aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 1-1: Παράταση αγωνίας με γαλαζοκίτρινο προβάδισμα

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 1-1: Παράταση αγωνίας με γαλαζοκίτρινο προβάδισμα

ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση έμειναν στο 1-1 στο ΓΣΠ και το δεύτερο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική. Οι γαλαζοκίτρινοι διατηρούν βαθμολογικό προβάδισμα τριών βαθμών σε σχέση με την αποψινή αντίπαλό τους και έναν από την ΑΕΚ. Έτσι, κρατούν την τύχη τους στα πόδια τους και θα πρέπει να νικήσουν την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης». Οι κυανόλευκοι από την πλευρά τους θα πρέπει να νικήσουν τον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να ελπίζουν σε ήττα του ΑΠΟΕΛ, μα και της ΑΕΚ στο Τσίρειο από τον Απόλλωνα.

Παραλλήλως, στο παιχνίδι με την ομάδα της Λεμεσού, η αντίστοιχη της Αμμοχώστου θα χρειαστεί τουλάχιστον να μη χάσει διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει εκτός Ευρώπης. Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, κλείδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και μένει να δει εάν θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Κόνφερενς Λιγκ.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε την Ανόρθωση, έχοντας τον έλεγχο του ματς. Ωστόσο, οι οπαδοί του είδαν σε επανάληψη το έργο του Τσιρείου με τον Απόλλωνα, καθώς στην πρώτη επίθεση της «Μεγάλης Κυρίας» άνοιξε το σκορ ο Χριστοφή στο 19ο λεπτό. Ο Κύπριος επιθετικός πήρε το ριμπάουντ έπειτα από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν και ασταθή απόκρουση του Σκουφέτ.

Η διαφορά για τους γαλαζοκίτρινους σε σχέση με το παιχνίδι στη Λεμεσο, ήταν ότι αντέδρασαν αμέσως, αφού στο 22’ έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Εντονγκαλά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο.

Πάλι είχε την ανωτερότητα ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο και πολιορκούσε κατά διαστήματα την περιοχή της Ανόρθωσης, έχοντας χάσει ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ντε Βινσέντι στο 63’. Η «Μεγάλη Κυρία» απάντησε με ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου και τεράστια απόκρουση του Σκουφέτ στο 69’. Δευτερόλεπτα αργότερα αποβλήθηκε ο Κορρέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με δέκα παίκτες.

Αν και η ομάδα της Αμμοχώστου είχε δοκάρι με τον Κορέια στο 74’, ήταν φυσικό ότι η εικόνα του αγώνα δεν θα άλλαζε. Οι γαλαζοκίτρινοι με αριθμητική υπεροχή πλέον συνέχισαν την πίεση ψάχνοντας το γκολ, αλλά κινδύνεψαν όταν άφησαν χώρο και χρειάστηκε να παρέμβει δύο φορές ο Ιταλός πορτιέρε (Χουσμπάουερ 90’, Αμπαρτζουμιάν 90’+4). Η τελευταία φάση όμως άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Κβιλιτάια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Πέδρο (89′ Καρώ), Βινίσιους, Έσελινκ, Σαμπάλα, Εντονγκαλά (76′ Εφραίμ), Σαρφό, Σόουζα,  Οκριασβίλι, Σατσιάς (76′ Θεοδώρου), Ντε Βινσέντι (68′ Κβιλιτάια).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Aμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Αραγιούρι, Κορέια, Χριστοφή (76′ Ντέλετιτς), Αρτυματάς, Ιωάννου (68′ Πόποβιτς), Βερχόβετς (57′ Χουσμπάουερ), Ουάρντα, Χριστοδουλόπουλος (75′ Νόβοτνι).

Σκόρερ: Εντονγκαλά 22′ / Χριστοφή 19′

Κίτρινες: Κορρέα / Πέδρο

Αποβολές: – / Κορρέα 69′ (2η κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Χουάν Λούκα Σάκι

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

VAR: Μάρκο Πιτσινίνι,

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

5΄Χωρίς μεγάλη φάση και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

7′ Ο Βινίσιους έβγαλε καλή μπαλιά στον Εντονγκαλά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Κορέια, σέντραρε και ο Κορρέα έβαλε το πόδι του και παραχώρησε κόρνερ.

7′ Εκτέλεσε το κόρνερ ο Σαρφό, ο Σόουζα έκανε την κεφαλιά, μπλόκαρε ο Λόρια.

9′ Σέντρα του Ουάρντα στον Ιωάννου, παρενέβη ο Έσελινκ και έδιωξε.

10′ Ο Αραγιούρι σώζει στη γραμμή και διώχνει σε κόρνερ μετά από σουτ του Σατσιά από το ύψος του πέναλτι. Προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός των Ντε Βινσέντι, Οκριασβίλι, Εντονγκαλά και συρτή σέντρα του τελευταίου.

12′ Προσπάθησε να σκοράρει σχεδόν από τη μέση ο Χριστοδουλόπουλος, ωστόσο το σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Σκουφέτ.

16′ Πλασέ του Ντε Βινσέντι, η μπάλα αρκετά πάνω από την εστία.

19′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Χριστοφή ανοίγει το σκορ. Η φάση άρχισε με ωραία ενέργεια του Ουάρντα, ο οποίος έδωσε στον Χριστοφή, αυτός πάσαρε στον Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος σέντραρε, ο Σκουφέτ σέντραρε και ο Κύπριος επιθετικός σούταρε από κοντά και σκόραρε.

22′ Ο Έσελινκ σούταρε εντός περιοχής, ο Κορρέα έβαλε την κόντρα και κόρνερ.

22′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Εντονγακλά ισοφαρίζει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο.

29′ Σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, κεφαλιά του Ουάρντα, η μπάλα πάνω από την εστία.

40′ Χωρίς φάσεις εδώ και ένα δεκάλεπτο, με τους γαλαζοκίτρινους να είναι κάπως πιο απειλητικοί, αλλά να τα χαλούν φτάνοντας στην αντίπαλη περιοχή.

45′ Ένα λεπτό καθυστέρηση.

45’+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

46′ Με δέκα ποδοσφαιριστές η Ανόρθωση λόγω τραυματισμού του Κορέια.

49′ Εκτός περιοχής δυνατό σουτ του Σαρφό, απέκρουσε ασταθώς ο Λόρια, ο Γκανέζος πήρε το ριμπάουντ, αλλά το νέο σουτ του δεν ανησύχησε τον Γεωργιανό κίπερ.

50′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα άουτ.

58′ Κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Χουσμπάουερ, ενώ η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι.

59′ Επανεξετάστηκε η φάση από το VAR και δεν άλλαξε η απόφαση του Ιταλού διαιτητή.

60′ Σουτ του Σατσιά εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κορρέα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

61′ Ο Λόρια πρόλαβε και έδιωξε προτού πιάσει κεφαλιά από κοντά ο Έσελινκ.

62′ Ο Οκριασβίλι είδε εκτός εστίας τον Λόρια και δοκίμασε από μακριά, ωστόσο ο συμπατριώτης του επέστερεψε και μπλόκαρε την μπάλα.

63′ Δοκάρι με εξ επαφής σουτ του Ντε Βινσέντι. Ο Σατσιάς σούταρε και ο Αργεντινός μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

69′ Φοβερή απόκρουση του Σουφέτ σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου από το ύψος του πέναλτι.

69′ Αποβάλλεται ο Κορρέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή χτύπησε στο πρόσωπο τον Έσελινκ στην προσπάθειά του να διώξει.

74′ Δοκάρι με κοντινό σουτ του Κορέια, ενώ η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε από τον Σκουφέτ.

78′ Σουτ του Εφραίμ, η μπάλα κόντραρε στον Αραγιούρι.

79′ Σέντρα του Πέδρο, δεν πρόλαβε ο Κβιλιτάια να κάνει την κεφαλιά.

87′ Ο Εφραίμ επέλεξε να σουτάρει παρά να πασάρει στον Κβιλιτάια, αλλά ο Λόρια δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

90′ Εκτός περιοχής δυνατό σουτ του Χουσμπάουερ, απόκρουση του Σκουφέτ.

90′ Πέντε λεπτά καθυστέρηση.

90’+1 Σουτ του Σόουζα, η μπάλα πάνω από την εστία.

90’+4 Όχι του Σκουφέτ σε σουτ του Αμπαρτζουμιάν.

90’+5 Ο Κβιλιτάια μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει και η μπάλα πάει μόλις άουτ.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ