aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 2-2: Τελικό μοντάρισμα με γκολ και τώρα... Ευρώπη (vid)

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 2-2: Τελικό μοντάρισμα με γκολ και τώρα… Ευρώπη (vid)

Λίγες μόνο ημέρες πριν την ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στην ισοπαλία με 2-2 στο ΓΣΠ. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας τους, οι δύο ομάδες ετοιμάζονται πλέον για το ταξίδι στην Ευρώπη. Οι κιτρινοπράσινοι αντιμετωπίζουν την Τρίτη 19 Ιουλίου τη Μίντιλαντ στη Δανία, για τον δεύτερο προκριματικό γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι από την άλλη, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Μπότεφ Πλόβντιβ την Τετάρτη 20 Ιουλίου στη Βουλγαρία, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να είναι πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος. Είχαν τον έλεγχο της μπάλας και πατούσαν περισσόστερο στην αντίπαλη περιοχή, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που αντιμετώπισαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία. Νωρίς μάλιστα, στο 15′ οι γαλαζοκίτρινοι πήραν κεφάλι στο σκορ, με το αυτογκόλ του Πίριτς, μετά από σουτ του Ντάλσιο.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινοπράσινοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι αλλαγές του Όλτρα βοήθησαν την ομάδα της Λάρνακας, την έκαναν πιο επιθετική και ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Άλμταν στο 66′ ισοφάρισε από κοντά, με τον Σαρφό (71′) με απευθείας εκτέλεση φάουλ να δίνει το εκ νέου προβάδισμα. Στο 73ο λεπτό ο Μιλίτσεβιτς με φοβερό εκτός περιοχής σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Mπέλετς, Σούσιτς (46′ Τσεπάκ), Καρώ (76′ Έσελινγκ), Κρέσπο (76′ Τζιαμάς), Γουίλερ (76′ Πολυκάρπου), Νταουσβίλι (76′ Γαβριήλ), Ντάλσιο (76′ Γεωργίου), Σαρφό (65′ Μούγιανιτς), Θεοδώρου (65′ Σατσιάς), Εντονγκαλά (59′ Ντιαβαρά), Ηλία (76′ Βρόντης).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Χριστοφόρου (80′ Μ. Γκονσάλες), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς (80′ Κάσας), Εγγλέζου (46′ Μάμας), Λέντες, Σανχούρχο (80′ Ρόμο), Λόπες (63′ Ολατούντζι), Φαράζ (63′ Γκόμες), Γκιούρσκο (46′ Ροσάλες), Τρισκόφσκι (63′ Άλτμαν).

Σκόρερ: Πίριτς 15′ (αυτ.), Σαρφό 71′ / Άλτμαν 66′, Μιλίτσεβιτς 73′

Κίτρινες: – / Κάσας.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Βοηθός Διαιτητή: Μιχάλης Σωτηρίου.

Βοηθός Διαιτητή: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Ιωάννης Χριστοδούλου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, για τον ΑΠΟΕΛ. Δοκίμασε το πόδι του από μακριά ο Ντάλσιο, σε ετοιμότητα ο Πίριτς που μπλόκαρε εύκολα.

12′ Πρώτη τελική και για την ΑΕΚ. Με τον ίδιο τρόπο, από μακριά, προσπάθησε να απειλήσει ο Τρισκόφσκι. Έπεσε και μάζεψε ο Μπέλετς.

15′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ. Μπαλιά του Σαρφό στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ντάλσιο τρύπωσε και έβαλε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίριτς. Χτύπησε στην πλάτη του τερματοφύλακα των κιτρινοπρασίνων και κατέληξε στα δίκτυα.

34′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Θεοδώρου να γυρίζει από αριστερά και τον Ηλία να αστοχεί από καλή θέση.

37′ Δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκιούρσκο, με δυσκολία ο Μπέλετς απομάκρυνε σε κόρνερ.

– Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Τρεις τελικές προσπάθειες για τον ΑΠΟΕΛ (μια στον στόχο), έναντι δύο της ΑΕΚ (δύο στον στόχο). Στο 51% η κατοχή υπέρ των γαλαζοκιτρίνων, έναντι 49% των κιτρινοπράσινων.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Τσεπάκ στη θέση του Σούσιτς.

46′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ, Μάμας και Ροσάλες αντί των Εγγλέζου και Γκιούρσκο αντίστοιχα.

46′ Συγκρούστηκαν Πίριτς – Μιλίτσεβιτς, και έμεινε στο έδαφος ο Βόσνιος τερματοφύλακας. Όλα καλά, συνεχίζει κανονικά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

59′ Ντιαβαρά αντί Εντονγκαλά.

63′ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Γκάμα, Άλτμαν και Ολατούντζι στο γήπεδο, εκτός οι Φαράζ, Τρισκόφσκι και Λόπες.

65′ Σατσιάς και Μούγιανιτς αντί Θεοδώρου και Σαρφό.

66′ ΓΚΟΛ 1-1 Φέρνει στα ίσα το ματς η ΑΕΚ, με τον Άλτμαν. Ο Ολατούντζι βρέθηκε απέναντι από τον Μπέλετς, μετά από όμορφη πάσα του Σανχούρχο, αυτός έδωσε δίπλα στον Ισραηλινό, που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα.

71′ ΓΚΟΛ 2-1 Παίρνει ξανά προβάδισμα ο ΑΠΟΕΛ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαρφό. Προσπάθησε να απομακρύνει την χαμηλή εκτέλεση ο Πίριτς, χτύπησε και στο δοκάρι η μπάλα και κατέληξε στα δίκτυα.

73′ ΓΚΟΛ 2-2 Εκ νέου ισοφάριση για την ΑΕΚ, με φοβερό σουτ του Μιλίτσεβιτς. Όμορφη ατομική ενέργεια του κεντρικού αμυντικού των κιτρινοπρασίνων, εκτός περιοχής έκανε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Μπέλετς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ