aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑντίο 2020 και κΑΕΛή χρονιά με δύο πέναλτι, δύο κόκκινες και VAR (vid & pics)

Αντίο 2020 και κΑΕΛή χρονιά με δύο πέναλτι, δύο κόκκινες και VAR (vid & pics)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το εντός έδρας αλάνθαστο σερί της διεύρυνε η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 3-0 του Ολυμπιακού Λευκωσίας στο Τσίρειο το βράδυ της Δευτέρας σε εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και αποχαιρέτησαν με τον ιδανικότερο τρόπο το 2020.

Ήταν η όγδοη νίκη στη Λεμεσό για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Νέα Σαλαμίνα. Ριέρα (16′), Μπάμπιτς (62′) και Μάιντεβατς (69′) σκόραραν για τη λεμεσιανή ομάδα με τα δύο πρώτα τέρματα να επιτυγχάνονται από το σημείο του πέναλτι.

Στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός, όμως η αποβολή του Σαρφό στο 43’ για αγκωνιά στο πρόσωπο του Ζντραφκόσκι- υποδείχθηκε από τον Βασίλη Δημητρίου μετά από ενημέρωση του VAR- άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Ακυρώθηκε ορθά (μετά από παρέμβαση του VAR) ως οφσάιντ γκολ του Αβραάμ στο 52’, ενώ οι μαυροπράσινοι έμειναν με εννέα ποδοσφαιριστές στο 61’ λόγω αποβολής (και πάλι με απευθείας κόκκινη) του Ζαχαρίου στη φάση που καταλογίστηκε δεύτερο πέναλτι για την ΑΕΛ.

Πάντως, στην επαναληπτική προβολή της φάσης φάνηκε πως ο Μπάμπιτς ήταν αυτός που βγήκε εκτός πορείας και ανέτρεψε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ο Βασίλης Δημητρίου δεν ενημερώθηκε για «εξόφθαλμο λάθος» από το VAR και έτσι απέβαλε τον Κύπριο εξτρέμ του Ολυμπιακού καθώς ο επιθετικός της ΑΕΛ ήταν σε προφανή θέση επίτευξης τέρματος. Ο Μάιντεβατς στην πρώτη επαφή του με την μπάλα χρήστηκε σκόρερ, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σάντος και αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Στη 2η θέση ανέβηκε η ΑΕΛ που έκανε άλμα τριών θέσεων. Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 31 βαθμούς (δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα) και προσπέρασαν στη βαθμολογία ΑΕΚ, Ομόνοια και Ανόρθωση. Στην 6η θέση με 23 βαθμούς παρέμεινε ο Ολυμπιακός που αγνοεί τη χαρά της νίκης από τις 27 Νοεμβρίου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Ράσο, Σάντος, Ζντραφκόσκι (73′ Μαέ), Ριέρα (66′ Αντάμοβιτς), Παπαφώτης, Ντανίλο, Αβραάμ (66′ Γκαζαριάν), Μπάμπιτς (66′ Μάιντεβατς).

Ολυμπιακός (Κώστας Σεραφείμ): Καράδαης, Σαμπίνια (24′ Ψάλτης), Ανδρέου (79′ Mίλετιτς), Σωτηρίου (67′ Κα), Μανρίκε, Νάνι, Σαρφό, Πεχλιβάνης, Σάλι (67′ Γαρουφαλιάς), Ζαχαρίου, Μάντζης (67′ Ντα Κόστα).

Σκόρερ: Ριέρα πεν. 16′, Μπάμπιτς πεν. 62′, Μάιντεβατς 69′.

Κίτρινες: Ριέρα / Σαμπίνια, Σωτηρίου (3η), Ανδρέου (3η)

Αποβολές: Σαρφό 43′, Ζαχαρίου 61′

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

4ος: Μάριος Χριστοφόρου.

VAR: Γιώργος Νικολάου.

AVAR: Μιχάλης Μαρίνου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαΐδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

6′ Χωρίς κάποια ευκαιρία στο παιχνίδι, με την ΑΕΛ να αρχίζει το παιχνίδι με διάθεση να βάλει πίεση στον Ολυμπιακό.

13΄ Πέναλτι για την ΑΕΛ σε ανατροπή του Μπάμπιτς από τον Σαμπίνια. Έγινε επιβεβαίωσε μέσω VAR.

16′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίτο Ριέρα.

24′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στη θέση του Σαμπίνια ο Ψάλτης.

25′ Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Σάντος από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

27′ Σουτ του Μπάμπιτς που μπήκε στην περιοχή η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Καράδαη.

35′ Νέο σουτ του Μπάμπιτς μάζεψε την μπάλα ο Καράδαης.

42′ Πάει στο VAR ο Βασίλης Δημητρίου. Αγκωνία του Σαρφό στο πρόσωπο του Ζντραφκόσκι και το VAR ενημέρωσε το διαιτητή να εξετάσει το ενδεχόμενο κόκκινης κάρτας.

43′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σαρφό. Ορθή η απόφαση του διαιτητή.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερη η ΑΕΛ χωρίς να φτάσει σε ψηλά στάνταρ απόδοσης, προηγήθηκε με εύστοχη πέναλτι του Ριέρα, ενώ είχε άλλες 2-3 καλές στιγμές. Η αποβολή του Σαρφό στο 43′ άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, αφού πλέον οι γαλαζοκίτρινοι έχουν αριθμητικό πλεονέκτημ.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

52′ Σκόραρε η ΑΕΛ με τον Αβραάμ, έπειτα από ωραία πάσα του Παπαφώτη και εξαιρετική ενέργεια του Ριέρα που έδωσε έτοιμο γκολ στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Το τέρμα, όμως, δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Ριέρα.

59′ Ωραία ενέργεια του Ζαχαρίου και παράλληλη σέντρα, ο Μάντζης δεν κατάφερε να κάνει το σουτ και ο Ράσο έδιωξε την μπάλα.

61′ Πέναλτι για την ΑΕΛ δίνει ο Βασίλης Δημητρίου για ανατροπή του Μπάμπιτς από τον Ζαχαρίου. Απευθείας κόκκινη στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Πάντως, στην επαναληπτική προβολή φάνηκε πως ο παίκτης της ΑΕΛ ήταν αυτός που έκανε την παράβαση. Δεν υπήρξε ενημέρωση από το VAR και η απόφαση του Βασίλη Δημητρίου μέτρησε. Με εννέα παίκτες συνεχίζει ο Ολυμπιακός.

62′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάμπιτς.

69′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ, 3-0, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ο Μάιντεβατς έπειτα από κάθετη πάσα του Σάντος, απέφυγε τον Καράδαη και σκόραρε.

79′ O Παπαφώτης από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ ο Καράδαη απέκρουσε με το πόδι.

85′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Η ΑΕΛ κάνει διαχείριση του υπέρ της προβαδίσματος.

TΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ