aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«This is Cyprus…»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έγινε κι αυτό στο «Στέλιος Κυριακίδης» λίγο πριν το τέλος του αγώνα της Καρμιώτισσας με την Ανόρθωση και συγκεκριμένα μετά το 80ό λεπτό. Μέλη των ελεγκτικών υπηρεσιών θέλησαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να προβούν σε έλεγχο χρήσης μάσκας από όσους ήταν στους πάγκους.

Μέτρο κατά του κορωνοϊού, το οποίο επιβάλλεται από το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας. Το γεγονός αυτό έφερε την αντίδραση των μελών της Ανόρθωσης που ήταν στον πάγκο και ιδιαίτερα του Κετσπάγια, που εκείνη τη στιγμή ήταν στην… πρίζα, αφού ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του.

Σύμφωνοι, όσοι παραβιάζουν τα πρωτόκολλα πρέπει να τιμωρούνται. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και η δικαιολογία της έντασης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν υφίσταται για όσους δεν τηρούν μία από τις πιο βασικές πρόνοιες, όπως είναι η χρήση μάσκας. Όμως, η απόφαση των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας να μπει στο γήπεδο με συνοδεία αστυνομίας για έλεγχο στους πάγκους των δύο ομάδων προκάλεσε θυμό και γέλιο ταυτόχρονα. «Τουλάχιστον τραγικό και παγκόσμια πρωτοτυπία», χαρακτήρισε το συμβάν ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας.

Είτε αυτοί που πήραν την απόφαση είναι παντελώς άσχετοι με το ποδόσφαιρο είτε το έκαναν επίτηδες για να προκαλέσουν. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όσοι παραβιάζουν το νόμο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου δήλωσε (στο kerkida.net) πως «εντοπίστηκε ομάδα παραγόντων στον πάγκο μίας ομάδας που παραβίασε τα διατάγματα και έγιναν υποδείξεις, όχι καταγγελία»! Δηλαδή, δεν φτάνει που προκάλεσαν αναστάτωση δεν επέβαλαν το νόμο!

Λες και υποδείξεις δεν μπορούσαν να γίνουν είτε στο ημίχρονο είτε στο τέλος του αγώνα. Είπαμε, «This is Cyprus», που είναι και της μόδας τώρα τελευταία. Πάντως, μην περιμένετε να δείτε κάτι παρόμοιο σε άλλο πρωτάθλημα. Σε σοβαρές χώρες επιβάλλονται ποινές σε όσους παρανομούν. Δεν μπουκάρουν στο γήπεδο όταν τα νεύρα είναι τεταμένα για να κάνουν συστάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ