aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Απόλλων 3-1: Επιστροφή με ανατροπή και βάζει πίεση στην ΑΕΚ (vid)

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων 3-1: Επιστροφή με ανατροπή και βάζει πίεση στην ΑΕΚ (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-1 με ανατροπή του Απόλλωνα και μείωσε στον έναν βαθμό από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (αγωνίζεται αύριο με την Καρμιώτισσα στο Τσίρειο). Οι γαλαζοκίτρινοι αύξησαν παραλλήλως τη διαφορά στους τρεις από την Πάφος FC, που έφερε 1-1 προηγουμένως με τη Νέα Σαλαμίνα.

Όσο για τους κυανόλευκους, υποχώρησαν στην έβδομη θέση, πίσω από τους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου και την Ομόνοια.

Πρωταγωνιστές για τους γαλαζοκίτρινους οι χρυσές αλλαγές Μακέντα (κέρδισε πέναλτι, έδωσε ασίστ) και Εντονγκαλά (σκόραρε και κέρδισε το φάουλ στο τρίτο γκολ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το ματς
Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία και ο Απόλλων την είχε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού ήταν κυνικά εύστοχος. Δύο τελικές με γκολ από τον Πίττα στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε κεφαλιά στο 3’ έπειτα από σέντρα του Χέντι (ο Κύπριος επιθετικός σκόραρε άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο, αλλά η σημαία του βοηθού σηκώθηκε σωστά για οφσάιντ).

Ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή, ήταν πιο πιεστικός από την αρχή, προτού δεχτεί δηλαδή το τέρμα, και πολύ περισσότερο μετά, δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες, αλλά ήταν άστοχος.

Πάντως, ο Μιλόγεβιτς δεν ήταν ευχαριστημένος, αμυντικά από τον Φεράρι και δημιουργικά από τον Ντάλσιο, κάνοντας διπλή αλλαγή στο 30’ και βάζοντας τους Γουίλερ και Μακέντα στη θέση τους.

Κορυφαία στιγμή του πρώτου 45λέπτου για τους γαλαζοκίτρινους, το χαμένο τετ α τετ του Μπεν με τον Γιοβάνοβιτς στο 28’, αφού πλάσαρε και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Άλλες δύο πολύ καλές στιγμές ήταν το πλασέ του Ντάλσιο με τον Σέρβο κίπερ να λέει «όχι» με σπουδαία απόκρουση (22’) και καλή κεφαλιά του Κοσταντίνοφ (45’+1).

Με γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Αρτυματάς κλώτσησε τον Μακέντα στην περιοχή και ο Λουίς Γκοτίνιο σφύριξε αμέσως δείχνοντας την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κβιλιτάια και ισοφάρισε στο 50ό λεπτό. Ο Γεωργιανός ωστόσο βγήκε στο 56’ αναγκαστική αλλαγή με πρόβλημα στη μέση και τη θέση του πήρε ο Εφραίμ.

Στη συνέχεια ο Απόλλων ήταν καλύτερος για περίπου 15’ λεπτά, χάνοντας ευκαιρίες με τους Βα (κεφαλιά 61’), Ζράντι (63’), Αρτυματάς (71’). Ήταν όμως η σειρά του ΑΠΟΕΛ να επιδείξει κυνισμό και με τον νεοεισελθόντα Εντονγκαλά σκόραρε στο 75’ μετά από ασίστ του Μακέντα και έφερε τούμπα το ματς.

Όσο για το κερασάκι στην τούρτα; Ήρθε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπεν στο πρώτο λεπτό καθυστέρησης, αφού έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι (30′ Γουίλερ), Ντάλσιο (30′ Μακέντα), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Μαρκίνιος (73′ Εντονγκαλά), Μπεν, Κβιλιτάια (56′ Εφραίμ).

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Πεϊμπέρνς, Αρτυματάς, Χαμάς, Βα (64′ Αλεσάμι), Σαχάρ (63′ Ντόνιο), Σπόλιαριτς (80′ Ίλιεφ), Ουάρντα (80′ Ντγκινί), Πίττας, Χέντι (46′ Ζράντι).

Σκόρερ: Κβιλιτάια 50′ (πεν.), Εντονγκαλά 75′, Μπεν 90’+1 / Πίττας 3′

Κίτρινες: Μαρκίνιος, Μπεν, Σούσιτς / Φιλιώτης, Πεϊμπέρν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Μπράνκο Γκοτίνιο Λουίς Μιγκέλ.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Oliveira Melo Fabio.

AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ