aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση: Και η αγωνία συνεχίζεται

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση: Και η αγωνία συνεχίζεται

Δεν χάρηκε κανείς το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ΓΣΠ (1-1), καθώς τα βαθμολογικά δεδομένα είναι τέτοια που έδωσαν παράταση στην αγωνία μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση μοιράστηκαν από έναν βαθμό, αλλά και τις εντυπώσεις με την παρουσία τους. Οι γαλαζοκίτρινοι με τη χθεσινή ισοπαλία, αν και ήθελαν τη νίκη για να «κλειδώσουν» τη δεύτερη θέση, διατηρούν προβάδισμα τριών βαθμών σε σχέση με τη χθεσινή αντίπαλό τους και έναν από την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Αυγουστή, που έχει εξασφαλισμένο το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κρατάει την τύχη της στα δικά της πόδια για τη δεύτερη θέση και θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από το «Στέλιος Κυριακίδης» απέναντι στην Πάφος FC. Από την άλλη, η Ανόρθωση καλείται να νικήσει τον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αναμένοντας ήττα των ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ από Πάφος FC και Απόλλωνα, αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν έχει εξασφαλισμένο το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να το σφραγίσει θα πρέπει να μην χάσει από τον Άρη.

Όσον αφορά στο παιχνίδι στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε και πάλι φουριόζα όπως έκανε στο Τσίρειο την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Απόλλωνα, έφτιαξε ευκαιρίες, δεν τις αξιοποίησε και στην πρώτη τελική προσπάθεια του αντιπάλου βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Χριστοφή (19’) έδωσε το προβάδισμα στην Ανόρθωση, αλλά ο ΑΠΟΕΛ απάντησε άμεσα με κεφαλιά του Εντονγκαλά (22’) εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα της «Κυρίας». Η γηπεδούχος ομάδα είχε την κατοχή, ήταν πιο απειλητική, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να είναι ανώτερος και να έχει ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Ντε Βινσέντι (63’). Απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος (69’), με τον Σκοφέτ να του λέει «όχι». Η Ανόρθωση αμέσως μετά έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κορρέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σήκωσε ψηλά το πόδι και βρήκε στο πρόσωπο τον Έσελινκ). Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, η Ανόρθωση στις αντεπιθέσεις βρέθηκε πολύ πιο κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ (δοκάρι Κορέια 74’), Χουσμπάουερ (90’), Αμπαρτζουμιάν (90’+4). Ο ΑΠΟΕΛ είχε την τελευταία ευκαιρία με τον Οκριασβίλι (90’+5).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ