aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤα ελληνικά σενάρια για Λαΐφη και τα 6.000.000 ευρώ!

Τα ελληνικά σενάρια για Λαΐφη και τα 6.000.000 ευρώ!

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς έβαλε στο ταμείο του πέραν του 1.000.000 ευρώ χάριν στον Κωνσταντίνο Λαΐφη χωρίς καν ο Κύπριος στόπερ να φορέσει τη φανέλα των ερυθρόλευκων. Τον αγόρασε από την Ανόρθωση και τον πώλησε στην Σταντάρ Λιέγης.

Το βράδυ της Τετάρτης έσκασε βόμβα για υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας η οποία δεν πήρε αδειοδόδητη για συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα λόγω οικονομικού και στην Ελλάδα άρχισαν σεναριολογία για μετεγγραφή του σε μία εκ των μεγάλων ομάδων της χώρας, καθώς σε περίπτωση υποβιβασμού της Σταντάρ θα μείνει ελεύθερος.

Πάντως ο Λαΐφης μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (9/4) στο ραδιόφωνο του Super Sport FM (104,0) είπε ότι η ενημέρωση που έχουν από τη διοίκηση της Σταντάρ είναι ότι θα λυθεί το ζήτημα και δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις στην ομάδα. Όσο για μετεγγραφή, μπορεί στην Ελλάδα να γράφουν για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όμως ο Λαΐφης ποντάρει σε μετεγγραφή είτε στην Ιταλία, είτε στην Ισπανία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας to10.gr

«Το όνομά του Κωνσταντίνου Λαΐφη δεν είναι άγνωστο είναι στο ελληνικό κοινό. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν ότι την τελευταία 4ετία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος Βελγίου. Με πλήθος ομάδων να έχουν στραμμένη την προσοχή τους πάνω του. Και πλέον, δεν αποκλείεται να είναι σε θέση να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο.

Η Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα για τη νέα χρονιά και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Εάν η απόφαση δεν καταπέσει στην επανεξέτασή της στις 10 Μαΐου από το ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου, όπου έχει προσφύγει η Σταντάρ, η βελγική ομάδα θα αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία και πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της θα φύγουν ως ελεύθεροι.

Ενας από τους παίκτες που θα έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν χωρίς καμία αποζημίωση από τη Σταντάρ είναι και ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο διεθνής με την εθνική Κύπρου κεντρικός αμυντικός έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του, που προβλέπει πως αυτομάτως ακυρώνεται η συνεργασία του με την ομάδα της Λιέγης, εάν υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος όρος υπάρχει στα συμβόλαια παικτών και των άλλων ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αδειοδότησης και επίσης έχουν προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης. Με το όνομα του Λαΐφη, ωστόσο, να είναι αυτό που προκαλεί αίσθηση. Καθώς είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και θα μπορούσε να αποτελεί βασική λύση γι όλες τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εξάλλου, είναι σαφές ότι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναζητούν έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό με τα στοιχεία του. Και εάν είχαν τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν ως ελεύθεροι, είναι δεδομένο ότι θα έκαναν κίνηση. Διότι για αγορά… ούτε συζήτηση. Η Σαντάρ δεν συζητάει πώληση του παίκτη με ποσό μικρότερο των €6.000.000.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι Λαΐφης είχε αγοραστεί από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016 και αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός για δύο χρόνια στην ομάδα της Λιέγης, η οποία έκανε χρήση σχετικού όρου και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το 2018.

Ο Λαΐφης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αρχικής 11άδας της Σταντάρ αυτή την 4ετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει αγωνιστεί βασικός στα 28 από τα 29 παιχνίδια πρωταθλήματος, χωρίς να γίνει ποτέ αλλαγή, ενώ φέτος έχει συνολικά 35 συμμετοχές, όλες ως βασικός, με 3 γκολ και 3 ασίστ.

Στη διάρκεια της 4ετίας ο Λαΐφης έχει συνολικά 162 συμμετοχές με τη βελγική ομάδα, 8 γκολ και 7 ασίστ, ενώ έχει πανηγυρίσει και την κατάκτηση ενός κυπέλλου. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2022, με τη Σταντάρ να έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες επέκτασης. Εξάλλου, οι Βέλγοι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να πείσουν το Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν πρέπει να υποβιβαστούν…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ