aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤριανταφυλλίδης στο «Goal» για ισοβαθμία Ομόνοιας - Ανόρθωσης και προκήρυξη

Τριανταφυλλίδης στο «Goal» για ισοβαθμία Ομόνοιας – Ανόρθωσης και προκήρυξη

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έτοιμη ακόμα και για νομική μάχη σε περίπτωση που αποφασιστεί διακοπή του πρωταθλήματος είναι η Ανόρθωση. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αctive (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου ο πρόεδρος της «Κυρίας» Ευγένιος Χαμπουλλάς αναφέρθηκε πως απαίτηση της Ανόρθωσης είναι να εφαρμοστεί η προκήρυξη στην ολότητά της, αφού κάνει αναφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας στους μεταξύ των δύο ομάδων αγώνες σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τι αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος για την περίπτωση ισοβαθμίας:

Η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy επικοινώνησε με τον γνωστό δικηγόρο και πρώην πρόεδρο της ΚΟΠ, Κρις Τριανταφυλλίδη για να λάβει νομική άποψη σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

«Η προκήρυξη είναι μία συμφωνία μεταξύ των Σωματείων αφενός και μεταξύ των Σωματείων αφετέρου. Πρέπει να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις όσων λέει η προκήρυξη, άρα πρέπει να παιχθούν όλοι οι αγώνες πρωταθλήματος και στο τέλος αυτός που υπερτερεί στους μεταξύ των δύο ομάδων αγώνες είναι από πάνω σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν διακοπεί το πρωτάθλημα, που εμένα η θέση μου είναι ότι πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να τελειώσει μέσα στο γήπεδο, δεν θα έχουν παιχτεί όλοι οι αγώνες πρωταθλήματος όπως λέει η προκήρυξη. Άρα, πρέπει να έρθει η Ομοσπονδία να πάρει μία απόφαση για το τι θα γίνει», μας ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Χαμπουλλάς για τη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Το λέει ρητά η προκήρυξη»

Στην ουσία σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να γίνουν αγώνες τίποτα απ’ όσα λέει η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν θα γίνει. Η οδηγία της ΟΥΕΦΑ είναι να παρθούν αποφάσεις με βάση αγωνιστικά κριτήρια. Τι μπορεί να είναι πέραν από της βαθμολογίας τη στιγμή της διακοπής;

«Πιθανόν τίποτα άλλο από την υφιστάμενη βαθμολογία. Αλλά, πρέπει να έρθει η Ομοσπονδία να πάρει μία απόφαση, όχι όμως να επικαλεστεί την προκήρυξη. Πρέπει η απόφασή της να είναι ανεξάρτητα της προκήρυξης, γιατί η προκήρυξη λειτουργεί υπό ορισμένα δεδομένα. Αν αυτά τα δεδομένα δεν ικανοποιούνται δεν μπορείς να εφαρμόσεις την προκήρυξη».

Διαβάστε επίσης: O Xαμπουλλάς άναψε «κόκκινο» στην πρόταση Σοφοκλέους

Έχει το δικαίωμα η ΚΟΠ να λάβει απόφαση εκτός προκήρυξης; «Βεβαίως και το έχει. Είμαστε σε μία έκτακτη κατάσταση και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση, λαμβάνοντας τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ και να μην ακολουθήσει την προκήρυξη».

Διαβάστε επίσης: Χαμπουλλάς για Ομόνοια: «Ξέχασαν τον πατερούλη τους τον Λένιν»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ