aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑπό τα κατεχόμενα, στον… Νεϊμάρ και τώρα στην Ένωση!

Από τα κατεχόμενα, στον… Νεϊμάρ και τώρα στην Ένωση!

Την απόκτηση του Εγιόνγκ Eνόχ ανακοίνωσε το πρωί η Ένωση. Ο Καμερουνέζος με το πλούσιο βιογραφικό υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Παραλιμνίου. Μέχρι εδώ όλα γνωστά.

Όπως επίσης και για τις 50 και βάλε συμμετοχές με τον εθνόσημο στο στήθος, το πέρασμα από τον Άγιαξ, τη Φούλαμ, την Αντάλιασπορ και την Σταντάρ Λιέγης. Έλα, όμως, που ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο 33χρονος ανασταλτικός μέσος έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην Κύπρο!

Ναι, στην Κύπρο. Και συγκεκριμένα στα κατεχόμενα! Ο Ενόχ «ξεμύτισε» το 2004 από την πατρίδα του και έψαξε το όνειρο της Ευρώπης στα κατεχόμενα. Βρήκε συμβόλαιο στην Mağusa Türk Gücü, ομάδα της κατεχόμενης Αμμοχώστου και την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην Türk Ocağı Λεμεσού (εδρεύει στην Κερύνεια).

Διαβάστε επίσης: Έριξε «βόμβα» με Εγιόνγκ Ενόχ

Το 2006 πήγε στον Άγιαξ του Κέιπ Τάουν, θυγατρική ομάδα του Άγιαξ, ο οποίος τον «άρπαξε» το 2008. Η συνέχεια της καριέρας του γνωστή. Έφτασε να παίζει σε Μουντιάλ και να κοντράρεται με την Εθνική Βραζιλίας του Νεϊμάρ. 14 χρόνια μετά ο Ενόχ επιστρέφει στην Κύπρο για να παίξει ποδόσφαιρο ξανά σε ομάδα της επαρχίας Αμμοχώστου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ