aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ: Έβγαλαν αρετές, αλλά και αδυναμίες - Χρειάζονται χρόνο

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ: Έβγαλαν αρετές, αλλά και αδυναμίες – Χρειάζονται χρόνο

Όπως το νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι κι η εμφάνιση τόσο του ΑΠΟΕΛ όσο και της ΑΕΚ στην ψεσινή μονομαχία τους (2-2), μία εβδομάδα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, είχε δύο πλευρές. Έβγαλαν αρετές, αλλά και αδυναμίες.

«Χόρτασαν» με καρέ τερμάτων τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΓΣΠ (Πίριτς 15′ (αυτ.), Σαρφό 71′ / Άλτμαν 66′, Μιλίτσεβιτς 73′), ωστόσο «φώναξαν» αμφότερες ότι χρειάζονται χρόνο προκειμένου να αναπτύξουν τους απαιτούμενους αυτοματισμούς και κατ΄ επέκταση τη βέλτιστη αγωνιστική δυναμική. Κάτι αναμενόμενο εάν προσμετρήσει κανείς το γεγονός ότι προσφάτως μπήκαν στο τρίτο σκέλος της προετοιμασίας και παραλλήλως, στο σύνολο προστίθενται νέα πρόσωπα.

Έχουμε και λέμε: Η ομάδα του Αυγουστή κινήθηκε πολύ πιο αρμονικά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο πήρε προβάδισμα (1-0) και δημιούργησε ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα γκολ της. Οι Ντάλσιο, Σαρφό ξεχώρισαν στο χώρο του κέντρου, ο Κρέσπο στην αμυντική γραμμή και ασφαλώς ο Εντονγκαλά στις πτέρυγες. Οι αλλαγές που επιχείρησε ο Κύπριος προπονητής στο δεύτερο μέρος έφεραν αμυντικές και επιθετικές αρρυθμίες. Οι γαλαζοκίτρινοι δέχθηκαν δύο γκολ, κινδύνεψαν με άλλο ένα, την ίδια ώρα που με εξαίρεση την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σαρφό (71΄) δεν φάνηκαν ιδιαιτέρως απειλητικοί.

«Όταν θα είναι πλήρης η ομάδα, οι επιλογές θα αυξηθούν και η ποιότητα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αυγουστή, σημειώνοντας ότι «είδαμε κάποια πράγματα που μας χαροποιούν και κάποια άλλα που πρέπει να βελτιώσουμε για να τα αποφύγουμε στο επίσημο παιχνίδι». Ο Μάριος Ηλία, δήλωσε πως έγινε πολύ καλή προετοιμασία, όλοι οι παίκτες είναι ικανοί, στέλνοντας μήνυμα νίκης στο παιχνίδι απέναντι στην Μπότεφ.
Όσον αφορά στους κιτρινοπράσινους, τώρα, οι αλλαγές προσώπων του Όλτρα στην επανάληψη σε συνδυασμό με τη διαφοροποίηση του σχηματισμού, έδωσαν σαφώς μία νέα πνοή.

Οι Λαρνακείς, λειτούργησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ανέπτυξαν πρωτοβουλίες και από τη δεξιά πλευρά (στο πρώτο μέρος φάνηκε μόνο ο Γκιούρτσο από τα αριστερά), πετυχαίνοντας μάλιστα δύο γκολ. Ο Ισπανός κόουτς, δήλωσε γενικώς πως του άρεσε η εμφάνιση της ομάδας του, υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες έκαναν αυτά που τους δίδαξε στην προπόνηση. «Είναι καλό αποτέλεσμα για την αυτοπεποίθησή μας. Ο Λόπες ξεκίνησε να προπονείται με την ομάδα και ο Γκάμα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και χρειάζεται χρόνο για να είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση», διευκρίνισε.  Ο Κύπρος Χριστοφόρου εκθείασε τον προπονητή του, λέγοντας ότι έβαλε το δικό του στίγμα. «Έχουμε καταλάβει τη φιλοσοφία του για το πώς θέλει να παίζουμε και να κινούμαστε στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μίντιλαντ στις 19/7 και ο ΑΠΟΕΛ την Μπότεφ Πλόβντιφ στις 20/7 για τον 2ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ, αντίστοιχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ