aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0: Με… μπιλιάρδο ξανά στην κορυφή

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0: Με… μπιλιάρδο ξανά στην κορυφή

Αγχώθηκε στο τέλος, δεν έπιασε καλή απόδοση, ωστόσο στο τέλος μετρά ότι πέτυχε τον στόχο του. Ο λόγος για τον ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε 1-0 της Ανόρθωσης χάρις σε αυτογκόλ του Χαρογιάν που θύμισε σπόντα σε μπιλιάρδο και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν τη ένατη συνεχόμενη νίκη τους και με 36 βαθμούς προσπέρασαν την ΑΕΚ (34). Όσο για τη «Μεγάλη Κυρία», έμεινε στην 8η θέση με 18 πόντους.

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο σκόραραν, όπως και στις αρχές του δεύτερου, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία και έψαξαν δίχως επιτυχία την ισοφάριση.

Το ματς
Σε ένα πρώτο ημίχρονο που ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο, ήταν πιο επιθετικός και είχε τις τελικές προσπάθειες (4 έναντι καμίας της Ανόρθωσης), η ιστορία γράφτηκε ως εξής:

Ένα πέναλτι που καταλόγισε στο 9’ ο Θεουλή και συμφώνησε στο βανάκι ο Ιταλός VARίστας Μάρκο Πιτσινίνι για σπρώξιμο του Γουαρίς στον Σούσιτς, με τον Λόρια όμως να αποκρούει την εκτέλεση του Μαρκίνιος ένα λεπτό αργότερα.

Μία πολύ καλή απόκρουση του Λόρια σε καλό σουτ του Σαρφό σχεδόν από το ύψος του πέναλτι στο 21’.

Το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ στο 29’ με αυτογκόλ του Χαρογιάν. Ο Σαρφό βρήκε με ωραία μπαλιά τον Σούσιτς, αυτός σέντραρε, ο Κβιλιτάια έκανε σουτ από κοντά, ο Λόρια απέκρουσε και στην επιστροφή της μπάλας βρήκε στον Αρμένιο και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Υπήρχε υποψία οφσάιντ στον Γεωργιανό επιθετικό, εντούτοις μετά τον έλεγχο που έγινε μέτρησε το τέρμα (όπως ειπώθηκε στη ζωντανή μετάδοση, η ενημέρωση που είχαν ήταν πως ήταν πίσω από την μπάλα όταν έγινε η σέντρα του Βοσνίου).

Όσο για το δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε για να πιέσει και να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάση. Από την πλευρά της, η Ανόρθωση με τις αλλαγές του Μουνιόθ βελτιώθηκε, ενώ με την αναγκαστική αλλαγή του Βιγιαφάνιες οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν τη συνοχή τους και σταδιακά οπισθοχωρούσαν.

Όσο για τις σημαντικότερες στιγμές του δεύτερου 45λέπτου, καταγράφηκαν σε ένα τετράλεπτο.

Στο 66’ ακυρώθηκε γκολ του Κβιλιτάια για οφσάιντ, με τους γαλαζοκίτρινους να διαμαρτύρονται επειδή η μπάλα χτύπησε σε Κορρέα και Χαρογιάν.

Στο 69’ ο Καρώ έδιωξε στη γραμμή μετά από κοντινό σουτ του Παρούτη, για να χαθεί η σπουδαίτερη φάση για ισοφάριση από πλευράς κυανολεύκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Ντβάλι, Γουίλερ, Μπλουμ (71′ Σατσιάς), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Μαρκίνιος (89′ Τσεπάκ), Βιγιαφάνιες (63′ Ντάλσιο), Κβιλιτάια.

Ανόρθωσης (Τσίσκο Μουνιόθ): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (81′), Χαρογιάν, Κορρέα (68′ Χρυσοστόμου), Κορέια, Αρτυματάς (59′ Παρούτης), Σάμπο, Ιωάννου (59′ Πάντσεον), Αντωνίου, Γουαρίς, Νινγκά.

Σκόρερ: Χαρογιάν (αυτ.) 29′ / –

Κίτρινες: Μαρκίνιος (3η), Σατσιάς / Αμπαρτζουμιάν, Γουαρίς, Κορρέα, Αρτυματάς, Πάντσεον

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Piccinini Marco (Ιταλία).

AVAR: Γεωργίου Παύλος.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ