόπια αγορά. Δεν επικεντρώνεται μονάχα σε ξένους παίκτες, αλλά και σε Κύπριους. Όπως πληροφορούμαστε, στο μπλοκάκι του Ελλαδίτη προπονητή φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Θεοδώρου της Ένωσης και ο Μάριος Ηλία του Εθνικού. Σχημάτισε πολύ καλή άποψη για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, κρίνοντας πως διαθέτουν το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να κερδίσουν, υπό προϋποθέσεις, θέση στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Ο περιζήτητος Ψάλτης και το γαλαζοκίτρινο παρελθόν στον ΑΠΟΕΛ

Με αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει ότι θεωρούνται παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Εξάλλου, καμία κρούση δεν έγινε στην πλευρά των παικτών και κυρίως, στις ομάδες που διατηρούν τα δικαιώματά τους και για την επόμενη σεζόν. Οπότε, υπάρχει μπόλικος δρόμος να διανυθεί και πρωτίστως, να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό σκέλος. Από το «θέλω» έως το «μπορώ», υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της Ένωσης, αξίωνε περίπου 200.000 ευρώ για να παραχωρήσει τον Δημήτρη Θεοδώρου στην Ανόρθωση και η «δουλειά» χάλασε. Ο 23χρονος, πάντως, ξεχωρίζει στους βυσσινί, διαθέτοντας ορισμένα εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Όπως είναι η ταχύτητα, η σβελτάδα και η ικανότητα να σκοράρει. Ο χρόνος συμμετοχής του στη φετινή περίοδο είναι ακόμα μεγαλύτερος, με την κλήση του στην εθνική ομάδα να αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας και της εξέλιξής του.

Όσον αφορά στον Μάριο Ηλία, γιο του παλιού παίκτη Κόκου Ηλία, μετά την περσινή καλή σεζόν στον Εθνικό, κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του στην τρέχουσα, κατά την οποία μετρά φουλ συμμετοχές και 8 τέρματα (πρωτάθλημα, κύπελλο). Οι εμφανίσεις του, αποτέλεσαν το διαβατήριο για να κληθεί με τη σειρά του στην εθνική ομάδα και να καταγράψει σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ο 24χρονος, διακρίνεται για τη μαχητικότητά του, το πάθος και το πείσμα του. Για τον επιθετικό της ομάδας της Άχνας, είχε επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον επίσης η Ανόρθωση την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο, ωστόσο δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες.

Ανεξαρτήτως από την κατάληξη που θα έχουν οι ενέργειες του ΑΠΟΕΛ προς τις εν λόγω κατευθύνσεις, η ανάγκη για ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ και γηγενών παικτών, θεωρείται αναγκαία. Η νέα αρχή που κάνει η εθνική ομάδα με τους αγώνες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, γίνεται χωρίς τη συμβολή ούτε ένα παίκτη των γαλαζοκιτρίνων. Ο μοναδικός που βρίσκεται στις επιλογές είναι ο Χρίστος Σιέλης, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο αρχικό σχήμα των πρωτευουσιάνων. Κάτι που δεικνύει πάρα πολλά. Ο ΑΠΟΕΛ, εξάλλου, επί χρόνια διάθετε στην Εθνική ένα ισχυρό κορμό παικτών, κάτι που άρχισε να «ξεθωριάζει» από την περασμένη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ