aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣυμβιβασμός στο ντέρμπι, σε έναν αγώνα «φωτιά» (pics & video)

Συμβιβασμός στο ντέρμπι, σε έναν αγώνα «φωτιά» (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η Νέα Σαλαμίνα εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Ανόρθωση σε ένα βαρωσιώτικο ντέρμπι το οποίο είχε αρκετά καλό ρυθμό και ευκαιρίες, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Cyta. Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ στο 13’ με τον Ράγιος, ενώ η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε στο 73’ με τον Νταμαού, σε ένα δεύτερο ημίχρονο το οποίο ήταν καλύτερη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, με την Ανόρθωση να είναι η ομάδα που είχε την κατοχή και ήθελε να πιέσει για το γκολ και στο 13’ είχε την πρώτη της ευκαιρία με ένα σουτ του Καμαρά που πέρασε σε κόρνερ. Στο 16’ η Κυρία άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρουβέν Ράγιος, που νίκησε τον Βεσελόφσκι. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η Ανόρθωση είχε άλλη μία καλή ευκαιρία στο 23’, όταν το βολέ του Αμπντουλάγιεφ πέρασε πάνω από την οριζόντια δοκό, ενώ η Νέα Σαλαμίνα απείλησε με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σανγκόι στο 29’

Η Νέα Σαλαμίνα άρχισε στην επανάληψη με σκοπό την ισοφάριση, και στο 51’ είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία, όταν ο Αρούς απέκρουσε το σουτ του Μπριζίντο . Ο Μακρίεφ έκανε ένα σουτ εξ επαφής στο 55’, αλλά η μπάλα βρήκε στον Κάκκο και απομακρύνθηκε, ενώ στο 60’ οι ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σανγκόι.

Η «Κυρία» είχε την ευκαιρία στο 70’ να «σκοτώσει» το παιχνίδι με τον Γκάντσεφ, αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, όταν βρέθηκε μόνος με την κενή εστία. Ο Νταμαού στο 73’ έφερε την πολυπόθητη ισοφάριση για τη Νέα Σαλαμίνα με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Σανγκόι. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη στο 87’, όταν η κεφαλιά του Καρώ αποκρούστηκε από τον Σίντελφελντ πάνω στην γραμμή, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Την ερχόμενη αγωνιστική η Νέα Σαλαμίνα αγωνίζεται στο Τσίρειο με τον Άρη (26/8), ενώ η Ανόρθωση θα αγωνιστεί ξανά στο «Αμμόχωστος – Επιστροφή», αλλά με αντίπαλο την Αλκή Ορόκλινη (27/8).


Νέα Σαλαμίνα (Λιάσος Λουκά): Βεσελόφσκι, Καρώ, Γκράσι, Βοσκανιάν, Κορέια, Μανογιάν (81′ Παπαδόπουλος), Νταμαού, Κυπριανού (52′ Κάκκο), Μπριζίντο, Σανγκόι (88′ Σιαθάς), Μακρίεφ.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Μπανταλόφσκι, Φερέιρα, Σίντενφελντ, Πράνιτς, Σεϊχού, Βίκτορ, Ράγιος, Παλάνκα (66′ Γκάντσεφ), Αμπντουλάγιεφ (82′ Άλβες), Καμαρά.

Σκόρερ: 73′ Νταμαού / 16′ Ράγιος.

Κίτρινες: Μακρίεφ, Κάκκο, Σανγκόι / Ράγιος, Σίντενφελντ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «Danoi Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Βοηθοί Διαιτητές: Μιχάλης Μαρίνου και Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης.


Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ