aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο «πληγωμένο» τέλος, η εκτίμηση των νεαρών και... καμία λέξη για Ανόρθωση

Το «πληγωμένο» τέλος, η εκτίμηση των νεαρών και… καμία λέξη για Ανόρθωση

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Μάριο Φελγκέιρας, στην περσινή σεζόν βίωσε άσχημες στιγμές. Λόγω τραυματισμού προτού αρχίσει το πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19, διαγράφηκε με το «έτσι θέλω» από το ρόστερ της Ανόρθωσης και τον Ιανουάριο αποδεσμεύτηκε με την διοίκηση να διακόπτει μονομερώς τη συνεργασία της με τον Πορτογάλο. Δηλαδή, πάλι με το «έτσι θέλω», με αποτέλεσμα ο Φελγκέιρας να προσφύγει στη FIFA διεκδικώντας και λαμβάνοντας τα δεδουλευμένα του.

Λανθασμένες και βιαστικές κινήσεις και κάποιες από τις πολλές που έγιναν επί προεδρίας Ανδρέα Παντελή, βάζοντας σε κίνδυνο τον προσφυγικό σύλλογο. Ο 32χρονος κίπερ που ανακοίνωσε μέσω μακροσκελούς ανάρτησής του στο Facebook τον τερματισμό της καριέρας του, δεν έκανε αναφορά ξεχωριστή στην Ανόρθωση, όπως ούτε και για καμία άλλη ομάδα στην καριέρα του, πέραν της πορτογαλικής Εσπίνιο, η οποία αποτέλεσε τον «βατήρα» εκτόξευσης της ποδοσφαιρικής του πορείας (ήταν δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Μίας πορείας πλούσιας, αφού έπαιξε σε αξιόλογες ομάδες της πατρίδας του (Πορτιμονένσε, Μπράγκα, Βιτόρια Σετούμπαλ, Ρίο Άβε και Πάσος Φερέιρα), όπως και σε άλλες τις οποίες δεν τις λες και… ομάδες της σειράς (Κλουζ, Κόνιασπορ, Μπρασόφ).

«Οι λόγοι αφορούν μόνο εμένα…», δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν αποκλείεται η σεζόν 2018-19, να «πλήγωσε» τη ψυχολογία και το ηθικό του ποδοσφαιριστή. Όπως δεν αποκλείται ο σοβαρός τραυματισμός του να επηρέασε κάπως και την υγεία του. Στα 32 του ο Φελγκέιρας έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί πρωτίστως και να περάσει όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές με την οικογένειά του κι ακολούθως να αποφασίσει αν θα ασχοληθεί με την προπονητική, το σκάουτινγκ ή το… μανατζεριλίκκι.

Kι αν οι οπαδοί της Ανόρθωσης (αρκετοί τον έκραξαν για τα καλά λόγω μέτριων εμφανίσεων) πρόκειται να τον ξέχασαν ή θα τον ξεχάσουν εύκολα, δύο νεαροί τερματοφύλακες που συνυπήρξαν μαζί του, οι Δημήτρης Δημητρίου και Νταβίντ Στέμερ, έμαθαν αρκετά από αυτόν κι αμφότεροι εξέφρασαν δημόσια την εκτίμησή τους ευχαριστώντας τον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ