aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Εθνικός 2-1: Πύρρειος νίκη με «ήρωα» τον Καρώ (vid)

ΑΠΟΕΛ – Εθνικός 2-1: Πύρρειος νίκη με «ήρωα» τον Καρώ (vid)

Με τον Ανδρέα Καρώ «χρυσό» σκορέρ στο 87’ ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 2-1 του Εθνικού στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι πέρασαν από χίλια μύρια κύματα έως ότου καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Εθνικού, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 με εκτέλεση πέναλτι του Μάριου Ηλία στο 81’.

Η ομάδα της Λευκωσίας που προηγήθηκε 1-0 με εκπληκτικό φάουλ του Οκριασβίλι στο 45+2′ επηρεάστηκε από τις αναγκαστικές αλλαγές, ήταν διπρόσωπη και στο τέλος τα χρειάστηκε μέχρι να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ έφθασε στους έξι βαθμούς και σκαρφάλωσε ένα σκαλοπάτι στο βαθμολογικό πίνακα. Στη 10η θέση ο ΑΠΟΕΛ, στην 12η παρέμεινε ο Εθνικός με 1 βαθμό. Η ομάδα της Άχνας βελτιώθηκε κατά πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ηλία, σε μία φάση που σηκώνει μπόλικη συζήτηση.

Ο Πορτογάλος VARιστας Ντα Σίλβα Ολιβέιρα έστειλε τον Κυριάκο Χριστοδούλου στο βίντεο για να εξετάσει πιθανό χέρι του Σάβιτς σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μάριο Ηλία. Ο διαιτητής έκρινε ότι υπήρχε παράβαση μολονότι το χέρι του Σέρβου ήταν κοντά στο σώμα του και καταλόγισε την εσχά των ποινών. Η προσφυγική ομάδα έφθασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ενενηνταλέπτου ο Σαμπάλα εκτέλεσε φάουλ, ο Τσεπάκ έκανε κεφαλιά πάσα και ο Καρώ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας τον ΑΠΟΕΛ με το δεύτερο φετινό του τέρμα.

Πύρρειος η νίκη για τους γαλαζοκίτρινους, καθώς ο Σωφρόνης Αυγουστή έχασε τους Ντανίλο και Νταουσβίλι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι αναγκαστικές αλλαγές «μοίρασαν» τον ΑΠΟΕΛ στα δύο και ήταν ο κυριότερος λόγος για τα δύο πρόσωπα που εμφάνισε. Το πρώτο ημίχρονο ήταν επιθετικός μονόλογος για τον ΑΠΟΕΛ. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, άγγιξε το γκολ όμως χρειάστηκε την σπάνιας ομορφιάς έμπνευση του Οκριασβίλι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να λύσει τον γόρδιο δεσμό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεπάκ, Καρώ, Σάβιτς, Πολυκάρπου, Σαμπάλα, Σόουζα, Νταουσβίλι (48′ Λουντεμό), Ντανίλο (42′ Εφραίμ), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια (78′ Σατσιάς).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Χριστοδούλου, Άδωνη, Περατικός, Χολ (90′ Ελουντού), Πηλέας, Φόλπρεχτ, Κ. Ηλία (72′ Ασούμπρε), Κουντόμπιακ, Ιωάννου (65′ Αμπντουλάγιεφ), Ζάκπα, Toλεμές (72′ Μ. Ηλία).

Σκόρερ: Οκριασβίλι 45+2′, Καρώ 87′ / Μ. Ηλία (πέναλτι) 81′

Κίτρινες: Σαμπάλα, Σατσιάς / Περατικός, Η. Χαραλάμπους.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Da Siva Oliveira Esteves Bruno Alexandre.

AVAR: Σάββα Γεώργιος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ Πρώτο σουτ στο παιχνίδι από τον Τολεμές η μπάλα έξω.

4′ Αντεπίθεση του Εθνικού, πάσα του Ζακπά στον Ιωάννου ο Καρώ έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα έξω.

7′ Ωραία ατομική ενέργεια του Ντανίλο, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το σουτ ο Χριστοδούλου ήταν σε ετοιμότητα.

12′ Ο ΑΠΟΕΛ γυροφέρνει την περιοχή του Χριστοδούλου αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων που επιδιώκουν να παίξουν στην αντεπίθεση.

17′ Tρομερό σλάλομ από τον Ντανίλο, απέφυγε όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά του, όμως το σουτ του κόντραρε στο πόδι του Περατικού που έκανε σωτήριο τάκλιν.

18′ Ζήτησε πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ σε μαρκάρισμα του Περατικού στον Οκριασβίλι. Στηνεπαναληπτική προβολή της φάσης φάνηκε να παίρνει μπάλα ο παίκτης του Εθνικού. Δεν είχε διαφορετική άποψη από τον Κυριάκο Χριστοδούλου ο Πορτογάλος VARίστας.

21′ Nέα χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, ο Οκριασβίλι έδωσε ωραία κάθετη πάσα στον Σαμπάλα, αυτός έκανε σέντρα ακριβείας από αριστερά στον Κβιλιτάια με τον Γεωργιανό να αστοχεί με το κεφάλι.

26′ Ο Οκριασβίλι έκλεψε την μπάλα από τον Περατικό δεξιά κοντά στην πλάγια γραμμή χωρίς να κάνει παράβαση, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ. Θα είχε ευκαιρία να απειλήσει ο Γεωργιανός επιθετικός.

32′ Eπιθετικό μονόλογος για τον ΑΠΟΕΛ το παιχνίδι μετά το πρώτο πεντάλεπτο. 68-32% η κατοχή της μπάλας. Όσο δεν σκοράρουν οι γαλαζοκίτρινοι θα αυξάνεται η πίεση. Θυμίζουμε πως με τρια γκολ ο ΑΠΟΕΛ έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα ορεξάτος ο Ντανίλο, πραγματοποιεί το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

37′ Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Ντανίλο. Δόθηκε άμεσα εντολή στον Εφραίμ να περάσει στο γήπεδο.

39′ Αποχώρησε χωλαίνοντας ο Ντανίλο.

41′ Γκολ για τον ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Σόουζα, μετά από σουτ του Νταουσβίλι και ασταθή απόκρουση του Χριστοδούλου, όμως το τέρμα σωστά ακυρώνεται καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφσάιντ.

45+1′ Ασυνεννοησία των Σκουφέτ και Πολυκάρπου, ο Ιταλός πάσαρε στον Κύπριο αμυντικό, ο οποίος δεν το αντιλήφθηκε όμως ο Ζακπά που επιχείρησε να κλέψει την μπάλα έκανε κακό κοντρόλ και επέστρεψε την μπάλα στα χέρια του Σκουφέτ.

45+2′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι. Ο Γεωργιανός έβαλε πολλά φάλτσα στην μπάλα και κατάφερε να σκοράρει από πολύ δύσκολη θέση, σχεδόν στη γραμμή του κόρνερ!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Νέο πρόβλημα τραυματισμού στον ΑΠΟΕΛ, αποχωρεί και ο Νταουσβίλι υποβασταζόμενος. Μέσα ο Λουντεμό.

50′ Εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι, άστοχος αυτή τη φορά.

54′ Σέντρα του Πηλέα, ο Τολεμές ήταν ένα βήμα πιο μπροστά.

55′ Νέα ευκαιρία για τον Εθνικό, σέντρα του Πηλέα κεφαλιά του Ζακπά η μπάλα έξω.

56′ Κίτρινη κάρτα στον Ηλία Χαραλάμπους. Ζήτησε πέναλτι για πέσιμο του Χουντόμπιακ στην περιοχή στην προηγούμενη φάση. Δεν έγινε κάποια ενημέρωση από το VAR στο διαιτητή.

58′ Πάσα του Κβιλιτάια στον Οκριασβίλι, το σουτ του Γεωργιανού ήταν πολύ άστοχο.

Με πατερίτσες και δεμένο το πόδι επέστρεψε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ο Νταουσβίλι.

63′ O Σκουφέτ πάσαρε ριψοκίνδυνα στον Σάβιτς, ο οποίος την υστάτη πρόλαβε να διώξει την μπάλα. Δεύτερη φορά που ο Ιταλός παίζει επικίνδυνα με την μπάλα στα πόδια.

66′ Πιο απαιτητικός ο Εθνικός στο δεύτερο ημίχρονο. Η έξοδος του Ντανίλο επηρέασε τον ΑΠΟΕΛ.

79′ Πάει στο VAR ο διαιτητής εξετάζει το ενδεχόμενο πέναλτι για τον Εθνικό για χέρι του Σάβιτς σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μάριο Ηλία.

80′ Πέναλτι για τον Εθνικό δίνει ο Κυριάκος Χριστοδούλου! O Σέρβος είχε το χέρι κοντά στο σώμα του. Ο διαιτητής έκρινε ότι υπήρχε παράβαση και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

81′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, 1-1 με πέναλτι του Μάριου Ηλία. Ο Σκουφέτ έπεσε στη σωστή γωνία (αριστερά), όμως δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

87′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Καρώ! Φάουλ του Σαμπάλα, ο Τσεπάκ έκανε κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Καρώ από κοντά έστειλε την μπάλα στά δίχτυα. Λύτρωση για τον ΑΠΟΕΛ!

90+3′ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό, με τον Σκουφέτ να αποκρούει την κεφαλιά του Περατικού.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ