aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το παιδί… θαύμα της Κύπρου! (vids & pics)

Ό,τι θες πολύ, όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις, αυτή είναι η περίφημη ρήση που συναντάμε στον «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο. Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, από την άλλη, ήθελε πάρα πολύ να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον είχε δηλώσει στο gazzetta.gr.

«Σίγουρα θέλω να παίξω στην Ελλάδα, ποιος δεν θα ήθελε. Αν έρθει πρόταση, σίγουρα θα τη συζητήσω. Μέχρι τώρα πάντως δεν υπάρχει πρόταση…», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά χωρίς να περάσει δεύτερη σκέψη από το μυαλό του.

Ποιος είναι όμως ο παίκτης, που πριν καλά – καλά κλείσει τα 23 του αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στην Κύπρο για το 2015; Το gazzetta.gr ακολουθεί τα βήματα της εξέλιξής του από το Παραλίμνι που γεννήθηκε, μέχρι τον Ολυμπιακό.

Στις 19/5 του 1993 γεννήθηκε στο Παραλίμνι ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Εκεί, στη γειτονιά του έκανε τα πρώτα του βήματα ως παιδί αλλά και ως ποδοσφαιριστής. Μυήθηκε στα μυστικά της μπάλας στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου στα 16 του και αμέσως ετοίμασε βαλίτσες για την Αγγλία. Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα αποτελέσει το μεγαλύτερό του σχολείο, βάζοντας τα θεμέλια για να γίνει ο ποδοσφαιριστής που είναι σήμερα.

laifis

Το 2011 υπογράφει στην Ανόρθωση, αγωνίζεται στη συνέχεια (για έξι μήνες τη σεζόν 2013-14) ως δανεικός στην Αλκή Λάρνακας και μετά έρχεται η… απογείωση. Επιστρέφει στην Ανόρθωση τον Ιανουάριο του 2014 και κλείνει την σεζόν 2013-2014 με 10 συμμετοχές σύνολο. Ο Νίκος Κωστένογλου ήταν τότε ο τεχνικός της «Κυρίας».

Οι εμφανίσεις του δεν περνούν απαρατήρητες ούτε στην Εθνική όπου έκανε το ντεμπούτο του στις 16/11 με την Ανδόρα για τα προκριματικά του Euro. Δεν τίθεται ερώτημα για το αν σήμερα είναι βασικός με το εθνόσημο στο στήθος. Τη σεζόν 2014-2015 έπαιξε σε 20 ματς, σκοράροντας τρία γκολ, ενώ πέρυσι συνέχισε την ανοδική του πορεία έχοντας σε 28 συμμετοχές τέσσερα τέρματα.

Το κέντρο, ο Λυμπερόπουλος κι ο… Ζιντάν

Μιλάμε για έναν παίκτη που ξεκίνησε να παίζει αμυντικός, αλλά τελευταία έχει καθιερωθεί στο κέντρο. Ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να αγωνίζεται όπου του ζητηθεί, αλλά προτιμά το κέντρο. Παιδικό του ίνδαλμα ο Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ παρακολουθούσε και το Νίκο Λυμπερόπουλο, τον οποίο στη συνέντευξή του στο gazzetta.gr είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικό παίκτη».

laifis

Ο ΠΑΟΚ, η πρόταση της ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός

Η παρουσία του στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν πέρασε απαρατήρητη στα… ελληνικά μάτια. Μάλιστα, φίλοι της ομάδας του ΠΑΟΚ, έγραφαν στο λογαριασμό του Ευθύμη Κουλούρη στο Instagram: «Φέρε τον Λαΐφη στον ΠΑΟΚ». Ο παίκτης ήταν στη λίστα του «δικέφαλου του Βορρά, αλλά στη συνέχεια ήρθε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Πρόταση όμως που όπως γράφτηκα ποτέ δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της Ανόρθωσης.

Έτσι, φτάσαμε στην 29η Ιουνίου. Σήμερα, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Οι περίπου 500.000 ευρώ των πρωταθλητών Ελλάδας ικανοποιούν την Ανόρθωση κι ο παίκτης ανήκει στους ερυθρόλευκους.

Η συμβουλή του Νικολάς Μαρτίνες

Ο Λαΐφης, πέρυσι, έπαιξε στην ίδια ομάδα με έναν άλλον ερυθρόλευκο, το Νικολάς Μαρτίνες που δεν πήρε ευκαιρία από το Μάρκο Σίλβα. Όταν το gazzetta.gr είχε συναντήσει στην Κύπρο τον Αργεντινό, είχε… στάξει μέλι για το, όπως όλα δείχνουν, νέο απόκτημα των πρωταθλητών Ελλάδας. «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουμε στην ομάδα. Πραγματικά πολύ καλός, έχει καλή τεχνική, πολύ δυνατός αμυντικός, παίζει στην εθνική της Κύπρου. Του έχω πει “να συνεχίσει να δουλεύει για να βελτιωθεί περισσότερο”».

Πλέον, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά του είναι γεμάτος προκλήσεις. Αφού και στη Σταντάρ Λιέγης στην οποία δόθηκε ως δανεικός, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Εξάλλου, μιλάμε για την Κυπελλούχο Βελγίου. Όσο για τη συνέχεια; Οι τίτλοι κι η ευρωπαϊκή πορεία είναι εκεί και τον περιμένει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ