aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤον «εκτέλεσε» ο Γκερέρο

Τον «εκτέλεσε» ο Γκερέρο

Mε δύο γκολ του Γκερέρο, από στατικές φάσεις (φάουλ και πέναλτι), η Ανόρθωση πέρασε από το Μακάρειο επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός επιθετικός έκανε τη διαφορά, αφού με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ (17’) έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση και ακολούθως, αφού ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Έσελινγκ (55’), με πέναλτι (70’) που κέρδισε ο Παρούτης από τον Κυριάκου, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη της «Κυρίας» στα πλέι άουτ, που τη φέρει στους 39 βαθμούς και στο -2 από την πρωτοπόρο του δεύτερου ομίλου Νέα Σαλαμίνα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα του και να δώσει συνέχεια στην επιτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής, με αποτέλεσμα να μείνει στην προτελευταία θέση με 19 βαθμούς και το έργο του για παραμονή στην Κατηγορία να συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η Ανόρθωση ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που προηγήθηκε, ενώ ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο τελευταίο 15λεπτο να ισοφαρίσει ανεπιτυχώς. Το έκανε στο β’ ημίχρονο με τον Έσελινγκ μετά από εκτέλεση κόρνερ, όπως και στο «Αλφαμέγα» επί της ΑΕΛ την περασμένη βδομάδα. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκερέρο, πήραν εκ νέου προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους. Ο Κυριάκου, που υπέπεσε στην παράβαση, αμφισβήτησε έντονα την υπόδειξη πέναλτι, όμως η φάση ελέγχθηκε από το VAR (Χούγκο Μιγκέλ) και συμφώνησε με τον διαιτητή Αθανασίου. Οι μαυροπράσινοι ζήτησαν σε δύο περιπτώσεις πέναλτι, σε πέσιμο του Γιακουμάκη μετά από έξοδο του Λόρια (47’) και σε χέρι του Αρτυματά (52’), που το είχε μπροστά στο στήθος, με τον διαιτητή να έχει αντίθετη άποψη και μαζί του να συμφωνεί και το VAR.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ