aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 2-1: Βρήκε τρόπο και την έβγαλε νοκ άουτ (vid)

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 2-1: Βρήκε τρόπο και την έβγαλε νοκ άουτ (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τρόπο για την πρώτη νίκη του στη β’ φάση και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου, ενώ κλείδωσε θέση στο Κόνφερενς Λιγκ. Επικράτησε 2-1 με ανατροπή της ΑΕΚ, θέτοντας την εκτός μάχης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από τον Άρη δύο στροφές πριν από το τέλος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Λαρνακείς στρέφονται πλέον στην προσπάθειά τους για εξασφάλιση θέση στο Κόνφερενς Λιγκ. Παραμένουν με προβάδισμα τριών βαθμών από την Πάφος FC και τον Απόλλωνα. Έτσι, οι δύο επόμενες αγωνιστικές αναμένονται συγκλονιστικές, αρχίζοντας από το παιχνίδι τους κόντρα στην παφιακή ομάδα.

Όσο για τους πρωταγωνιστές, ο Μαρκίνιος μπήκε από σπόντα μετά τον τραυματισμό του Μπεν και πιστώθηκε γκολ και ασίστ, ενώ ο Ντβάλι πέτυχε το νικητήριο σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Το ματς

Ένα πρώτο ημίχρονο που είχε πολλά! Δύο γκολ, ένα πέναλτι που υποδείχτηκε με on field review και εκτελέστηκε δύο φορές, καθώς και τρεις αναγκαστικές αλλαγές (μία για τον ΑΠΟΕΛ, δύο για την ΑΕΚ).

Η ομάδα της Λάρνακας προηγήθηκε με πολύ όμορφο πλασέ του Πονς στο 14’, έπειτα από πάσα του Γκιούρτσο. Η ισοφάριση για τους γαλαζοκίτρινους ήρθε με εκτέλεση πέναλτι του Μαρκίνιος στο 25’.

Η παράβαση υποδείχτηκε αφού ο Αλεσάντρο Προντέρα κάλεσε τον Ματέο Μαρκέτι να πάει στο on field review για ανατροπή του Κβιλιτάια από τον Τόμοβιτς στο 18’.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γεωργιανός και νικήθηκε από τον Πίριτς. Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής που έδιωξε ήταν ο Πονς, ο οποίος όπως φάνηκε στο ριπλέι μπήκε στην περιοχή προτού εκτελεστεί το πέναλτι. Κάτι που είδε ο Προντέρα και ενημέρωσε τον Μαρκέτι.

Αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί επανάληψη της εκτέλεσης, την ανέλαβε ο Βραζιλιάνος και σκόραρε.

Γενικά, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι, έχοντας την κατοχή (60-40%) και τις ευκαιρίες με σπουδαιότερη την κεφαλιά του Κβιλιτάια στο 31’, που εξουδετέρωσε με σπουδαία απόκρουση ο Πίριτς.

Αν και μπήκε πιο δυνατά η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που σκόραρε. Τη λύση έδωσε ο Ντβάλι με κεφαλιά στο 54’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαρκίνιος.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν δίχως όμως να μπορέσουν να φτάσουν στην ισοφάριση.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι, Κοσταντίνοφ, Σαρφό (83′ Σαρφό), Ντάλσιο, Εντονγκαλά, Μπεν (14′ Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (79′ Μακέντα).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς (24′ Γκονθάλεθ), Μιλίτσεβιτς, Κάσας, Λέντες (79′ Σανχούρχο), Πονς, Ναούμ (11′ Γιάκολις), Μάμας (79′ Γκρόμοφ), Γκιούρτσο, Τρισκόφσκι (46′ Λόπες).

Σκόρερ: Μαρκίνιος 25′, Ντβάλι 54′ / Πονς 14′

Κίτρινες: – / Λέντες, Κάσας

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Μαρκέτι Ματέο

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Προντέρα Αλεσάντρο

AVAR: Κώστα Ροβέρτος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ