aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤο φύλλο αγώνος λέει, τελικά για «απόπειρα λακτίσματος»

Το φύλλο αγώνος λέει, τελικά για «απόπειρα λακτίσματος»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

«Για απόπειρα λακτίσματος σε ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα» αποβλήθηκε ο Αμπντουλάι Σιεού, όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής της αναμέτρησης Λεόντιος Τράττος. Το… τοπίο της αποβολής του Νιγηριανού ήταν ομιχλώδες μέχρι να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα, ενώ και ο τηλεοπτικός φακός δεν μπορούσε να ρίξει… φως στο περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, Πιτιάν και Σπόλιαριτς κρατούσαν την μπάλα και δεν την έδιναν στον Σιεού για να εκτελέσει το πλάγιο άουτ. Ο Νιγηριανός μεσοαμυντικός αποπειράθηκε να τους κτυπήσει, γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη του Λεόντιο Τράττου, ο οποίος τον τιμώρησε με κόκκινη κάρτα, ενώ τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τους Πιτιάν και Σπόλιαριτς.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σιεού θα χάσει τους δύο επόμενους αγώνες της «Κυρίας», ενώ ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει κατά πόσο θα του επιβληθεί επιπρόσθετη ποινή πέραν των δύο αυτομάτων. Στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της ΚΟΠ δεν αναφέρεται η «απόπειρα λακτίσματος» ως λόγος για επιπρόσθετη ποινή.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 των Πειθαρχικών Κανονισμών για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Επιπλέον της ποινής του αυτόματου αποκλεισμού στις ακόλουθες περιπτώσεις επιβάλλεται και ποινή προστίμου και οι ακόλουθες ποινές:

(i) Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον ένα αγώνα σε περίπτωση που αποστερεί την αντίπαλη ομάδα από καθαρή ευκαιρία για επίτευξη τέρματος.

(ii) Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον μία αγωνιστική για αντιαθλητικό παιχνίδι.

(iii) Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον δύο αγωνιστικών για υπέρμετρη βία.

(iv) Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον (3) αγωνιστικών για επίθεση προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή ή άλλο πρόσωπο πλην του αξιωματούχου αγώνα.

(v) Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον έξι αγώνες σε περίπτωση που φτύνει αντίπαλο ποδοσφαιριστή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ