aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από το «πρωταθλητισμός κύριοι» στο ξύπνημα του εφιάλτη

ΑΠΟΕΛ: Από το «πρωταθλητισμός κύριοι» στο ξύπνημα του εφιάλτη

Τέτοιο στραπάτσο δεν μπορούσε να το περιμένει για τον ΑΠΟΕΛ ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Πάφος FC (0-4). Η διοίκησή του προσπάθησε όλο το καλοκαίρι να στείλει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι η περασμένη περίοδος ήταν πολύ κακή παρένθεση. «Πρωταθλητισμός, κύριοι, πρωταθλητισμός», έλεγε ο διοικητικός ηγέτης των πρωτευουσιάνων στη συνέντευξη Τύπου της 31ης Μαΐου.

Ωστόσο ήταν λες και δεν πέρασε μια μέρα από τις εμφανίσεις του προηγούμενου πρωταθλήματος που οδήγησαν στο β’ γκρουπ. Ξυπνώντας έτσι τους μεγαλύτερους φόβους των οπαδών του, ότι δηλαδή θα δουν την ομάδα τους κομπάρσο για δεύτερη φορά.

Ναι άρχισε άσχημα το ματς με γκολ παθητικό στο 2’ και έκλεισε ακόμη χειρότερα το ημίχρονο με δύο γκολ στο τέλος του (45’, 45’+3). Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τέρματος, οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν μόνο μία φορά με κοντινό σουτ του Οκριασβίλι στο 4’.

Δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα, ήταν ασύνδετοι και νευρικοί, ενώ όταν έχαναν την μπάλα αμύνονταν σε κατάσταση πανικού. Οι αμυνόμενοι του ΑΠΟΕΛ δυσκολεύονταν να παρακολουθήσουν τους ταχύτατους Σεμέδο, Αμπντουσαλάμοφ, Κοβάσεβιτς και Βακαλάρι, οι οποίοι δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ουζόχο.

Το ματς είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο, οι γαλάζιοι τράβηξαν φρένο στη φόρα τους και έπαιξαν πιο προσεκτικά. Στο 62’ ο Βαλακάρι με σουτ, απλώς, έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του και στον εφιάλτη του ΑΠΟΕΛ, που δεν είχε λύσεις και ψυχολογία να βγάλει κάτι καλό από το ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ