aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΒαρωσιώτικη ματσάρα σπάνιας ομορφιάς, χαμογέλασε στο τέλος η Ανόρθωση! (vid & pics)

Βαρωσιώτικη ματσάρα σπάνιας ομορφιάς, χαμογέλασε στο τέλος η Ανόρθωση! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Αχ, να μην τέλειωνε ποτέ! Σπουδαίο ματς διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ίσως το καλύτερο φετινό ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες της Αμμοχώστου, Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα, πρόσφεραν θέαμα, πολλά γκολ, αλλά τελευταίοι χαμογέλασαν οι κυανόλευκοι, οι οποίο στο πέσιμο της αυλαίας της 20ης αγωνιστικής πήραν τη νίκη με 3-2.

Με αυτό τον τρόπο επανήλθε στις επιτυχίες η Ανόρθωση μετά το στραπάτσο απέναντι στον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική (2-1) και διατήρησε τον εξαιρετικό απολογισμό της στην έδρα της. Παράλληλα διατήρησε τις αποστάσεις από τον ΑΠΟΕΛ που ανέβηκε τρίτος στη βαθμολογία, τις αύξησε όμως από τη 2η Ομόνοια (+4) που γκέλαρε στο Τσίρειο (1-1 με την ΑΕΛ) και τον Απόλλωνα που παρέμεινε τέταρτος μετά από την ήττα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (1-4).

Αντιθέτως, η Νέα Σαλαμίνα παρότι ισοφάρισε δις και διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη, θα ήταν δίκαιο αν έπαιρνε είτε τον ένα βαθμό αφού είχε κραυγαλέες ευκαιρίες μετά το 3-2, είτε ακόμη και τη νίκη εάν ήταν πιο προσεκτική και εύστοχη στις δικές της ευκαιρίες. Έτσι, μοιραία έπεσε στην 8η θέση, μετά και από την ισοπαλία 1-1 ανάμεσα στην Πάφο και στην ΕΝΠ. Οι ερυθρόλευκοι ισοφαθμούν στους 24 πόντους με τους Παφίτες που είναι 7οι, αλλά υστερούν από τα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια.

Ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια σε πρώτο ημίχρονο, αν όχι το καλύτερο, ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε στο ντέρμπι. Σκορ ημιχρόνου; 2-2! Τέσσερα γκολ, τρία εξ αυτών με κεφαλιά και ουκ ολίγες ευκαιρίες. Πρώτη το χορό έσυρε η «Κυρία», η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’ με κεφαλιά του Σελίν μετά από φάουλ του Καλτσά, ενώ οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα στο 8’. Ο Μπαραβίκας έδωσε έξυπνη ασίστ στον Κίνγκσλεϊ που με την πλάτη στο τέρμα και μαρκαρισμένος από τον Βργκοτς, γύρισε, έκανε το σουτ και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο έντονος ρυθμός συνεχίστηκε και το τρίτο γκολ στο ματς, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου κι ευτύχισε να το πετύχει η Ανόρθωση στο 22’ με τον Γκαλίτσιο. Μετά από κόρνερ του Καλτσά, ο Ελλαδίτης έβαλε την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ με 2-1 (η μπάλα κόντραρε στον Ροδρίγκεθ, αλλά το γκολ ορθώς πιστώθηκε στον δεξιό μπακ των κυανόλευκων). Οι ερυθρόλευκοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και 22 λεπτά αργότερα (44’), έκαναν και πάλι τη ζημιά στους γηπεδούχους. Ο Κίνγκσλεϊ με σπουδαία κεφαλιά και πάλι μαρκαρισμένος από τον Βργκοτς, κατάφερε και ισοφάρισε σε 2-2 για την ομάδα του σε ένα κομβικό σημείο και με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα αναμενόμενα μειώθηκε αισθητά με τη Νέα Σαλαμίνα να αντιστέκεται και την Ανόρθωση να προσπαθεί να βρει τις λύσεις για να δημιουργήσει φάσεις και να παραβιάσει την εστία του Κίσσα. Όσο περνούσε ο χρόνος, η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν και γυρόφερνε την αντίπαλη περιοχή. Η λύση ήλθε στο 81’ για την Ανόρθωση, αφού ο Χριστοφή με σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Ντούρις στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα δεν τα παράτησε. Στο 85′ με τον Κορέια και στο 90′ + 2 είχψε κραυγαλέες φάσεις για να ισοφαρίσει, αλλά ο Λόρια με εξαιρετικές αποκρούσεις έσωσε την Ανόρθωση και στέρησε το βαθμολογικό όφελος στη Σαλαμίνα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος (77′ Ανανίντζε), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Νταουσβίλι, K. Αρτυματάς, Καλτσάς (72′ Ντιούρις), Οκριασβίλι, Ράγιος, Κατσιαράβα (46′ Χριστοφή).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Μπαραβίκας, Λαμπό, Ροδρίγκεθ, Φουστάρ (21′ Χριστοφόρου), Κορέια, Ελουντού, Μαριάνοβιτς, Ρέινολντς (75′ Κωστή), Σιαθάς (82′ Σίμπσον), Κίνγκσλεϊ.

Σκόρερ: 7′ Σελίν, 22′ Γκαλίτσιος, 81′ Ντιούρις / 8′, 44′ Κίνγκσλεϊ.

Κίτρινες: 61′ Γκαλίτσιος (3η).

Κόκκινες: -/-.

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Ροβέρτος Κώστα.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ