aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Απόλλων 1-1: Έδρασαν οι... συνήθεις ύποπτοι στο ΓΣΠ (vid)

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων 1-1: Έδρασαν οι… συνήθεις ύποπτοι στο ΓΣΠ (vid)

Οι… συνήθεις ύποπτοι τελευταία για ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, Ανδρέας Καρώ και Μπαγκαλί Νταμπό, έδρασαν ξανά. Σκόραραν αμφότεροι από ένα γκολ, και διαμόρφωσαν το τελικό 1-1, για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ΓΣΠ. Αρχικά οι κυανόλευκοι της Λεμεσού ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 42’, ενώ οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 74’.

Αν και έμειναν πίσω στο σκορ οι γαλαζοκίτρινοι, κατάφεραν, έβγαλαν αντίδραση και πίεσαν για το γκολ που θα έφερνε «τούμπα» το ματς, ιδιαίτερα μετά την κόκκινη κάρτα του Φιλιώτη στο 86’. Δεν μπόρεσαν να το βρουν, αν και έφτασαν πολύ κοντά, και έμειναν έτσι με τον βαθμό της ισοπαλίας, που σίγουρα δεν τους αφήνει ικανοποιημένους.

Ανέβηκε στους 17 βαθμούς η ομάδα της Λευκωσίας και «έπιασαν» την Ομόνοια στην έκτη θέση, έχοντας δύο αγώνες περισσότερους. Επόμενος αντίπαλος η Ομόνοια, και η συνέχεια του ντέρμπι που διεκόπη, λόγω ομίχλης στο 17ο λεπτό, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Μάλλον ευχαριστημένους αφήνει ο βαθμούς της ισοπαλίας τους φιλοξενούμενους, παρά το γεγονός ότι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν το σκορ. Δέχτηκαν την ισοφάριση στα μέσα του δευτέρου μέρους και έκτοτε δέχτηκαν τρομερή πίεση, που τους ανάγκασε σε οπισθοχώρηση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έμειναν με δέκα παίκτες. Μόλις δεύτερη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για τον Απόλλωνα, που ανέβηκε ξανά στην κορυφή με 29 βαθμούς, αφήνοντας την ΑΕΚ δεύτερη με 28, που αγωνίζεται τη Δευτέρα.

Επόμενος αντίπαλος για τους κυανόλευκους η συμπολίτισσα ΑΕΛ, τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου του 2022, για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς

Χωρίς τις μεγάλες φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα να έχουν διάθεση να επιτεθούν αλλά να μην μπορούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, λόγω κυρίως των πολλών εκατέρωθεν λαθών στο χώρο του κέντρου και των πολλών φάουλ. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα οι δύο ομάδες και κατά συνέπεια ούτε να φανούν απειλητικές.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και πήραν τον έλεγχο της μπάλας, ξανά όμως δεν μπορούσαν να πατήσουν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού αντιθέτως, ξεδιπλώθηκαν γρήγορα στην αντεπίθεση και στην πρώτη τους καλή στιγμή βρήκαν τον πολυπόθητο γκολ που τους έβαλε σε θέση «οδηγού». Στο 42ο λεπτό, συγκεκριμένα, τη μακρινή μπαλιά του Κατελάρη κατέβασε ωραία ο Νταμπό, πέρασε από τον Θεοδώρου και με δυνατό φαλτσαριστό σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Σκουφέτ διαμορφώνοντας το 1-0.

Καλύτερος ήταν στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ. Πίεσε, έψαξε την ισοφάριση και πατούσε με μεγαλύτερη συχνότητα στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς, απ’ ότι στο πρώτο μέρος. Τα πολλά φάουλ και λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και ξανά δεν επέτρεψαν στο ματς να πάρει γρήγορο ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι όμως ανέβασαν την πίεση τους σταδιακά, ο Σωφρόνης Αυγουστή έκανε πιο επιθετική την ομάδα και πήρε τελικά το γκολ της ισοφάρισης στο 74′ με κοντινή κεφαλιά του Ανδρέα Καρώ. Από το σημείο εκείνο και έπειτα η πίεση τους έγινε ασφυκτική, έκλεισαν τους κυανόλευκους στα καρέ τους και έψαξαν μέχρι τέλους το γκολ της ανατροπής. Ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Φιλιώτη στο 86′ ο ΑΠΟΕΛ έμπαινε με σχετική ευκολία στην περιοχή του Απόλλωνα και δημιούργησε αρκετές και καλές ευκαιρίες, φτάνοντας μια… ανάσα από το γκολ, που όμως τελικά δεν ήρθε.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Θεοδώρου, Καρώ, Βινίσιους, Σαμπάλα, Οκριασβίλι (46′ Ντονγκαλά), Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Νατέλ, Ντανίλο (73′ Νταουσβίλι), Κβιλιτάια (46′ Μάγκλιτσα).

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς, Ντζουμ (34′ Σπόλιαριτς), Κολ, Ζράντι, Ίλιεφ (69′ Γιάνγκα), Αλεσάμι, Νταμπό.

Σκόρερ: Καρώ 74′ / Νταμπό 42′

Κίτρινες: Θεοδώρου, Ντονγκαλά, Νατέλ, Ντανίλο / Κατελάρης, Σπόλιαριτς.

Αποβολές: – / Φιλιώτης (δεύτερη κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ Παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες μέχρι στιγμής.

8′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από δεξιά ο Θεοδώρου, απομακρύνθηκε από την άμυνα του Απόλλωνα το γύρισμα του.

13′ Στην περιοχή ο Νταμπό, καθυστέρησε και τον έκοψε ο Βινίσιους.

15′ Εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση του Ζράντι, έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ ο Σκουφέτ. Πέρασε ανεκμετάλλευτο και αυτό.

20′ Χωρίς φάση πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο.

24′ Μακρινό συρτό σουτ του Ντανίλο, απογοητευτικό.

28′ Από κόντρες, μετά από εκτέλεση φάουλ, έφτασε η μπάλα στον Κβιλιτάια, που έκανε το δύσκολο σουτ, καθώς έπεφτε. Στο σώμα του Αλεσάμι η μπάλα, που απομάκρυνε.

– Ανέβασε ρυθμό ο ΑΠΟΕΛ και έχει την κατοχή της μπάλας στο 58%, έναντι 42% του Απόλλωνα.

33′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα, δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ντζουμ. Ο Σπόλιαριτς θα περάσει στη θέση του.

34′ Τώρα η αλλαγή.

36′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, για τον Απόλλωνα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρομπέρζ πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά, μπλόκαρε ο Σκουφέτ.

40′ Κίτρινη κάρτα στον Θεοδώρου, για φάουλ στον Νταμπό.

42′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Απόλλων, με ποιόν άλλο; Με τον Μπαγκαλί Νταμπό! Ο Γάλλος κατέβασε ωραία τη μακρινή μπαλιά του Κατελάρη, πέρασε τον Θεοδώρου και με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Σκουφέτ. Πανέμορφο τέρμα από τον επιθετικό της λεμεσιανής ομάδας, χτύπησε και λίγο στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

45+1′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Μετά από σέντρα του Νατέλ, από πλεονεκτική θέση ο Κβιλιτάια προσπάθησε για την κεφαλιά, την βρήκε όμως με την πλάτη και την έστειλε εκτός.

45+3′ Πολύ μακρινό δυνατό σουτ του Κολ, δύσκολα σε κόρνερ ο Σκουφέτ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Μάγκλιτσα και Ντονγκαλά αντί των Κβιλιτάια και Οκριασβίλι αντίστοιχα.

50′ Εκτός περιοχής σουτ του Νατέλ που κόντραρε στον Αλεσάμι, αλλά δεν ξεγέλασε τον Α. Γιοβάνοβιτς.

52′ Κίτρινη κάρτα στον Ντονγκαλά για φάουλ στον Χαμάς.

54′ Κίτρινη κάρτα και στον Νατέλ.

55′ Νέα κίτρινη, στον Φιλιώτη. Πρώτη για παίκτη του Απόλλωνα.

59′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζράντι, σε ετοιμότητα ο Σκουφέτ, απομακρύνει σε κόρνερ.

62′ Κίτρινη και στον Κατελάρη.

63′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Ντε Βινσέντι. Βρέθηκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς ο Αργεντινός, μετά από ωραία πάσα του Μάγκλιτσα. Έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

65΄Νέα φάση για τον ΑΠΟΕΛ. Την κεφαλιά του Μάγκλιτσα μπλόκαρε ο Γιοβάνοβιτς.

68′ Κίτρινη κάρτα και στον Σπόλιαριτς. Έκτη στο ματς, από τρεις για κάθε ομάδα.

69′ Γιάνγκα αντί Ίλιεφ.

71′ Νέα κίτρινη κάρτα, στον Ντανίλο για σκληρό φάουλ στον Σπόλιαριτς. Έχει γίνει πολύ σκληρό το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, με πολλά και σκληρά φάουλ εκατέρωθεν.

73′ Νταουσβίλι στη θέση του Ντανίλο.

73′ Μακρινή δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νατέλ, με αρκετή δυσκολία ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε σε κόρνερ.

74′ ΓΚΟΛ 1-1 Στα ίσα το ματς, ξανά ο Καρώ δίνει τη λύση στον ΑΠΟΕΛ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιοβάνοβιτς απομάκρυνε άστοχα. Έφτασε η μπάλα στον Μάγκλιτσα που έκανε το σουτ, με κοντινή κεφαλιά ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός σκόραρε.

78′ Σουτ του Ντονγκαλά, πάνω από τα δοκάρια.

82′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ουέλινγκτον και Ιντζία αντί των Αλεσάμι και Ζράντι αντίστοιχα.

86′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φιλιώτη, για φάουλ στον Νατέλ, και αποβολή. Με δέκα ο Απόλλων.

87′ Κεφαλιά του Καρώ, λίγω έξω. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ.

88′ Σουτ του Νατέλ, μπλόκαρε ο Γιοβάνοβιτς.

– Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ