aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Άρης 4-2: Επιβλητική πρόκριση με ανατροπή σε ματσάρα (vid)

ΑΠΟΕΛ – Άρης 4-2: Επιβλητική πρόκριση με ανατροπή σε ματσάρα (vid)

Στους «8» του κυπέλλου προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ, αφού υπέταξε με 4-2 τον Άρη με ανατροπή σε ματσάρα στο ΓΣΠ, που είχε για πρωταγωνιστή τον Κβιλιτάια (δύο γκολ, ασίστ). Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν στο νοκ άουτ ματς του ΓΣΠ απέναντι στους πράσινους και θα εξακολουθήσουν να το παίζουν σε διπλό ταμπλό, διεκδικώντας τους δύο εγχώριους τίτλους.

Είναι η πρώτη επικράτηση τους επί του αποψινού αντίπαλου στην τρέχουσα σεζόν, καθώς στα δύο ματς πρωταθλήματος γνώρισαν μία εντός έδρας ήττα (0-1) και έφεραν εκτός έδρας ισοπαλία (1-1).

Όσο για τους φιλοξενούμενους, προσπάθησαν στη Λευκωσία για την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφεραν και πρέπει μέμφονται τον εαυτό τους για την αστοχία και τα κενά στην άμυνα. Έτσι, πρόσθεσαν άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς προέρχονταν από έξι ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα. Πλέον, μοναδική διέξοδος για συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι το πρωτάθλημα.

Το ματς

Ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο, ίσως το πιο γεμάτο σε φάσεις στη σεζόν, που είχε τέσσερα γκολ, δοκάρι σε κενή εστία για τον Άρη, τρεις αποκρούσεις του Μπέλετς, δύο άχαστα για τον ΑΠΟΕΛ. Η διαφορά ήταν ότι οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι για τους φιλοξενούμενους και πήραν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με δύο τέρματα.

Το σκορ άνοιξε ο Στεπίνσκι στο 17’ με πλασέ, ενώ στο 26’ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία από τον Μπαμπίκα με διπλή προσπάθεια (Μπέλτες απόκρουση, δοκάρι). Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση από τον Κβιλιτάια και άλλαξε η ροή του αγώνα.

Ο Γεωργιανός ανέλαβε δράση, έκανε με νέο σουτ την ολική ανατροπή στο 37’, επωφελούμενους λάθος του Μπρόρσον, ενώ στο 39’ σέρβιρε στον Ντάλιο, ο οποίος πέτυχε το τρίτο γκολ των γαλαζοκιτρίνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε διαφορετικό παιχνίδι, με πολύ λιγότερες φάσεις. Ο Άρης μπήκε για να μειώσει και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ ο ΑΠΟΕΛ ήθελε να διαχειριστεί το προβάδισμά του.

Τελικά, ο Εφραίμ με αντεπίθεση έπειτα από πάσα του Σούσιτς ανέβασε τη διαφορά στα τρία τέρματα και ο Μποάκι στο δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης μείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι (89′ Γουίλερ), Δώνης (67′ Εντονγκαλά), Νταουσβίλι (87′ Σατσιάς), Σαρφό, Μαρκίνιος (67′ Εφραίμ), Ντάλσιο, Κβιλιτάια (67′ Ηλία).

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βάνα, Μποακιέ, Μπρόρσον, Μπέγκστον (46′ Μαγιαμπέλα), Καζού (46′ Πηλέας), Μουσούντα, Στρούσκι (58′ Μπράουν), Σόκε, Μπαμπίκα (72′ Πακέ), Στεπίνσκι, Γκομίς (46′ Κακόριν).

Σκόρερ: Κβιλιτάια 27′, 37′, Ντάλσιο 39′, Εφραίμ 82′ / Στεπίνσκι 17′, Μποάκι 90’+2

Κίτρινες: Κβιλιτάια, Ντβάλι / Στεπίνσκι, Μποακί, Μπρόρσον

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

4ος: Μενέλαος Αντωνίου.

VAR: Τόμας Κβιατκόβσκι.

AVAR: Ιωάννης Χριστοδούλου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ