aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπάντηση ΑΠΟΕΛ σε Ομόνοια: «Τέσσερις λόγοι για να απορριφθεί η ένταση»

Απάντηση ΑΠΟΕΛ σε Ομόνοια: «Τέσσερις λόγοι για να απορριφθεί η ένταση»

Σε τέσσερις λόγους στήριξε τη θέση του για απόρριψη της έντασης που υπέβαλε η Ομόνοια κατά του κύρους του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ που διακόπηκε λόγω ομίχλης. Στην υπερασπιστική τους γραμμή οι γαλαζοκίτρινοι αναφέρουν ως πρώτο λόγο την εκπρόθεσμη καταχώρηση της ένστασης. Ως δεύτερο το γεγονός πως οι πράσινοι δεν πλήρωσαν το ΦΠΑ στην υποβολή της ένστασης και για άλλους δύο λόγους που δεν έχουν προνοούνται στην προκήρυξη.

Αναλυτικά η θέση του ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ καταχώρησε την απάντηση του στις 8/12/2021 μέσα από την οποία προβάλλει τέσσερις λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η ένσταση της Ομόνοιας θα πρέπει να απορριφθεί. Ο πρώτος λόγος αφορά την εκπρόθεσμη καταχώρηση της ένστασης αφού ο ΑΠΟΕΛ θεωρεί ότι δεν έχει τηρηθεί η προθεσμία του άρθρου 47 των Πειθαρχικών Κανονισμών, που προβλέπει ότι οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται το αργότερο την 13:00 ώρα της δεύτερης εργάσιμης μέρας που ακολουθεί τη διεξαγωγή του αγώνα και η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να παραταθεί.

Ο δεύτερος λόγος αφορά την καταβολή του τέλους για την καταχώρηση ένστασης. Συγκεκριμένα ο ΑΠΟΕΛ αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 των Πειθαρχικών Κανονισμών το τέλος υποβολής ένστασης είναι €1500 + ΦΠΑ και σημειώνει ότι σύμφωνα με την απόδειξη είσπραξης που συνοδεύει την ένσταση, το ποσό που καταβλήθηκε ήταν μόνο €1500.

Ο τρίτος λόγος αφορά την μη εφαρμογή του άρθρου 21 της Προκήρυξης. Συγκεκριμένα ο ΑΠΟΕΛ θεωρεί ότι το εν λόγω άρθρο δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής αφού αναφέρεται για αγώνα που έχει ήδη καθοριστεί σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, ενώ ο διακοπέντας αγώνας ουδέποτε είχε καθοριστεί για συνέχιση την Τετάρτη 1/12/2021, όπως επικαλείται η Ομόνοια στην ένσταση της.

Ο τέταρτος λόγος που επικαλείται ο ΑΠΟΕΛ αφορά την μη συμμόρφωση με το άρθρο 48 (Α) των Πειθαρχικών Κανονισμών το οποίο περιλαμβάνει τους λόγους για τους οποίους νομιμοποιείται ένα σωματείο να καταχωρήσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ θεωρεί ότι οι λόγοι ένστασης τους οποίους επικαλείται η Ομόνοια, δεν εμπίπτουν στο άρθρο αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ