aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑπίστευτο θρίλερ: Η ΕΝΠ έστειλε την Αλκή στην Β’ Κατηγορία στο 102’!

Απίστευτο θρίλερ: Η ΕΝΠ έστειλε την Αλκή στην Β’ Κατηγορία στο 102’!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η μάχη της παραμονής κρίθηκε στο 12ο λεπτό της καθυστέρησης στην τελευταία αγωνιστική, με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου να χαμογελά και την Αλκή να γίνεται η δεύτερη ομάδα που υποβιβάζεται μετά τον Ερμή. Ήρωας την τελευταίας στιγμής ο Φυτανίδης, ο οποίος με σουτ στην τελευταία φάση του αγώνα χάρισε τη νίκη στου βυσσινί με 3-2 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών των ποδοσφαιριστών, προπονητικού επιτελείου και των πέραν των 1,000 οπαδών της γηπεδούχου. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Δόξας επί της Ανόρθωσης, στην τελική βαθμολογία έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 35 βαθμούς, κάτι που δεν ευνοεί την «Αθάνατη», η οποία πήρε την άγουσα για τη Β’ Κατηγορία.

Και όμως! Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους κυανέρυθρους, καθώς πήραν κεφάλι στο 5ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Κάρλος, έπειτα από φάση διαρκείας και πάσα του Μπελαμεϊρί. Με προβάδισμα στο σκορ και έχοντας πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοπαλίας, το ματς ήρθε στα μέτρα τους. Αν μάλιστα άντεχαν ώς το τέλος του ημιχρόνου, θα είχαν σαφέστατο ψυχολογικό πλεονέκτημα στο δεύτερο 45λεπτο. Εντούτοις, ο Γκοζλάν είχε αντίθετη άποψη και με κοντινό σουτ μετά από πάσα του Ριέρα, έφερε το ματς στα ίσα και η πίστη για σωτηρία μεγάλωσε στο στρατόπεδο της γηπεδούχου.

Μπαίνοντας πιο επιθετικά μετά την ανάπαυλα και βάζοντας τον κόσμο της στο παιχνίδι, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου έψαχνε το πολυπόθητο γκολ. Και το πέτυχε με το πρώτο τέρμα του Βαλιάνου στην τρέχουσα σεζόν, με σουτ εκτός περιοχής στο 61’, αφού η μπάλα στρώθηκε μπροστά του, αφού προηγουμένως χτύπησε στο τείχος μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα. Όλα συνηγορούσαν ότι το 2-1 θα ήταν το τελικό σκορ, ωστόσο ο Κάρλος και πάλι μίλησε με γκολάρα στο 88’ (σταμάτημα με το στήθος, περιστροφή του σώματος και σουτ εκτός περιοχής.)

Η παραμονή πέρασε στο στρατόπεδο της Αλκής και όλοι περίμεναν να δουν αν θα άλλαζε ξανά χέρια η παραμονή στα εφτά λεπτά του έξτρα χρόνου. Οι δύο τραυματισμοί του Πάρντο έφεραν επιπλέον χρόνο καθυστέρησης, κάτι που γύρισε μπούμεραγκ στους κυανέρυθρους, όταν ο Φυτανίδης σούταρε εκτός περιοχής στο 90’+12 και χάρισε την παραμονή στην Ένωση.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (Κοσμά): Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Κυριάκου, Αγγελή, Βαλιάνος, Αντωνίου (Ουντόζι 46’), Ενόχ, Μαϊσουράντζε, Πίττας (Φυτανίδης 68’), Ριέρα, Γκοζλάν (Κοσμά 87’).

ΑΛΚΗ (Σακκάς): Πάρντο, Κυπριανού, Φλόρες, Σερφά, Σταρόκιν, Μπελαμεϊρί (Χριστοφή 90’+11), Τραϊτσέφσκι, Ακόστα (Μπανταρά 82’), Κωνσταντίνου (Τριμπό 77’), Σπόλιαριτς, Κάρλος.

Σκόρερ: (39′ Γκοζλάν, 60′ Βαλλιάνος, 90+12′ Φυτανίδης / 6′, 88′ Κάρλος)

Κίτρινες: Μαϊσουράντζε, Γκοζλάν, Βαλιάνος, Αμπαρτζουμιάν / Μπελαμεϊρί, Φλόρες, Ακόστα, Κυπριανού, Ηλία, Χριστοφή.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ