aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΘεοδούλου: «Είχαμε 25 υποθέσεις στην ΟΥΕΦΑ - Συμφωνία με το Κράτος για 180 δόσεις των...

Θεοδούλου: «Είχαμε 25 υποθέσεις στην ΟΥΕΦΑ – Συμφωνία με το Κράτος για 180 δόσεις των €25.000»

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ανόρθωσης Θεόδωρος Θεοδούλου ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΑΝΟλα στη φόρα» στην Cablenet με οικοδέσποινα την Έλενα Γεωργίου. Ο υπεύθυνος επί των οικονομικών θεμάτων της εταιρείας μίλησε για το νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ποδοσφαιρικής εταιρείας, το πρωτάθλημα, τη δομή και το πλάνο λειτουργίας της διοίκησης.

Αναλυτικά όσα είπε

Για το πώς ασχολήθηκε διοικητικά της Ανόρθωση: «Η αρχή έγινε από τον πατέρα μου. Μεγάλωσα με τις αρχές και τις αξίες της Ανόρθωσης. Από μικρός πήγαινα στο γήπεδο. Άρχισα στα διοικητικά της Ανόρθωσης το 2014. Ήμουν εξωτερικός ελεγκτής, μετά οικονομικός σύμβουλος και τα τελευταία χρόνια είχε την πρόταση από τον Ευγένιο Χαμπουλλά για να μπω στη διοίκηση».

Για το παιχνίδι με την Πάφος FC: «Ήταν ένας αρκετά δύσκολος αγώνας. Σίγουρα το ότι είχαμε το παιχνίδι με τη Φλόρα την Πέμπτη, δυσκόλεψε το έργο μας. Θεωρώ ότι υπό τις περιστάσεις τα πήγαμε καλά και πήραμε το πολύτιμο αποτέλεσμα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, ήταν πολύ δύσκολη, αλλά και σημαντική νίκη».

Για την πορεία της ομάδας: «Υπήρξαν κάποια αποτυχημένα αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε. Έχουμε όμως το υλικό για να ανταποκριθούμε. Με το τέλος των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων πιστεύω ότι θα επανέλθουμε».

Για την ενίσχυση του Ιανουαρίου: «Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Σίγουρα θα ενισχυθεί η ομάδα. Θεωρώ ότι σε συνεννόηση με τον προπονητή θα παρθούν οι αποφάσεις την ανάλογη ώρα. Η ομάδα θα ενισχυθεί εκεί που χρειάζεται».

Αν μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος: «Η ομάδα έχει αρχίσει να έχει έναν καλό ρυθμό. Πήραμε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά. Είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ενισχύθηκαν και οι μικρές ομάδες, γίνεται πολύ καλή δουλειά απ’ όλους. Θα είναι συναρπαστικό πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Ο ανταγωνισμός βοηθάει και τις μεγάλες ομάδες».

Μία πρόβλεψη για το πρωτάθλημα: «Θέλουμε να δούμε την Ανόρθωση στην πρώτη θέση. Θα δυσκολευτώ να κάνω πρόβλεψη, ακόμη και για τις θέσεις στην Ευρώπη. Θα δούμε σε 1-2 μήνες πού θα βρίσκονται οι ομάδες».

Το κλίμα στη διοίκηση πώς είναι: «Υπάρχει μία άψογη συνεργασία. Αρχίζοντας από τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο. Υπάρχουν νέα παιδιά, με φιλοδοξίες, υπάρχει μία πολύ καλή χημεία. Έχουμε θέσει σημαντικούς στόχους που αποδίδουν καρπούς. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο επικοινωνιακό κομμάτι. Δόθηκε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για βελτιωτικά έργα στο στάδιο. Είναι μία πολύ καλή ομάδα ατόμων. Εγώ είμαι υπεύθυνος στο οικονομικό κομμάτι. Για τον προϋπολογισμό και τα κριτήρια».

Πώς είναι η κατάσταση στα οικονομικά της εταιρείας, πέρασε δύσκολες μέρες η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια: «Όντως, ήταν δύσκολα τα χρόνια, από το 2014 και την ίδρυση της εταιρείας. Ήταν μεγάλη η συνεισφορά του μεγαλομετόχου. Όταν ανέλαβα είχαμε πάνω από 25 υποθέσεις στην ΟΥΕΦΑ. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Μας δυσκόλεψε πολύ η πανδημία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά η διοίκηση πήρε τα κατάλληλα μέτρα. Είναι επίσης μεγάλη επιτυχία η ρύθμιση του χρέους προς το κράτος. Έχουμε πετύχει να γίνει η αποπληρωμή σε 180 δόσεις. Είναι περίπου 25.000 ευρώ το μήνα. Δεν υπάρχουν σοβαρά ανοίγματα στην εταιρεία που να απειλούν τη βιωσιμότητά της».

Ο καλύτερος ξένος που πέρασε από την Ανόρθωση: «Κατά την άποψή μου είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια».

Για τους αγώνες με τη Φλόρα, τη συγκομιδή δύο βαθμών και τις προσδοκίες που υπήρχαν για περισσότερα έσοδα: «Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Κάποια πράγματα δεν βγαίνουν όπως τα θέλαμε και δυστυχώς χάσαμε τους βαθμούς που θέλαμε. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα δείξει χαρακτήρα στα επόμενα δύο παιχνίδια. Είχαμε κάποιες προβλέψεις για τα έσοδα από την Ευρώπη όσον αφορά τα αποτελέσματα, αλλά δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Η διοίκηση όμως έχει πάρει τα μέτρα της».

Για το πλάνο εκμετάλλευσης των εσόδων από την Ευρώπη: «Το πλάνο αρχίζει από τον Μάιο που τελειώνει η σεζόν. Γίνονται διάφορα οικονομικά σενάρια είτε αγωνιστεί στην Ευρώπη η ομάδα είτε όχι. Έχει βοηθήσει αφάνταστα, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα. Συνεχίζουμε τη διαχείριση για να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Πάντα ο πρώτος προβληματισμός είναι τα οικονομικά θέματα. Υπάρχει ανταλλαγή απόψεων, υπάρχουν οι επιλογές».

Για τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε: «Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν το 2014 που είχαμε πάνω από 25 υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος. Κινδυνεύαμε να είχαμε πρόβλημα με την αδειοδότηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ