aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Ξέρουμε τις δυσκολίες που κρύβει…»

Συνέντευξη στο γραφείο Τύπου της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης έδωσε ο Στέφανος Αντωνιάδης, ο οποίος μίλησε για την άνοδο στην Β1’ κατηγορία.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Συνεχίζουμε σήμερα, την παρουσίαση μιας σειράς συνεντεύξεων, από παίκτες και παίκτριες της ομάδας μας και σειρά παίρνει ο Στέφανος Αντωνιάδης. Πέραν από τα καθήκοντα του ως προπονητής, ο Στέφανος Αντωνιάδης, ως ένας πολύ καλός παίκτης, βοήθησε στα μέγιστα την προσπάθεια της Ανδρικής μας ομάδας, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την άνοδο της στη Β1′ κατηγορία, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και αυτό, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην τελική φάση των πλέι-οφ (επί της ευκαιρίας, να θυμίσουμε ότι η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει σε αυτήν, το συγκρότημα του Διγενή ΝΒΑ). Ο Στέφανος Αντωνιάδης, αναφέρεται στο περιβάλλον που υπάρχει στην Ανόρθωση, αλλά και στο οδοιπορικό που οδήγησε στην άνοδο.

Παρουσιάζουμε παρακάτω, όλα όσα ανέφερε στο Τμήμα Επικοινωνίας του σωματείου:

-Στέφανε, τι σημαίνει για την Ανόρθωση η άνοδος στη Β1` κατηγορία ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου;

«Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω και εγώ με τη σειρά μου στην προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα μας στο αντρικό της τμήμα. Η άνοδος στην Β1 και γενικά η άνοδος της Ανόρθωσης εκεί που τις αξίζει, είναι όλα όσα προσπαθήσαμε στην ομάδα από την σύσταση της με συστηματική και μεθοδική δουλειά μέχρι τώρα. Η άνοδος στην επόμενη κατηγορία για φέτος ήταν αδιαπραγμάτευτος στόχος όπως και η κατάκτηση του πρωταθλήματος που ελπίζουμε έστω και αργά να μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε στο γήπεδο. Τώρα η επόμενη χρονιά στη Β1, τόσο εγώ όσο το τεχνικό επιτελείο και οι διοικούντες ξέρουμε τις δυσκολίες που κρύβει και θα είμαστε έτοιμοι κατάλληλα για να ανταπεξέλθουμε, αντιπροσωπεύοντας το ιστορικό μας σωματείο επάξια».

-Τι ήταν αυτό πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η όλη προσπάθεια για να έφθανε η Ανόρθωση στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου;

«Σε αυτήν την κατηγορία που δυστυχώς η καλαθόσφαιρα μας δεν έχει πολύ εντυπωσιακά πράγματα να παρουσιάσει, εμείς ευτυχίσαμε να προπονηθούμε και να προετοιμαστούμε με τρόπο και μέσα που ανταποκρίνονται στις πιο μεγάλες κατηγορίες, οπόταν έχοντας αυτά, ένα γεμάτο προπονητικό και έμπειρο τιμ επί καθημερινής σχεδόν βάσης καταλαβαίνετε ότι είχαμε τις βάσεις για ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Σε συνδυασμό με τα παιδιά που πλαισιώσαμε την ομάδα, παίχτες που βρισκόμασταν κυρίως στη Β1, με διακρίσεις, αλλά και αρκετά έμπειρους όπως ο Γρηγόρης με τίς παραστάσεις που έχει από το ψηλότερο επίπεδο της χώρας και τον ενθουσιασμό των ακόμα πιο νεαρών παιχτών νομίζω ότι όλο αυτό το παζλ χτίστηκε έτσι, ώστε η ομάδα να έκανε τη διαδρομή για την άνοδο».

-Θα θέλαμε να μας περιγράψεις το περιβάλλον που υπάρχει στην Ανόρθωση:

«Το περιβάλλον όπως ανέφεραν και τα παιδιά πριν από εμένα είναι οικογενειακό, όπως σε κάθε οικογένεια υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω της, οι προστριβές αλλά και οι στιγμές αλληλεγγύης, χωρίς αυτές δεν γίνεσαι καλύτερος ούτε προοδεύεις. Μέσα από αυτές τις προστριβές, γίναμε καλύτεροι ως παίχτες βρήκαμε το ρόλο μας στην ομάδα για να μπορούμε να την βοηθήσουμε με το πιο αποτελεσματικό τρόπο και έτσι γίναμε καλύτεροι ως ομάδα και εν τέλει, ως, άτομα. Ο καθρέφτης κάθε ομάδας είναι το γήπεδο, όσοι έχουν δει την ομάδα να αγωνίζεται ή τα αποτελέσματα της θα ξέρουν πως εκεί αντικατοπτρίζονται όλα, η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, η ομαδική συνοχή και η προσήλωση στο στόχο».

-Η Ανδρική ομάδα, είχε στελεχωθεί και από κάποιους νεαρότερης ηλικίας παίκτες. Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό για την Ανόρθωση;

«Η απάντηση είναι απλή, όλα αυτά γίνονται για αυτούς. Ήταν η ίδια επιθυμία του Προέδρου Αντώνη Μικελλίδη και του Τεχνικού Διευθυντή Σάκη Πασσά, όντας με την σύσταση της Ανδρικής μας ομάδας να υπάρξει η πλαισίωση της από δικά μας παιδιά. Μπορεί να ακούγεται μεγαλόπνοο και ονειροπόλο, όμως το να δουλέψεις σκληρά σε αυτήν την ομάδα και να αφιερώσεις ώρες από παιδί γιατί ονειρεύεσαι να τα καταφέρεις στο άθλημα αυτό, υπάρχει κάπου να προσβλέπεις τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο επίπεδο. Η παρουσία κυρίως του Αλέξανδρου Ασωνίτη φέτος μαζί μας τόσο και τού Γιώργου Αχιλλέως, ήταν για μένα εξίσου σημαντικό όσο και η άνοδος μας στην επόμενη κατηγορία. Δύο παιδιά που γνωρίζω από τα 13 και 14 τους χρόνια αντίστοιχα, καθρέφτης του Playbook και του χαρακτήρα που θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας, είχα την ευκαιρία να τα προπονήσω τόσο μέσα στις σεζόν όσο και τα καλοκαίρια. Έφτασε η στιγμή που αγωνιστήκαμε μαζί. Προσβλέπω και είμαι σίγουρος ότι η επόμενη χρονιά αλλά και όσες θα έρθουν θα βγάζουμε πάντα κάποια από τα παιδιά μας προς τα πάνω, που η αγάπη και οι ώρες που αφιερώνουν στο άθλημα δεν τους είναι ποτέ αρκετές».

-Θα θέλαμε κάποια σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το όλο οικοδόμημα της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης.

«Σε αυτό δεν θα μπορούσα να αναφερθώ ως παίχτης μόνο, μιας και την ομάδα τη ζω κυριολεκτικά από την εκκίνηση της, όταν οι άνθρωποι της ομάδας που με επέλεξαν και τους ευχαριστώ για αυτό με έκαναν μέλος της. Ο τρόπος που η ομάδα εξελίσσεται μέσα από τις ακαδημίες της ως και την ανδρική της ομάδα είναι μοναδικός. Όλο και περισσότερα παιδιά γεμίζουν τα γήπεδα μας με ενθουσιασμό και προσμονή να παίξουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα και τους κατάλληλους ανθρώπους για να τους βοηθήσουν σε αυτό και σε συνδυασμό με την επιμέλεια και καθοδήγηση του Προέδρου και του Τεχνικού μας Διευθυντή έχουμε ένα γεμάτο καλαθοσφαιρικό τμήμα, που εκπροσωπεί μέσα από το αγαπημένο μας άθλημα μια ολόκληρη πόλη που επιβάλλεται να μην την ξεχνάμε. Μια βόλτα στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο των αγώνων των μικρών ηλικιών και το βράδυ σε γυναίκειο και ανδρικό θα είναι η καλύτερη οπτική επαφή για συμπεράσματα. Το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε σε υποδεέστερη κατηγορία για φέτος δεν εμπόδισε σε τίποτα φίλους της ομάδας, γονείς και κυρίως τα μικρά και μεγάλα μας παιδιά να γεμίσουν τις κερκίδες».

-Για τέλος, μπορείς να μας πεις κάποια λόγια, για τη δική σου προσπάθεια ως παίκτης;

«Πρώτα από όλα νιώθω χαρούμενος που είμαι κομμάτι της ομάδας αυτής ως παίχτης, συμμετέχοντας στην ιστορική αυτή στιγμή της επαναδραστηριοποίησης του προσφυγικού μας σωματείου έστω και στην Β2. Οι άνθρωποι της ομάδας με εμπιστεύτηκαν από νωρίς να βοηθήσω την προσπάθεια αυτή από την αρχή, που έγινε φέτος μέχρι το τέλος που δεν είναι άλλο από την καθιέρωση της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία και σκοπεύω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Εγώ θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να γίνομαι καλύτερος, πιο έμπειρος και να συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα μου βάζοντας το δικό μου λιθαράκι σε κάθε της επιτυχία. Εύχομαι να είμαστε γέροι και δυνατοί για τη συνέχεια, να μπορούμε να εμπνεύσουμε τα νεαρότερα παιδιά να συνεχίσουν το πολύπαθο εδώ και χρόνια άθλημα της καλαθοσφαίρισης για να έρθουν πολύ καλύτερες μέρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ