aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΒαρωσιώτικα… κ0υλ0ύρια, έλειπε μόνο το γκολ! (pics & video)

Βαρωσιώτικα… κ0υλ0ύρια, έλειπε μόνο το γκολ! (pics & video)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δεν αναδείχθηκε νικητής στο βαρωσιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και παρόλο που διεξήχθη ένα ωραίο και πλούσιο σε φάσεις παιχνίδι, έλειπε το γκολ και αμφότερες οι Αμμοχωστιανές ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0 (δείτε εδώ το live της αναμέτρησης).

Όποια ομάδα και να κέρδισε, κάτι που δεν συνέβη όπως προαναφέραμε, δίκαια θα πανηγύριζε το τρίποντο, αφού τόσο οι κυανόλευκοι, όσο και οι ερυθρόλευκοι, απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους μεν να βρίσκουν απέναντι τους έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα τον Βεσελόφσκι που πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις και τους δε να έχουν ένα δοκάρι.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της, πληρώνοντας την επιθετική αδυναμία της. Η Νέα Σαλαμίνα άντεξε στην άμυνα, έχασε μερικές μεγάλες ευκαιρίες και έφυγε από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» τσιμπώντας τον ένα βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ανόρθωση είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα. Στηρίχθηκε κυρίως στο κέντρο της, με τους Βίκτορ, Οικονομίδη και Ράγιος, ενώ ανέβαιναν και οι ακραίοι μπακ Γκάμπριελ και Σάντος.

Δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις όμως δεν σκόραρε επειδή υστέρησε στην τελική πάσα και προσπάθεια, παρά τις προσπάθειες των Ράγιος και Καρλίτος (κυρίως), οι οποίοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βεσελόφσκι. Ικανή να σκοράρει ήταν όμως και η Νέα Σαλαμίνα, κι ας είχε μικρότερα διαστήματα πρωτοβουλίας στο παιχνίδι. Ο Μάατσι στο 10’ σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 12’ ο Κόπριβετς είπε «όχι» στον Μακρίεφ, σε δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Μεγάλη φάση είχαμε και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (49’), με τον αφύλαχτο στη μικρή περιοχή Γκονσάλβες να μη βρίσκει την μπάλα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, οι κυανόλευκοι με τον Ράγιος, οι ερυθρόλευκοι με τον Μάατσι, αλλά τα σουτ του πρώτου σταμάτησε ο Βεσελόφσκι ενώ οι τελικές προσπάθειες του δεύτερου έφυγαν άουτ.

Η «Κυρία» ήταν καλύτερη, έψαχνε το γκολ και δεν το έβρισκε. Οι φιλοξενούμενοι κατά διαστήματα έβγαζαν επικίνδυνες επιθέσεις αλλά χωρίς αποτελεσματικότητα. Οι γηπεδούχοι άσκησαν ασφυκτική πίεση στα τελευταία στάδια του ματς αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια και δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους.

Ανόρθωση (Αντόνιο Πούτσε): Κόπριβετς, Γκράμπριελ, Καλδερόν, Ερέρο, Σάντος, Ρίος, Βίκτορ, Οικονομίδης, Μ. Καρλίτος (64’ Πελέ), Ράγιος, Γκονσάλβες.

Νέα Σαλαμίνα (Εουτζέν Νεαγκόε): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Άντονιτς, Γκράσι, Τσίνα, Α. Κωνσταντίνου (54’ Πεδρίτο), Κούσουλος (61’ Πεδρίτο), Σκοπελίτης, Μαάτσι, Τσούριουριτς (80’ Μπεμπέ), Μακρίεφ.

Σκόρερ: —.

Κίτρινες: 22’ Καλδερόν, 55’ Γκονσάλβες, 69’ Βίκτορ / 10’ Γκράσι, 69’ Τσίνα, 89’ Φούσκο, 90’ Βεσελόφσκι.

Αποβολές: —.

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

4ος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Χρίστος Σκαπούλλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ