«Θα πω στον Χαμπουλλά να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ και να μας δώσει τα λεφτά»

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου ενημέρωσε πως παραχωρεί το Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο (το κλειστό γήπεδο – προσωρινή έδρα της πετοσφαιρικής ομάδας στα Πολεμίδια) στη διάθεση των Αρχών για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο υπεύθυνος του πετοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης, Μάκης Κοντός, τόνισε πως ήταν υποχρέωση της «Κυρίας» να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Σπουδαία κίνηση της Ανόρθωσης: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού το Θεμιστόκλειο

Αναλυτικά οι δηλώσεις  

«Περνάμε αρκετές ώρες στο σπίτι και καθάρισε το μυαλό μας. Σκεφτήκαμε τι μπορούμε να κάνουμε ως Ανόρθωση. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με συναδέλφους στην επιτροπή πετόσφαιρας έπεσε αυτή η πρόταση, γιατί ακούμε συνεχώς ότι κλείνουν νοσοκομεία και υπάρχουν προβλήματα. Συμφωνήσαμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως Ανόρθωση. Προσφέραμε το “Θεμιστόκλειο” γιατί εμείς προσφέρουμε κοινωνική προσφορά καθημερινά με τις ακαδημίες μας. Η Ανόρθωση είναι κάτι περισσότερο από αθλητισμός και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι αυτό γιατί πραγματικά ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Συμφωνήσαμε και αποστείλαμε την επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργείο Υγείας»

Ήρθαν σε επικοινωνία μαζί σας από το Υπουργείο ακόμη: «Μέχρι τώρα δεν ενημερωθήκαμε για οτιδήποτε, αλλά φαντάζομαι ότι αν χρειαστεί ακόμα και για αποθηκευτικός χώρος εμείς είμαστε στη διάθεσή τους. Η σκέψη η δική μας ήταν ότι μπορεί να χρησιμοποιείται για κέντρο υποδοχής. Ότι θέλουν είναι στη διάθεσή τους».

Στο εξωτερικό μεγάλα γήπεδα και ανοικτά και κλειστά χρησιμοποιείται από τις ιατρικές υπηρεσίες: «Εμένα η λέξη “επίταξη” δεν μου αρέσει. Εμείς προτρέξαμε και το δώσαμε στη διάθεση της Πολιτείας. Και το “Aντώνης Παπαδόπουλος” είναι στη διάθεση της Πολιτείας και το κλειστό του ΑΤΙ. Το πρώτιστο μέλημά μας είναι τα τελειώσει αυτό το κακό».

Πόσοι πηγαίνουν καθημερινά στο Θεμιστόκλειο για προπονήσεις στην προ κορωνοϊού εποχή: «Από 18 χρόνων και κάτω είναι 150-200 παιδιά. Αντιλαμβάνεστε τι γινόταν καθημερινά ζωή. Υπάρχουν τα αγωνιστικά τμήματα από την ηλικάι των 12 και τα πιο μικρά παιδιά που αρχίζουν από την ηλικία των 7 ετών. Από εκεί και πέρα είναι τα τμήματα ανάπτυξης πέραν των 12 ετών που προπονούνταν 3-4 φορές τη βδομάδα. Είναι και η μπουτίκ και η καφετέρια, αλλά πλέον δεν λειτουργούν. Φυσικά δεν μπορούμε να το αφήσουμε εντελώς κλειστό. Πάνε εκεί οι υπεύθυνοι για να παρακολουθούμε αν υπάρχουν κάποια προβλήματα».

Το πρωτάθλημα πετόσφαιρας διακόπηκε και συζητάτε για το ποια κατάληξη θα έχει για τον πρωταθλητή: «Όταν ήρθε η εγκύκλιος παίζαμε κύπελλο με τον Παφιακό κεκλεισμένων των θυρών. Εκείνο το διήμερο ακολούθησαν όλες οι Ομοσπονδίες την αναστολή των δραστηριοτήτων τους. Την επόμενη Δευτέρα η Ομοσπονδία ενημέρωσε τις ομάδες να αποδεσμεύσουν τους ξένους ποδοσφαιριστές και τότε κλήθηκαν οι ομάδες».

Είστε σε δύσκολη θέση γιατί η άποψη της πετοσφαιρικής Ανόρθωσης πολύ πιθανόν να έρθει σε σύγκρουση με την ποδοσφαιρική ομάδα ή την γυναικεία πετοσφαιρική ομάδα (η ομάδα πετόσφαιρας είναι πρώτη και στεφθεί πρωταθλήτρια αν μετρήσει η παρούσα βαθμολογία, ενώ η ποδοσφαιρική είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Ομόνοια): «Όχι, είναι εύκολη. Θα πω του φίλου μου του Χαμπουλλά να πάρει αυτός το πρωτάθλημα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να μας δώσει εμάς χρήματα για να μην πάρουμε το πρωτάθλημα (γέλια)».

Οι πληροφορίες μας λένε ότι στην σύσκεψη είχες πει να μπει παύλα στη θέση του πρωταθλητή για να θυμάται ο κόσμος ότι το 2020 υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού, αληθεύει: «Ακριβώς όπως το είπες. Οι πληροφορίες σου είναι πολύ καλές (γέλια). Να σας πω. Ανόρθωση και Ομόνοια στην πετόσφαιρα κέρδισαν επάξια θέση στον τελικό. Η Ομόνοια προηγείται με 2-0. Στις γυναίκες παίζετε μίνι πρωτάθλημα. Άρα, υπάρχει μια αδικία γιατί κάποιοι έπαιξαν μόνο εκτός έδρας. Στην πετόσφαιρα γυναικών και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διεξάγεται ένα μίνι πρωτάθλημα. Υπάρχουν προκηρύξεις σε κάθε διοργάνωση. Λένε ότι τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται το αργότερο 30 Ιουνίου. Καμία προκήρυξη δεν λέει τι προνοείται σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν. Γι’ αυτό είπα ότι πρέπει να μπει παύλα. Κανείς δεν μπορεί να ακουμπά πάνω στην προκήρυξη. Είναι “Ευαγγέλιο” για όλους».

Για τις επιπτώσεις που θα αφήσει στον αθλητισμό ο κορωνοϊός: «Ο αθλητισμός θα είναι εντελώς διαφορετικός από τη νέα σεζόν. Τα οικονομικά δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτε τι θα γίνει με τους ξένους παίκτες στις ομάδες πετόσφαιρας, ούτε για τις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Πρέπει η σκέψη όλων αυτή την στιγμή να είναι στη μάχη με τον κορωνοϊό και να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τους επαγγελματίες υγείας. Αν μία σεζόν δεν υπάρξει πρωταθλητής δεν θα χαθεί ο κόσμος».

Το καταληκτικό σχόλιο και ένα μήνυμα προς τον κόσμο: «Να σταθούμε δίπλα στους επαγγελματίες υγείας ενωμένοι. Ο κόσμος να περιοριστεί στο σπίτι του για να περάσουμε την πανδημία και να μπορέσει ο κόσμος να απολαύσει όλα όσα θέλει στη συνέχεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ