aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑπό «θεατής» έγινε ήρωας ο Ρομό!

Από «θεατής» έγινε ήρωας ο Ρομό!

Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι αυτό που διεξήχθη στο Τσίρειο με πολλές συγκινήσεις και αγχωτική νίκη για την ΑΕΛ επί της Δόξας, χάρις σε ένα εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Αρουαμπαρένα στο 77’.

Δίκαιη ήταν η επικράτηση της ΑΕΛ, η οποία όμως χρειάστηκε τον ήρωά της για να κρατήσει το τρίποντο, καθώς στο 90’+1 ο Ρόμο απέκρουσε το πέναλτι του Παουλίνιο. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αναδείχθηκε σε πρόσωπο της βραδιάς, ζεσταίνοντας για τα καλά τον κόσμο στο τέλος.

Η επικράτηση της ΑΕΛ ήταν δύσκολη καθώς δεν βρήκε νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα και αυτό δυσκόλεψε την προσπάθειά της. Η ΑΕΛ προσπάθησε να κτίσει το παιχνίδι της με υπομονή. Από την αρχή με κάθετες πάσες και επιθέσεις από τα άκρα προσπαθούσε να βγει μπροστά, ενώ οργάνωνε τις επιθέσεις της με τους Μπουένο και Σόουζα κατά κύριο λόγο, με την άμυνα της Δόξας όμως να βρίσκει τις λύσεις και να μην επιτρέπει στην ΑΕΛ να βρει τις ευκαιρίες για να φτάσει εύκολα στο γκολ πριν το εύστοχο πέναλτι του Αρουαμπαρένα.

Ο Ράφαελ Ρόμο δεν είχε πολλή δουλειά αφού σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν σαν θεατής. Ωστόσο, στη μια φορά που χρειάστηκε να επέμβει, στις καθυστερήσεις, απέκρουσε το πέναλτι του Παουλίνιο και κράτησε τη νίκη για την ΑΕΛ. Στο τέλος αποθεώθηκε από τον κόσμο και τους συμπαίκτες του.

Σχετικά με την κυριότερη φάση του αγώνα, δεν ήταν άλλη από αυτή στο 90’ όταν η Δόξα βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει βαθμό. Ο Αϊρόσα έκανε λάθος κίνηση και ανέτρεψε τον Μπεμπέτο, το πέναλτι δόθηκε, όμως ο Παουλίνιο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρόμο. Αυτή ήταν η φάση του αγώνα, η οποία κόστισε στους φιλοξενούμενους.

Όσον αφορά στη διαιτησία, ο Τιμόθεος Χριστοφή είναι ένας νέος διαιτητής. Έκανε κάποια λάθη σε περιπτώσεις φάουλ που δεν σφύριξε, όχι όμως τέτοια που να καθορίσουν το αποτέλεσμα. Σωστές οι αποφάσεις του στα πέναλτι που σφύριξε. Πέρασε σχεδόν απαρατήρητος ο νεαρός ρεφ και αυτό είναι θετικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ