aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ: Ξέχασαν το θέαμα στα αποδυτήρια

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ: Ξέχασαν το θέαμα στα αποδυτήρια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μια ολόκληρη σχεδόν εβδομάδα η ποδοσφαιρική Κύπρος ασχολήθηκε με το ντέρμπι στο ΓΣΠ, αλλά επί της ουσίας… τίποτα! Το θέαμα ξεχάστηκε στα… αποδυτήρια. Το ψεσινό πολύ μέτριο 90λεπτο προφανώς θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα καθώς ελάχιστα άφησε να θυμόμαστε. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα δεν σκόραραν κι ως εκ τούτου έμειναν στην ισοπαλία (0-0). Οι γηπεδούχοι, στην πρεμιέρα του Πάολο Τραμετσάνι στον πάγκο, σε δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς δεν πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν την πρώτη απώλεια βαθμών μετά από έξι αγωνιστικές.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμετσάνι δεν έχει το ραβδί και επέλεξε τον εύκολο δρόμο

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, πάντως, φεύγοντας αλώβητοι από το στάδιο της πρωτεύουσας, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, αρχίζοντας να περνούν όλο και πιο δυνατά το μήνυμα πως η έως τώρα παρουσία τους δεν αποτελεί πυροτέχνημα. Αν και προς το φινάλε μάλλον έδειξαν πως δεν θα τους «χαλούσε» η ισοπαλία. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε με την τρίτη αλλαγή του Ντούσαν Κέρκεζ.

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Τραμετσάνι στον Κέρκεζ: «Έχουμε τα ίδια συναισθήματα…»

Οι μονομάχοι αμύνθηκαν γενικώς πάρα πολύ καλά. Αν αυτό ήταν στοιχείο που ξεχωρίζει στη φετινή ΑΕΛ και απλά το επιβεβαίωσε, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γραφτεί για τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωτευουσιάνοι ήταν εμφανώς βελτιωμένοι στον τρόπο σύμπτυξης, δέχθηκαν ελάχιστες φάσεις από την αντίπαλο, πλην όμως δυσλειτούργησαν στην επιθετική ανάπτυξη και στη δημιουργία ευκαιριών. Παρόλο που στο δεύτερο μέρος ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο (υποτονικοί), δεν άσκησαν εκείνη την πίεση για να γίνουν πολύ πιο επικίνδυνοι.

Διαβάστε επίσης: Τζέντλεμαν με Τραμετσάνι ο Κέρκεζ και δηλώσεις ικανοποίησης!

Η πολυκοσμία στον χώρο του κέντρου έδειξε ότι οι δύο προπονητές δεν ήθελαν καταρχήν να χάσουν το παιχνίδι. Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν ελάχιστες, πέντε συνολικά, ενώ «αχρηστεύτηκαν» τα ατού αμφοτέρων και δεν μπήκαν στο πνεύμα του ματς. Οι μονομάχοι «αναλώθηκαν» σε μάχες στον χώρο του κέντρου, με ελάχιστες καλές στιγμές. Ο ΑΠΟΕΛ επέλεξε μια συντηρητική τακτική (τρεις μέσοι με αμυντικά κυρίως χαρίσματα) και τουλάχιστον στα 2/3 του πρώτου 45λέπτου δεν είδαμε απολύτως τίποτα.

Διαβάστε επίσης: Απογοητευμένος ο Ζαχίντ: «Δεν γίνεται…»

Η ΑΕΛ αν και πιο επικίνδυνη, κυκλοφορούσε άσκοπα την μπάλα, χωρίς να μπορεί να βρει πολλούς διαδρόμους, ενώ ο ΑΠΟΕΛ με συμπαγείς γραμμές, άμυνα και κέντρο, αλλά με αποκομμένο τον Ρέζα, ήταν σχεδόν ακίνδυνος. Από τους μονομάχους έλειψαν οι έξυπνες επινοήσεις, ακόμη κι οι ατομικές ενέργειες προκειμένου να βρουν ξεκάθαρη ευκαιρία. Η νευρικότητα, κυρίως στους γηπεδούχους, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής, ενώ καταγράφηκαν πάρα πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης των δύο ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Μακρής: «Είχα πολλά να δώσω στον ΑΠΟΕΛ, αλλα…» «Γι’ αυτό είμαι εδώ…»

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του ντέρμπι ανέβηκε, με τον ΑΠΟΕΛ να είναι πολύ πιο δραστήριος επιθετικά σε αντίθεση με την ΑΕΛ που επένδυσε περισσότερο στην εκδήλωση γρήγορων επιθέσεων. Οι εσωτερικές και κυρίως οι εξωτερικές αλλαγές των δύο προπονητών δεν έπιασαν τόπο, με το σκορ να μένει αναλλοίωτο έως το φινάλε. Από πέντε τελικές προσπάθειες για γκολ κατέγραψαν συνολικά οι μονομάχοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ