aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE«Το κορυφαίο παιχνίδι στην καριέρα μου»

«Το κορυφαίο παιχνίδι στην καριέρα μου»

ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

12 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από όταν η Ανόρθωση κέρδισε την Τραπεζούντα με 3-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και έγραψε μια από τις πιο χρυσές σελίδες τόσο στην ιστορία της, όσο και στου Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Νικολάου, ο άνθρωπος που με το δικό του γκολ άνοιξε το σκορ, αλλά και τον δρόμο για την πρόκριση, μιλώντας στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα», θυμήθηκε όλα όσα προηγήθηκαν των δύο αναμετρήσεων, ενώ είπε πως όσο περνούν τα χρόνια συνειδητοποιεί την τεράστια αυτή επιτυχία.

Πηγαίνοντας πίσω 12 χρόνια, τέτοια ώρα, τι σκεφτόσασταν στην ομάδα;

«Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση είσαι απόλυτα προσηλωμένος και αυτό που σκέφτεσαι είναι καθαρά τα αγωνιστικά και πως θα καταφέρεις μέσα στο γήπεδο να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου. Ήταν μια προετοιμασία που δεν έζησα ξανά μέχρι εκείνη τη στιγμή, σε όλα τα επίπεδα. Η καλή προετοιμασία ξεκίνησε από πολύ πιο νωρίς, όμως λίγες ώρες πριν το παιχνίδι ασχολείσαι περισσότερο με τη λεπτομέρεια, τη συγκέντρωση, τις τελευταίες οδηγίες του προπονητή και πλέον μπαίνεις μέσα στο γήπεδο προετοιμασμένος για το τι θα γίνει».

Το 3-1 το περίμενες;

«Όχι δεν το περίμενα. Περίμενα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα δεν το περίμενα και στην καριέρα μου ποτέ δεν σκεφτόμουν το αποτέλεσμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερα είναι να είσαι συνεπείς, προετοιμασμένος και το αποτέλεσμα θα έρθει δεδομένου της απόδοσης που θα έχεις».

Γενικότερα πιστεύατε ότι θα κερδίζατε;

«Πιστεύαμε ότι θα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ότι θα κερδίζαμε, όμως όχι με τέτοιο σκορ. Όμως αναφέρθηκα στην προετοιμασία που έγινε. Από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης βοήθησε πολύ το περιβάλλον, δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων που είχαν να κάνουν με το παιχνίδι. Μας είχε θωρακίσει πάρα πολύ ο κόσμος, τα μηνύματα που έρχονταν και η προετοιμασία μέσα από τις προπονήσεις».

Τι αισθάνεσαι τώρα που ακούς ξανά το γκολ που σημείωσες;

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, για ‘μένα αυτό είναι το κορυφαίο παιχνίδι στην καριέρα μου και έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια. Ντέρμπυ, πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη, με την Εθνική, αυτό όμως είναι το κορυφαίο, έτσι το κατατάσσω. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα βλέποντας εικόνες από αυτό το παιχνίδι, έρχονται αναμνήσεις. Σίγουρα είναι περηφάνια, τελειώνουν οι λέξεις…»

Ακόμη και τώρα συνειδητοποιείτε τι πετύχατε ή είναι σαν όνειρο;

«Εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια άρχισα να συνειδητοποιώ το μέγεθος της επιτυχίας, αν και έχουν ακολουθήσει κι άλλες επιτυχίες από άλλες ομάδες. Όσον αφορά εμένα και την Ανόρθωση, νομίζω ότι το συνειδητοποιώ όσο περνούν τα χρόνια».

Για το παιχνίδι στο ΓΣΠ και για το παιχνίδι στην Τραπεζούντα.

«Η διαφορά ανάμεσα στα δύο παιχνίδια ήταν το ότι στην Τραπεζούντα δεν έπαιζε ρόλο μόνο το αγωνιστικό, έμπαινε στη μέση και το ψυχολογικό, η προπαγάνδα που περιμέναμε ότι θα γινόταν και θωρακιστήκαμε πάρα πολύ καλά για εκείνο το παιχνίδι. Αυτό ήταν το κλειδί για να πάρουμε την πρόκριση».

Εκτός του ότι γράφτηκε ιστορία τότε, ήταν και το παιχνίδι που άνοιξε το δρόμο για τα όσα ακολούθησαν από τις ομάδες μας στην Ευρώπη.

«Αυτό είναι αλήθεια, και αυτό το παιχνίδι και η είσοδος της Ανόρθωσης στους ομίλους, ήταν οδηγός για όλες τις ομάδες και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και για όσα ακολούθησαν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ