aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤρέχα τώρα να βρεις Κύπριους 

Τρέχα τώρα να βρεις Κύπριους 

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com.cy)

Active Radio «ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ» Καθημερινά 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Κύπριους ποδοσφαιριστές θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Ανόρθωση ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, αλλά το εγχείρημα της δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Εύκολο βεβαίως, μπορεί να θεωρηθεί η απόκτηση Κυπρίων παικτών απλώς και μόνο για να υπάρχουν. Να συμπληρώνουν την αποστολή ή το πολύ δύο-τρεις στον πάγκο, άντε και κανένας στην ενδεκάδα. 

Όμως αυτός είναι ο στόχος; Μάλλον όχι. Η Ανόρθωση οφείλει να δημιουργήσει μια ομάδα που να μπορεί να στηρίζεται στους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Άλλωστε οι φιλοδοξίες της στη νέα σεζόν είναι σαφώς μεγαλύτερες σε σύγκριση με τη φετινή.

Αν και στην τρέχουσα περίοδο μπορούν να περισώσουν τα προσχήματα με την κατάκτηση του κυπέλλου. Ωστόσο, αυτό που προσδοκεί ο Ρόνι Λέβι (καθώς φαίνεται να συνεχίζει και τη νέα χρονιά) είναι να ενσωματώσει Κυπριακό στοιχείο στην ενδεκάδα του που να υποστηρίζει και τους ξένους ή κοινοτικούς που θα έρθουν αλλά και όσους παραμείνουν.

Πόσοι όμως καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν σήμερα σε άλλες ομάδες που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της νέας χρονιάς; Λίγοι, οι πλείστοι έχουν ήδη συμβόλαιο με τις ομάδες, συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι κάποιοι πιθανόν να δηλώνουν και ευχαριστημένοι εκεί που βρίσκονται και κάποιοι άλλοι να ζητήσουν συμβόλαιο πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων της Ανόρθωσης. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, χωρίς προσκόμματα και πολύ γραφειοκρατία είναι η αναδημιουργία των Ακαδημιών έτσι ώστε να μπορέσει σε μερικά χρόνια να μπει σε ένα δρόμο που θα της προσφέρει δικούς της, και το κυριότερο, έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Ο Ρόνι Λέβι θα πρέπει να αρκεστεί σε λύσεις που πιθανό να μην είναι έτοιμες λόγω ηλικίας ή και ικανοτήτων. Με τα σημερινά δεδομένα θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για να βρει αξιόπιστες λύσεις. Προφανώς κάποιοι καλοί εξελίξιμοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν. Περιμένουν την ευκαιρία τους. Περιμένουν ίσως έναν άνθρωπο να τους αναδείξει. Λεπτοδουλειά θα πει κάποιος. Αλλά αυτή δεν είναι μια από τις «υπηρεσίες» που καλείται να προσφέρει η εκάστοτε τεχνική ηγεσία;

Η μεγάλη χαρά που λογικά θα προσφέρει η κατάκτηση του κυπέλλου θα συνοδεύεται υποχρεωτικά και από μια «τρομάρα». Η χαρά μεταφράζεται σε ευρωπαϊκή έξοδο και η «τρομάρα» στο λίγο χρόνο που υπάρχει για το ξεκίνημα των υποχρεώσεων για τη νέα χρονιά. Ο αριθμός των Κυπρίων ποδοσφαιριστών θα έπρεπε να ήταν η βάση, όμως ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος να υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από τους ξένους και κοινοτικούς. Και αυτοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 15.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ