aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΥπέρβαση στο ταμείο, αλλά και στο γήπεδο

Υπέρβαση στο ταμείο, αλλά και στο γήπεδο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Υπερβάσεις (οικονομικές) στη φετινή Ανόρθωση έχουν γίνει και μάλιστα αρκετές. Ρικάρδο Λαβόρδε, Μίχαλ Ντουρίς και Νίκα Κατσαράβα είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι στοίχισαν αρκετά για να υπογράψουν και να ενταχθούν στην ομάδα, ενώ είχαμε και την ανανέωση του συμβολαίου του Ρούμπεν Ράγιος. Δικαιολογημένα θεωρούνται υπερβάσεις για την Ανόρθωση.

Μία μικρή υπέρβαση είναι και η απόκτηση του 31χρονου μέσου Γκόικο Κάτσαρ (αριστερά στη φωτό). Η Ανόρθωση επήλθε σε συμφωνία με τον 25 φορες Σέρβο διεθνή με τη δεκαετή θητεία στην Μπουντεσλίγκα, έπεσαν και οι υπογραφές κι απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση. Είναι άλλη μία πολύ καλή κίνηση για την Ανόρθωση, μιας και ο Ρόνι Λέβι θέλει έναν παίκτη ηγέτη στη μεσαία γραμμή και ο Κάτσαρ έχει τα στοιχεία που ψάχνει και επιζητεί.

Σε φιλολογικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο η «Κυρία» έχει κάνει υπερβάσεις και έχει διαθέσει χρήματα για να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα. Η αύξηση του μισθολογίου παικτών κατά 500.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι το αποδεικνύει, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την οικονομική ζημιά του συλλόγου από τον πρόωρο αποκλεισμό στην Ευρώπη.

Όλα αυτά πείσμωσαν τη διοίκηση που προσπαθεί να φέρει ποιοτικούς παίκτες κι ας είναι κάπως ακριβοί. Ενέργειες που εμπεριέχουν οικονομικό ρίσκο για να υπάρξει στο τέλος της σεζόν ξανά ελλειμματικός προϋπολογισμός. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα καταφέρει την υπέρβαση που έκανε στις μετεγγραφές να τη μετουσιώσει σε αγωνιστική άνοδο και ταυτόχρονα να είναι μία δυνατή διεκδικήτρια του τίτλου.

Στα μετεγγραφικά με την πιθανή απόκτηση Κάτσαρ δεν κλείνει το παράθυρο της ενίσχυσης. Επόμενη κίνηση για την Ανόρθωση μετά και την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή θα είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Ο Ρόνι Λέβι κρίνει αναγκαία, όπως φαίνεται, την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και γι’ αυτό είναι στο ψάξιμο για κάτι πραγματικά καλό και αξιόλογο. Δεν θέλει να φέρει παίκτη που θα έχει ρόλο κομπάρσου, αλλά θέλει αυτός που θα έρθει να έχει τα φόντα να διεκδικήσει και να πάρει φανέλα βασικού.

Η διοίκηση παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει αναμένεται να βάλει και πάλι το χέρι βαθιά στο… ταμείο για να φέρει τον παίκτη που θα βοηθήσει την ομάδα και ο οποίος θα της προσδώσει βάθος και ποιότητα. Στόχος είναι η Ανόρθωση της νέας σεζόν να έχει και περισσότερες επιλογές από τον πάγκο, αλλά και παίκτες οι οποίοι θα είναι σε θέση να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ