aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤα κέρδη της ΚΟΠ από την Ανόρθωση άγγιξαν τις 30.000 ευρώ

Τα κέρδη της ΚΟΠ από την Ανόρθωση άγγιξαν τις 30.000 ευρώ

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Στις πρώτες έξι αγωνιστικές, τα κέρδη της ΚΟΠ από την Ανόρθωση έχουν αγγίξει τις 30 χιλιάδες ευρώ. Ποσό που είτε αποκόπτεται από χορηγίες είτε καταβάλλεται από τον σύλλογο σε ομοσπονδιακό τραπεζικό λογαριασμό εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος.

Μεγάλο μέρος του προστίμου αφορά στη μη τήρηση του κανονισμού για μίνιμουμ δύο παίκτες στην αρχική ενδεκάδα, οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Ομοσπονδίας. Σε πέντε παιχνίδια η «Κυρία» παρατάχθηκε με έναν Κύπριο και σε μία συνάντηση χωρίς κανένα γηγενή. Σύνολο 10.500 ευρώ.

Ο λογαριασμός τείνει να παραφουσκώσει εάν ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα δεδομένα: Από τους ντόπιους παίκτες, μόνο τον Γιώργο Οικονομίδη (5 συμμετοχές) έδειξε ο προπονητής ότι υπολογίζει ως βασικό. Ως αλλαγή, ο Αντόνιο Πούτσε έριξε στον αγωνιστικό χώρο μόνο τον Χαράλαμπο Αριστοτέλους, σε δύο παιχνίδια, αλλά σε χρόνο καθυστερήσεων.

Στο ρόστερ που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν (2015-16), τρεις Κύπριοι είχαν διψήφιο νούμερο συμμετοχών στο αρχικό σχήμα: Κωνσταντίνος Λαΐφης (28), Ανδρέας Μακρής (17), Ανδρέας Αβραάμ (11). Βασικοί έπαιξαν επίσης οι Ανδρέας Κίττος (2), Χρίστος Μαραγκός (1) και Φύτος Κυριάκου (1).

Εκ των οποίων μόνο ο τελευταίος παραμένει σήμερα ένοικος του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Πώς κάλυψε ο Αλμπέρτο Μπενίτο και η διοίκηση τα εγχώρια κενά του Καταλόγου Α; Με μία μετεγγραφή βασικού (Οικονομίδης), με τον Αριστοτέλους και τον τερματοφύλακα Γιώργο Παπαδόπουλο.

Όσον αφορά στις άλλες καταγγελίες σε βάρος της Ανόρθωσης, για τις οποίες έστειλε τιμολόγιο ο αθλητικός δικαστής, γύρω στις 10.000 ευρώ αφορούν πρόστιμο για την ανακοίνωση της διοίκησης για τη διαιτησία του Μασιά, καθώς και τη δήλωση του Αντόνιο Πούτσε για τη διαιτησία μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Άλλα τόσα χρήματα περίπου χρεώθηκαν οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου για καταγγελίες από διαιτητές και παρατηρητές που αφορούσαν ρίψη αντικειμένων (με Άρη και ΑΕΖ) και προσωρινή διακοπή αγώνα (με ΑΠΟΕΛ). Τα σωματεία δεν έχουν ουσιαστικά κανένα δικαίωμα υπεράσπισης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ