aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤα... χρειάστηκε με τον Οθέλλο η Ανόρθωση (pics)

Τα… χρειάστηκε με τον Οθέλλο η Ανόρθωση (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η Ανόρθωση για άλλο έναν αγώνα δεν παρουσιάστηκε όπως πρέπει στον αγωνιστικό χώρο, με τον Οθέλλο Αθηένου να της βάζει δύσκολα στη φάση των «16» του Κυπέλλου. Η Κυρία προηγήθηκε με τον Καμπρέρα στο 49’ και ισοφαρίστηκε στο 61’ από την ομάδα της Αθηένου (Τζιαμμά). Στην συνέχεια του αγώνα δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του «σκληροτράχηλου» Οθέλλου, με τον αγώνα να πηγαίνει στην παράταση. Εκεί μίλησε ο Γκιγιέρμε, αφού η σέντρα του (με τη βοήθεια μίας κόντρας στο πόδι του Καστάνα ) στο 94’ έκανε το 2-1, το οποίο έστειλε την Ανόρθωση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς στον αγώνα, με τον Οθέλλο να δείχνει να μην συμμερίζεται την άποψη ότι ήταν το «αουτσάιντερ» του αγώνα. Η ομάδα της Αθηένου είχε μάλιστα και την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του αγώνα στο 7’ με ένα δυνατό σουτ του Γκριγκαλασβίλι, ενώ η Ανόρθωση απάντησε σε ευκαιρίες στο 12’ με ένα σουτ του Γκονσάλβες που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Το ημίχρονο κύλησε με την Ανόρθωση να μην δείχνει να μπορεί να πιέσει τον Οθέλλο, με την Κυρία όμως να έχει δύο συνεχόμενες καλές ευκαιρίες με τον Γκονσάλβες στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο το έκανε στην αρχή της επανάληψης η Ανόρθωση, όταν μετά από σουτ του Ράγιος και ασταθή απόκρουση του Τζιακουρή, ο Καμπρέρα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-0. Η απάντηση του Οθέλλου ήρθε σχετικά γρήγορα, όταν στο 61’ το σουτ του Γκριγκαλασβίλι σταμάτησε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Τζιάμμας, μπροστά σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Ανόρθωση πίεσε στο τελευταίο μισάωρο για το γκολ που θα την έστελνε στους «8» του Κυπέλλου, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε (με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Γκονσάλβες στις καθυστερήσεις) δεν βρήκαν στόχο και το 1-1 έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Η παράταση άρχισε εξαιρετικά για την Κυρία, αφού μόλις στο 94’ ο Γκιγιέρμε έκανε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Καστάνα, παίρνοντας μια περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίκτυα του Τζιακουρή για το 2-1. Στη συνέχεια της παράτασης η Ανόρθωση έκανε κάποιες ευκαιρίες, με το 2-1 να παραμένει όμως και να την στέλνει στους «8» του Κυπέλλου.

Ανόρθωση (Αντόνιο Σαράβια): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Γκιγέρμε, Ερέρο (102’ Πελέ), Νικολάου (67’ Οικονομίδης), Σιβού, Κυριάκου (46’ Αριστοτέλους), Ράγιος, Καμπρέρα, Γκονσάλβες, Βίκτορ.

Οθέλλος Αθηένου (Γκουστάβο Μαντούκα): Τζιακουρής, Κ.Κυριάκου, Ερνάντες, Βασιλείου, Τζιαμμάς (80’ Κουμουρής), Ντε Μπρούνο, Στ.Κωνσταντίνου (56’ Καστάνας), Γκριγκαλασβίλι, Σάββα, Κ.Κυριάκου (87’ Χάρισον), Θεμιστοκλέους.

Σκόρερ: 49’ Καμπρέρα, 94’ Γκιγέρμε / 61’ Τζιαμμάς.

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ Βοηθός: Δώρος Τούρος.

Β’ Βοηθός: Αγγέλα Κυριάκου.

4ος Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα.

Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ