aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Άρης 1-1: Βινίσιους, ο «από μηχανής θεός» (vid)

ΑΠΟΕΛ – Άρης 1-1: Βινίσιους, ο «από μηχανής θεός» (vid)

Με «buzzer beater» του Βινίσιους στο 90+6’ ο ΑΠΟΕΛ έσωσε την παρτίδα! Το γκολ του Βραζιλιάνου διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Μπαμπίκα στο 44’.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο κεντρικός αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων έκανε ότι δεν μπόρεσε κανείς συμπαίκτης του σε 90 και πλέον λεπτά, λυτρώνοντας τους. Ήθελε τη νίκη η ομάδα της Λευκωσίας, προκειμένου να «ροκανίσει» τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις. Όπως όμως διαμορφώθηκε η αναμέτρηση, η ισοπαλία αν και πισωγύρισμα, είναι καλύτερη από την ήττα. Διατήρησε έτσι, το αήττητο της για ενδέκατο διαδοχικό ματς, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, και με τον βαθμό της ισοπαλίας ανέβηκε στους 24 βαθμούς, όσους έχει και η Ομόνοια (με αγώνα λιγότερο), της οποίας υπερτερεί στην βαθμολογία. Επόμενος αντίπαλος η Δόξα την ερχόμενη Κυριακή (30/1) στο ΓΣΠ, για τη 19η αγωνιστική.

Τη νίκη μέσα από τα χέρια της έχασε η «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο. Άντεξε στην ασφυκτική του ΑΠΟΕΛ, είχε την «απάντηση» σε κάθε ευκαιρία των γαλαζοκιτρίνων, με τον Βάνα να είναι σε πολύ καλή ημέρα. «Προδόθηκε» όμως από την αντίδραση της άμυνας της στην τελευταία φάση του αγώνα, και πήρε μονάχα έναν βαθμό, που την ανέβασε στους 34 βαθμούς, αλλά την έριξε από την κορυφή, σε συνδυασμό με την χθεσινή νίκη του Απόλλωνα. Επόμενος ματς για τους πράσινους, τη Δευτέρα (31/1) κόντρα στην ΑΕΛ, ως τυπικά φιλοξενούμενοι, για τη 19η αγωνιστική.

«Φώναξε» για πέναλτι σε δύο περιπτώσεις ο ΑΠΟΕΛ. Αρχικά στο 48’, σε μαρκάρισμα του Ρονκάλια στον Κβιλιτάια, και στο 70’ για τράβηγμα της φανέλας στον Γεωργιανό από τον Μπρόρσον. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κυριάκος Χριστοδούλου άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, χωρίς να υποδείξει παράβαση, ενώ και ο Πορτογάλος VARίστας συμφώνησε χωρίς να επέμβει.

Το ματς

Γρήγορος ρυθμός, ένταση, πάθος, μπόλικες εκατέρωθεν φάσεις και γκολ στο… παρά πέντε της λήξης του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν το σκηνικό στα σαράνταπέντε πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΑΠΟΕΛ να μπαίνει με το πόδι… πατημένο στο γκάζι. Πήρε από την αρχή τον έλεγχο της μπάλας, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έβαλε πίεση στον Άρη, ψάχνοντας για διαδρόμους προς την εστία του Βάνα. Κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές καλές στιγμές οι γαλαζοκίτρινοι, με σημαντικότερες αυτές των Νατέλ (11’), Σόουζα (12’) και Εντονγκαλά (36’). Πήρε μέτρα στο γήπεδο σταδιακά η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που απείλησε με τη σειρά της και είχε τις δικές της καλές στιγμές, με καλύτερη αυτή του Στεπίνσκι (24’).

Καλύτερη η ομάδα της Λευκωσίας στο πρώτο μέρος, οι λεμεσιανοί ήταν αυτοί όμως που πήραν κεφάλι στο σκορ, ένα λεπτό πριν τη λήξη του (44’). Ο Σπόλιαριτς κατέβασε όμορφα και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μπαμπίκα, ο οποίος από καλή θέση εντός περιοχής έκανε το πλασέ στην κίνηση και νίκησε τον Σκουφέτ, γράφοντας το 1-0.

Αμύνθηκε μαζικά ο Άρης στο δεύτερο μέρος. Επιχείρησε να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, και σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, λίγες ήταν φορές που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή. Έριξε όλα τα επιθετικά του ατού στη μάχη ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ως αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ «κατασκήνωσε» στα καρέ του Βάνα, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, με πιο σημαντικές αυτές των Μάγκλιτσα (75’) και Οκρασβίλι (84’). Τα χαλούσαν όμως στην τελική προσπάθεια οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ είχαν απέναντι τους τον Βάνα, που ήταν σε πολύ καλή ημέρα.

Τη λύση, που δεν μπόρεσαν να δώσουν οι επιθετικοί ποδοσφαιριστές της λευκωσιάτικης ομάδας, έδωσε ένας αμυντικός. Στην εκπνοή της αναμέτρησης (90+6’) ο Βινίσιους, μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι, νίκησε στον αέρα τον Σίλντεφελντ και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Θεοδώρου (62′ Τσεπάκ), Βινίσιους, Σάβιτς, Σαμπάλα, Λουντέμο (62′ Μάγκλιτσα), Σόουζα, Ντε Βινσέντι (68′ Σατσιάς), Νατέλ (85′ Εφραίμ), Εντονγκαλά (68′ Οκριασβίλι), Κβιλιτάια.

Άρης (Λιάσος Λουκά): Bάνα, Ρονκάλια, Σίλντεφελντ, Μπρόσον, Καζού, Γκαρσία, Σιμιόν, Σπόλιαριτς (56′ Φράγκος), Πακέ (78′ Ραντούτ), Μπαμπίκα, Στεπίνσκι.

Σκόρερ: Βινίσιους 90+5′ / Μπαμπίκα 44′

Κίτρινες: Νατέλ, Σόουζα, Βινίσιους (τρίτη) / Σίλντεφελντ, Ρονκάλια, Μπρόρσον.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Carvalho Nobre Antonio Emanuel.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– Στη σέντρα ο Άρης.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Κέρδισε κόρνερ ο Άρης πριν στη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Εκτελέστηκε, έφτασε η μπάλα στον Σπόλιαριτς που έκανε το εκτός περιοχής σουτ. Κόντραρε η μπάλα και έφυγε έξω, λανθασμένα δόθηκε άουτ αντί για κόρνερ.

3′ Κόρνερ κέρδισε και ο ΑΠΟΕΛ. Την εκτέλεση απομάκρυνε αρχικά η άμυνα του Άρη, από το ύψος της περιοχής ο Νατέλ έκανε το σουτ στην κίνηση. Πολύ ψηλά, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

– Έχει τον έλεγχο ο ΑΠΟΕΛ και ψάχνει για διαδρόμους προς την εστία του Βάνα.

9′ Εκτός περιοχής σουτ στην κίνηση του Γκαρσία, έφυγε πολύ έξω.

11′ Επικίνδυνο γύρισμα του Εντονγκαλά, πήρε πορεία προς το τέρμα η μπάλα, έδιωξε με δυσκολία ο Βάνα.

11′ Συρτό σουτ του Νατέλ από πλάγια θέση στην περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Βάνα.

12′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ, μετά από σέντρα του Ντε Βινσέντι, ο Σόουζα πήρε την κεφαλιά, απόκρουσε ασταθώς ο Βάνα και απομάκρυνε ο Μπρόρσον.

19′ Κίτρινη κάρτα στον Σίλντεφελντ, για φάουλ στον Κβιλιτάια.

23′ Κίτρινη κάρτα και στον Νατέλ και στον Ρονκάλια.

– Έχει κοπάσει ο ρυθμός του ΑΠΟΕΛ, προσπαθεί να πάρει μέτρα στο γήπεδο ο Άρης.

24′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία και για τον Άρη, μετά από σέντρα του Σπόλιαριτς, πήρε την καρφωτή κεφαλιά ο Στεπίνσκι στο πίσω δοκάρι. Του είπε «όχι» ο Σκουφέτ. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα μέχρι στιγμής.

32′ Σέντρα – σουτ του Ντε Βινσέντι, με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βάνα.

– Στο 56% η κατοχή για τον ΑΠΟΕΛ, στο 44% για τον Άρη.

36′ Νέα καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ. Μπήκε στην περιοχή ο Νατέλ και γύρισε στο ύψος του πέναλτι, μετά από στραβοκλοτσιά του Κβιλιτάια, η μπάλα έφτασε στον Εντονγκαλά που προσπάθησε να τελειώσει τη φάση από κοντά. Τον πρόλαβε ο Βάνα και του έκλεισε το πεδίο.

38′ Κεφαλιά του Γκαρσία, λίγο έγω, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

39′ Νίκησε στον αέρα τον Σίλντεφελντ ο Κβιλιτάια, μετά από σέντρα του Σαμπάλα, έκανε την κεφαλιά, έφυγε έξω η μπάλα.

43′ Σέντρα του Μπρόρσον από αριστερά, προσπάθησε να βάλει την προβολή ο Πακέ, δεν μπόρεσε για λίγο. Μπλόκαρε ο Σκουφέτ.

44′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Άρης, με τον Μπαμπίκα. Κατέβασε όμορφα στην περιοχή ο Σπόλιαριτς, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γκαμπονέζο, που πλάσαρε στην κίνηση, λίγο μέσω από την περιοχή, και νίκησε τον Σκουφέτ.


– Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Επτά τελικές προσπάθειες για τον ΑΠΟΕΛ (πέντε στην εστία), έναντι έξι του Άρη (τέσσερις στην εστία).

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Στο έδαφος ο Κβιλιτάια στην περιοχή του Άρη, μετά από μαρκάρισμα του Ρονκάλια. Ζήτησε με έντονο τρόπο το πέναλτι ο Γεωργιανός. Καμία παράβαση, σύμφωνα με τον Χριστοδούλου. Εξετάστηκε από το VAR η φάση, που συμφώνησε με τον διαιτητή. Στην επαναληπτική προβολή φαίνεται να υπάρχει πάτημα του Αργεντινού, εντούτοις δεν κρίθηκε ικανό για να επιφέρει παράβαση, σύμφωνα με τον διαιτητή και τον Πορτογάλο VARίστα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΦΑΣΗ!

50′ Κίτρινη στον Σόουζα.

56′ Αλλαγή για τον Άρη, Φράγκος αντί του Σπόλιαριτς.

62′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Τσεπάκ και Μάγκλιτσα εντός, Θεοδώρου και Λουντέμο εκτός. Αναγκαστική η αλλαγή του Νορβηγού, δεν μπορεί να συνεχίσει.

64′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι. Δεν ανησύχησε ο Βάνα, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

65′ Καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Πακέ γέμισε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία που έκανε το σουτ στην κίνηση, το οποίο κόντραρε. Πήρε το ριμπάουντ ο Στεπίνσκι, που από κοντά ήταν άστοχος. Υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Πολωνός στη συνέχεια, ως μη γενομένη η φάση.

68′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Οκριασβίλι αντί του Εντονγκαλά και Σατσιάς αντί του Ντε Βινσέντι.

70′ Σέντρα του Νατέλ από δεξιά, προσπάθησε ο Κβιλιτάια αλλά ήταν άστοχος. Φωνάζει ξανά ο Γεωργιανός για τράβηγμα φανέλας από τον Μπρόρσον. Συμφώνησαν ξανά Χριστοδούλου και VAR πως δεν υπάρχει παράβαση.

71′ Κίτρινη κάρτα στον Μπρόρσον, για φάουλ στον Κβιλιτάια στον χώρο του κέντρου.

75′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Δεν μπόρεσε να απομακρύνει την εκτέλεση κόρνερ ο Βάνα, ο Μάγκλιτσα από κοντά και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του Άρη έστειλε την μπάλα έξω.

77′ Άναψαν τα αίματα στην αναμέτρηση. Λιάσος Λουκά και Σωφρόνης Αυγουστή τα είπαν σε έντονο ύφος. Έπεσε αντικείμενο από την εξέδρα στον προπονητή του Άρη. Βρέθηκε στο έδαφος ο Λουκά. Σηκώθηκε μετά από 1-2 λεπτά και συνεχίζεται κανονικά ο αγώνας.

78′ Ραντούτ αντί του Πακέ.

84′ Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Έφτασε στον Οκριασβίλι η μπάλα στο πίσω δοκάρι, μετά από γέμισμα του Νατέλ. Δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε ο Γεωργιανός από πολύ καλή θέση.

85′ Εφραίμ αντί Νατέλ.

85′ Γυριστό του Κβιλιτάια, μπλόκαρε ο Βάνα.

87′ Κίτρινη κάρτα στον Βινίσιους. Είναι η τρίτη και χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς του ΑΠΟΕΛ (Δόξα ή ΑΕΛ).

88′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Σικόρσκι και Ιωσηφίδης αντί των Μπαμπίκα και Γκαρσία.

– Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+4′ Κίτρινη κάρτα και στον Τσεπάκ, και γι’ αυτόν είναι η τρίτη και χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς (Δόξα ή ΑΕΛ).

90+6′ ΓΚΟΛ 1-1 Ο Βινίσιους με κεφαλιά φέρνει το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι, νίκησε στον αέρα τον Σιλντέφελντ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

– Ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ