aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΤετραπλό κυπριακό «όχι» μεγάλων ομάδων σε Μακέντα!

Τετραπλό κυπριακό «όχι» μεγάλων ομάδων σε Μακέντα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στο νεανικό σύνολο του Παναθηναϊκού, μαγνητίζοντας τα βλέμματα. Ο Φεντερίκο Μακέντα αποτελεί σημείον αναφοράς στη γραμμή κρούσης των πρασίνων. Μέτρησε τρία γκολ και μία ασίστ μόλις στα πρώτα του τέσσερα παιχνίδια, αποδεικνύοντας με το «καλημέρα» πως κάθε άλλο παρά τυχαίος επιθετικός είναι.

Ξεχωρίζει για την καλή τεχνική του κατάρτιση, την αντίληψη και τη σβελτάδα. Το έχει επιδείξει, άλλωστε, με τον τρόπο που έχει σκοράρει, έχοντας παραλλήλως καλές τοποθετήσεις. Συν τοις άλλοις δεν τον πήραν τα χρόνια. Είναι μόλις 27 ετών, επομένως έχει μπόλικο ποδοσφαιρικό δρόμο μπροστά του.

Πού τον θυμηθήκαμε; Ψάχνοντας λιγάκι το θέμα, ενημερωθήκαμε πως ο Ιταλός σέντερ-φορ κατά τη θερινή μετεγγραφική περίοδο είχε προταθεί κατά σειρά σε ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια και Απόλλων, αλλά κανένας εκ των «μεγάλων» ομάδων μας δεν ρώτησε για λεπτομέρειες. Εν ολίγοις, το βιογραφικό του σημείωμα πήγε κατευθείαν στα σκουπίδια. Μήπως το κασέ του ήταν ψηλό; Περίπου 250.000 ευρώ. Οπότε μόνο «αλμυρό» επιθετικό δεν τον λες.

Η αλήθεια είναι πως οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Γιώργος Δώνης το πάλεψαν πάρα πολύ ώστε να αποσπάσουν την υπογραφή του. Έβαλαν σε εφαρμογή τις άκρες τους σε Ιταλία, επέδειξαν μπόλικη υπομονή και δικαιώθηκαν. Ο Μακέντα κατέληξε στον Παναθηναϊκό γιατί αφενός οι προτάσεις που είχε (μεταξύ άλλων) από τις Μαδέιρα, Αλαβέζ δεν τον ικανοποίησαν (150.000 ευρώ)  και αφετέρου οι πράσινοι του έδειξαν ότι τον ήθελαν σφόδρα (έχει απολαβές 300.000 ευρώ ετησίως).

Ο 27χρονος ίσως και να απασχολούσε μετεγγραφικά τον ΑΠΟΕΛ εάν ο Ντομένικο Τέτι ανελάμβανε από το καλοκαίρι. Γιατί, βλέπετε, ο διευθυντής ποδοσφαίρου των γαλαζοκιτρίνων είχε ανάψει πράσινο για την απόκτηση του Μακέντα όταν βρισκόταν στη Νοβάρα (Serie B) από το 2014 έως το 2018, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις εκτελεστικές ικανότητές του. Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού αγωνιζόταν από τον Δεκέμβριο του 2016 στην ιταλική ομάδα, μετρώντας φουλ συμμετοχές και 10 γκολ.

Πληροφοριακά, γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1991 στη Ρώμη, εντάχθηκε στην ακαδημία της Λάτσιο και στα 16 του χρόνια αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπό τις ευλογίες του Άλεξ Φέργκιουσον. Έκανε νεαρός το (ονειρικό) ντεμπούτο του, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με γκολ στο 90ό λεπτό (Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 3-2)! Έπαιξε σε Σαμπντόρια, ΚΠΡ, Στουτγάρδη, Ντονκάστερ Ρόβερς, Μπίρμιγχαμ, Κάρντιφ και Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ