aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ 3-0: Θρύλος από τα παλιά! (vid)

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ 3-0: Θρύλος από τα παλιά! (vid)

Αυτός μάλιστα, ήταν ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι «έπνιξαν» στο ΓΣΠ την ΑΕΛ, επικρατώντας με 3-0. Η «θερμή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας, η «κατά κράτος» νίκη σε ντέρμπι και η συνολικότερα πολύ καλή παρουσία της ομάδας στο γήπεδο, θύμισαν κάτι από τα… παλιά.

Με δέκα παίκτες έμεινε η λεμεσιανή ομάδα στο 55′, εξαιτίας δεύτερης κίτρινης κάρτας του Μπρούνο Σάντος, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν δύο λεπτά αργότερα (57′) και να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη. Κβιλιτάια (δις) και Σόουζα οδήγησαν με τα γκολ τους την ομάδα της Λευκωσίας, στην τέταρτη της φετινή νίκη σε σύνολο εννέα αγώνων. «Σκαρφάλωσαν» στους 13 βαθμούς οι γαλαζοκίτρινοι και στην τέταρτη θέση.

Κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΛ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, γνώρισε μοιραία την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα, σε σύνολο οκτώ ματς και τρίτο σερί παιχνίδι που έμεινε μακριά από τις νίκες (προηγήθηκαν η ισοπαλία με Εθνικό και η ήττα από τον Άρη). Έμεινε στους 11 βαθμούς και έπεσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Έντονες οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΛ για τη διαιτησία.

Το ματς

Πιο δραστήριος και με περισσότερη διάθεση να επιτεθεί ήταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αυτοί που πήραν στον έλεγχο τους την κατοχή της μπάλας, από τα πρώτα κιόλας λεπτά και προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η ΑΕΛ από την πλευρά της ήταν κάπως… φοβισμένη, αντιμετώπισε πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα. Λίγες ήταν οι καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να έχουν τις περισσότερες.

Στο 30’ Λέο Νατέλ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και κέρδισε το πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του Μπρούνο Σάντος. Ο Βασίλης Δημητρίου υπέδειξε αρχικά την παράβαση, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε προς το on field review, προκειμένου να δει τη φάση. Έφτασε μέχρι το χώρο του κέντρου, όμως έδειξε ξανά την άσπρη βούλα χωρίς τελικά να τη δει. Κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο βοηθός του Ντούσαν Κέρκεζ Πάμπος Πιττάκας για διαμαρτυρίες. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κβιλιτάια, με καθυστέρηση οκτώ λεπτών, και ήταν εύστοχος, διαμορφώντας το 1-0 για την ομάδα του. Σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μόνο μια ομάδα μπήκε στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα. Η κόκκινη κάρτα του Μπρούνο Σάντος στο 55’ (δεύτερη κίτρινη) και το γκολ του Λούκας Σόουζα δύο λεπτά αργότερα με κοντινή προβολή, έπαιξαν καθοριστικότατο ρόλο. Ο Βραζιλιάνος έγραψε το 2-0, και με υπέρ τους το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Στη συνέχεια κυριάρχησαν «κατά κράτος» της αντιπάλου τους, έκαναν ότι ήθελαν και πλησίασαν αρκετές φορές σε ένα ακόμα γκολ.

Γκολ το οποίο ήρθε ξανά από τον Κβιλιτάια στο 72’, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, έδωσε διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του. Μετά από όμορφη μπαλιά του Θεοδώρου, ο Γεωργιανός με κοντινή προβολή έγραψε το 3-0 και «κλείδωσε» ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή):  Σκουφέτ, Καρώ, Βινίσιους, Σάβιτς, Σαμπάλα (74′ Γουίλερ), Λουντέμο, Σοόυζα (76′ Σατσιάς), Νατέλ (76′ Ντιαβαρά), Εντονγκαλά (45+7′ Θεοδώρου), Οκριασβίλι (74′ Εφραίμ), Κβιλιτάια.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Κεραυνός, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι,  Μαζάν (60′ Μάιντεβατς), Τόρες, Μεντόγιεβιτς (73′ Τσάβες), Ζντραφκόσκι (79′ Παπαφώτης), Ριέρα (73′ Μάζουρεκ), Πελέ, Τσέποβιτς (73′ Ντάφερβελντ).

Σκόρερ: Κβιλιτάια 38′, 72′, Σόουζα 57′ / –

Κίτρινες: Κβιλιτάια, Οκριασβίλι (τρίτη), Σόουζα / Ριέρα, Μαζάν, Μεντόγεβιτς (τρίτη), Τόρες, Τσάβες, Πελέ.

Αποβολές: – / Σάντος 55′ (δεύτερη κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Pizarro Comez Valentin.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

-Με τετράδα στην άμυνα ο ΑΠΟΕΛ: Καρώ (δεξιά), Σάβιτς, Βινίσιους, Σαμπάλα (αριστερά).

-Παιχνίδι κέντρου μέχρι στιγμής, χωρίς υποψία φάσης.

11′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Νατέλ να συγκλίνει επικίνδυνα και να κάνει το συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής. Σε κόρνερ απομάκρυνε ο Κεραυνός.

15′ Πρώτη τελική προσπάθεια και για την ΑΕΛ. Μετά από γύρισμα του Τόρες, ο Τσέποβιτς προσπάθησε με κεφαλιά αλλά ήταν άστοχος.

24′ Πρόλαβε ο Ριστέφκι και με προβολή έσωσε, πριν ο Σόουζα γίνει επικίνδυνος.

25′ Νέα καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ. Στρώθηκε στον Σόουζα η μπάλα στο ύψος του πέναλτι, και έκανε το σουτ στην κίνηση, πάνω από τα δοκάρια του Κεραυνού.

27′ Κίτρινη κάρτα στον Ριέρα για φάουλ στον Λουντέμο, πρώτη στο ματς.

28′ Εκτέλεσε το φάουλ στο πίσω δοκάρι ο Σαμπάλα, προσπάθησε με προβολή ο Σόουζα αλλά δεν πρόλαβε.

29′ Δυνατό σουτ στην κίνηση του Σάντος από καλή θέση, λίγο έξω.

30′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ, το κέρδισε ο Νατέλ σε μαρκάρισμα του Σάντος. Ο Βασίλης Δημητρίου κινήθηκε προς το on field review για να δει ο ίδιος τη φάση, πήγε μέχρι τη γραμμή του κέντρου, όμως υπέδειξε την άσπρη βούλα χωρίς τελικά να το δει. Κόκκινη κάρτα στον βοηθό του Ντούσαν Κέρκεζ, Πάμπο Πιττάκα για δαμαρτυρίες.

-Ο Κβιλιτάια στην εκτέλεση, οκτώ λεπτά μετά.

38′ ΓΚΟΛ 1-0 Εύστοχος ο Γεωργιανός, ανοίγει το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γεωργιανό μετά από αυτό κόντρα στην Ανόρθωση. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!

39′ Κίτρινη κάρτα στον Κβιλιτάια για φάουλ στον Μεντόγεβιτς.

45′ Επτά τα λεπτά των καθυστερήσεων.

45+1′ Εκτέλεση κόρνερ από τον Πελέ, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του ο Σκουφέτ. Δεν πρόλαβε ο Τσέποβιτς, μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια ο Ιταλός.

45+2′ Κίτρινη στον Οκριασβίλι για φάουλ στον Μεντόγεβιτς. Συμπληρώνει τρεις και χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς.

45+3′ Κεφαλιά του Σόουζα, πάνω από τα δοκάρια.

45+4′ Στο έδαφος ο Εντονγκαλά, δεν μπορεί να συνεχίσει.

45+5′ Φωνάζει για πέναλτι η ΑΕΛ.. Χτυπά στο χέρι του Βινίσιους η μπάλα μετά από κόντρα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι δεν ήταν σε αντικανονική θέση. Κίτρινη κάρτα στον Σάντος για διαμαρτυρίες.

45+7′ Ο Θεοδώρου στη θέση του τραυματία Εντονγκαλά.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

-Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

47′ Σκοράρει ο Νατέλ, που έφυγε απέναντι από τον Κεραυνό και πλάσαρε εύστοχα. Ακυρώνεται το γκολ για οφσάιντ στον Βραζιλιάνο. Ελέγχεται από το VAR η φάση. Δεν αλλάζει η απόφαση.

51′ Κίτρινη κάρτα στον Μαζάν για φάουλ στον Οκριασβίλι.

53′ Από μια κίτρινη κάρτα σε Σόουζα και Μεντόγεβιτς. Ο μέσος της ΑΕΛ συμπληρώνει τρεις και χάνει έναν εκ των επόμενων δύο αγώνων.

55′ Παρέμβαση με το χέρι του Σάντος και ενώ έφευγε στην αντεπίθεση ο ΑΠΟΕΛ. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο και κόκκινη. Με δέκα παίκτες η ΑΕΛ.

57′ ΓΚΟΛ 2-0 Διπλασιάζει τα τέρμα του ο ΑΠΟΕΛ, με τον Σόουζα. Μετά από εκτέλεση του φάουλ από τον Οκριασβίλι, με κεφαλιά – πάσα ο Καρώ βρήκε τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος από κοντά πλάσαρε εύστοχα.

59′ Συγκρούστηκαν στον αέρα κεφάλι με κεφάλι Οκριασβίλι και Μαζάν. Στο έδαφος και οι δύο.

60′ Αλλαγή για την ΑΕΛ, Μάιντεβατς στη θέση του Μαζάν.

60′ Καλή στιγμή με τον Νατέλ στην περιοχή, προσπάθησε να γυρίσει αντί να τελειώσει τη φάση. Απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΛ.

64′ Ξανά στην επίθεση ο ΑΠΟΕΛ, ο Νατέλ έκανε το σουτ από καλή θέση, κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

65′ Εκτός περιοχής του Σαμπάλα, απομάκρυνε δύσκολα ο Κεραυνός.

65′ Νέα προσπάθεια του Σαμπάλα, από πλάγια θέση προσπάθησε, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

66′ Σέντρα – σουτ του Πελέ, πήρε περίεργη πορεία η μπάλα. Πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σκουφέτ.

67′ Κίτρινη κάρτα στον Τόρες, για δυνατό φάουλ στον Σόουζα.

72′ ΓΚΟΛ 3-0 Ξανά ο Κβιλιτάια, παίρνει διαστάσεις θριάμβου το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Με κοντινή προβολή μετά από ωραία μπαλιά του Θεοδώρου.

73′ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΛ, Μάζουρεκ, Τσάβες και Ντάφερβελντ εντός, Μεντόγεβιτς, Ριέρα και Τσέποβιτς εκτός.

74′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Εφραίμ και Γουίλερ αντί Οκριασβίλι και Σαμπάλα.

76′ Νέα διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Νατέλ και Σόουζα εκτός, στις θέσεις τους Ντιαβαρά και Σατσιάς.

79′ Παπαφώτης αντί Ζντραφκόσκι.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Τσάβες, για διαμαρτυρίες μετά από φάουλ που του έγινε.

87′ Κίτρινη κάρτα και στον Πελέ.

89′ Και τέταρτο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Εφραίμ. Εξετάζεται από το VAR η φάση, για οφσάιντ. Ακυρώνεται τελικά το γκολ του Κύπριου παίκτη. Για χιλιοστά μπροστά ο Εφραίμ, σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ