aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπό το «θα σπάσει η φούσκα» στο «ποιος μπορεί να ακολουθήσει;»

Από το «θα σπάσει η φούσκα» στο «ποιος μπορεί να ακολουθήσει;»

Αν κάποιος προέβλεπε πριν την έναρξη της σεζόν ότι ο αγώνας του Άρη με την Πάφος FC, για τη 12η αγωνιστική στη Λεμεσό, θα ήταν ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας πιθανόν να τον έβγαζαν τρελό. Ορισμένοι το ονόμασαν «νέα τάξη πραγμάτων», άλλοι «αλλαγή ποδοσφαιρικού χάρτη στην Κύπρο» και άλλοι «ποδοσφαιρική επανάσταση». Το μόνο σίγουρο είναι πως η βαθμολογία του πρωταθλήματος στις πρώτες 11 αγωνιστικές είναι πρωτοφανές στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η Πάφος FC καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καταγράφει ιστορικές επιδόσεις και οδηγεί την κούρσα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είναι η μοναδική αήττητη στο πρωτάθλημα και έπεισε με τις εμφανίσεις της και τους πιο δύσπιστους για τις τεράστιες δυνατότητές της. Κανείς δεν βάζει το χέρι στη φωτιά για το κατά πόσο το ασταμάτητο τρένο του Νορβηγού θα συνεχίσει μέχρι τέλους τη ξέφρενη πορεία του. Όμως, όσοι περίμεναν πως η πορεία των γαλάζιων είναι «φούσκα» και αργά ή γρήγορα θα ξεφουσκώσει άρχισαν να αναθεωρούν. Με εννέα νίκες σε ένδεκα αγώνες— εκ των οποίων οι οκτώ χωρίς να δεχθεί γκολ— και δύο εκτός έδρας ισοπαλίες κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, η Πάφος FC έδωσε διαπιστευτήρια της ποιότητας της.

Κατά το διάστημα αυτό οι πρωτοπόροι αναγκάστηκαν να αγωνιστούν χωρίς τον βασικό τους επιθετικό (σ.σ. Ζάιρο) για τρία παιχνίδια, χωρίς να σκοντάψουν πουθενά. Απουσίασαν επίσης λόγω τραυματισμού και τιμωρίας ο βασικός μέσος (Ντράγκομιρ) και ο βασικός στόπερ (Κβίντα), ενώ ο Χένινγκ Μπεργκ στα τελευταία τρία παιχνίδια δεν είχε στην ενδεκάδα τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της ομάδας την τελευταία διετία, Όνι Βαλακάρι. Ο Άρης έκαμψε την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» ευκολότερα από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή σεζόν. Παρά τις πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι συνεχίζει την καταδίωξη της Πάφου.

Το ερώτημα εάν οι δύο νέες δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι ικανές να αντέξουν στην πίεση του πρωταθλητισμού θα απαντηθεί τον Μάιο του 2023. Όπως επίσης και το κατά πόσο (ή ποιες) παραδοσιακές δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου έχουν τις αντοχές και την ποιότητα να τις ακολουθήσουν στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ